Парадокс распада СРС-а !!!

Momenat nije cudan nimalo sa obzirom da je SRS dozvela po ko zna koji put potpuni poraz na izborima i pogotovo posle njih prilikom formiranja razlicitih nivoa vlasti(a bili su nikada blizi vlasti ) .Nije im uspelo da mobilisu narod ni posle odlaska Kosova ,ni posle hapsenja Radovana i sada kada su spolja izgubili na svim frontovima i kada se nova prilika za dolazak na vlast ni ne nadzire, nekako je logicno da su se i izmedju sebe pokarabasili pogotovo sto je evidentno da unutrasnje tenzije i sukobi u stranci postoje jos odavno .

Jasno kao dan a tuzno u isto vreme.

Лаци,ако си за ЕУ док ова врши окупацију државе(илегалном мисијом ЕУЛЕКС примењујући Ахтисаријев план),онда је свеједно за кога ћеш гласати(укљућујући и тому).Ако ниси,онда гласај за СРС.

Нема ту много филозофије.
Ја не бих рекао да се ствари до те мере смеју поједностављивати ...

Да ли сам за ЕУ - лично нисам јер (опет лично) ја од тога нећу имати ништа, као што се, реално ништа у мом животу (економски) неће променити ако на власти буде ЛДП или СРС. У том смислу се не заваравам.
Уопштено посматрајући ствари на светској сцени, оно што мени изгледа реално је да послушамо савет Лаврова који је недвосмислено рекао да Србија нема куд до у ЕУ, нагласивши да се то не коси ни у чему с нашом приврженошћу Русима нити будућом сарадњом коју ћемо с њима имати. Дакле, по мени, ово је "кључ" који треба да следимо ... без обзира што апсолутно не верујем да бисмо могли бити интегрисани у ЕУ за наредних десетак година, и што је моје веровање да ће се за то време ЕУ или сама распасти или стратешки приклонити Русији уместо што су сада окренути ка УСА (због енергетских ресурса, наравно).

То што је Лавров изговорио дефинитивно ми је с приоритетних разлога ЕУ елиминисана, тај предмет постаје само ствар личног осећања. Значи ка ЕУ морамо ... Ова констатација, бар за мене, даје Томи позизиван квалитет, јер мислим да је и он то схватио, иако, Тому Николића не готивим много.

Шта се мења, шта је то по чему бих се определио за неког а није ЕУ у питању ?

Па биће довољно да верујем, да та нека партија има могућности да буде поштена, да смањи корупцију, да ће донети неки економски просперитет свеукупном српству и изнад свега да неће ићи по мишљење у стране амбасаде. Ако такве не будем видео нећу ни гласати.

Данас бити изричито против ЕУ више нема смисла као што нема смисла и да су ЕУ интеграције све ... Бесмислено. А на томе се кеша Демократска Странка и прилепци ... Туга ... Сервилност, обмане, а као дан је јасно да нас та иста ЕУ терорише не водећи рачуна чак ни о свом експоненту ДС-у ...

Уосталом, свако има неке своје разлоге за кога гласа, после овог инцидента требаће доста времена да се ствари разбистре и да се види ко је овде профитер и ко за кога ради и зашто. Обзиром да су ми се помало сви смучили највероватније ћу постати "ничији" и гласати против а не за. Није то баш нарочито паметно али мени је избор такав какав јесте наметнут.

Јао бреее!
Умеш ли ти нешто сам да смилиш или само оно што ти сетвирају на ТВ-у.
Ти мора да си неки добар момак чим си толико наиван.:heart:;)
Aham verujem da sam naivan kada bas nisam ubedjen da sadasnji raspad SRSa ima veze sa predavanjima i turnejom koju je Seselj imao pre 20 godina po nasoj dijaspori u Americi .

и изнад свега да неће ићи по мишљење у стране амбасаде.
Aman, bre, dokle te "malođokičke" predstave o tim stvarima? Ti stvarno misliš da je to tako "transparentno", kako se sad voli reći? Zar je moguće da još uvek ne vidite ko je uvek bio i ostao najveći eksponent tih naših neprijatelja o kojima stalno pričate? Upravo oni kojima su usta najviše bila puna "odbrane srpskih interesa", A zna se ko su to, Zlobodan i "zlobisti", Šešeljuga i "šešeljisti".

Ја, до скоро, нисам знала за Шешењева гостовања по Америци пре него се почео активно бавити политиком.
С друге стране, Тома и он су били нераздвојни, тако да је немогуће да Шешељ нешто зна, а да Тома не зна. Дргим речима, с обзиром да су од старта заједно, тешко да, ако су имали ментора, није био заједнички.

Мени је јако чудан МОМЕНАТ у ком се све одвија.
Зар није?

Некако ми се чини као да заједно све раде...у стилу ''игранка без престанка''.

Све време говорим, време ће показати, али уби ме чињеница ВРЕМЕНСКОГ ТРЕНУТКА.

Кад кажем 5. октобар, мислим на превару која је опет подваљена народу, као што је и Слоба са својом демагогијом био превара, а успалио је 3/4 Срба, баш као и ови сад.

П.С. како да бринемо о себи? мотка у руке драга...чини ми се да наши политичари ништа друго не заслужују.

Da bog da se krstila i čudila dokle god glasaš za takve!

Aman, bre, dokle te "malođokičke" predstave o tim stvarima? Ti stvarno misliš da je to tako "transparentno", kako se sad voli reći? Zar je moguće da još uvek ne vidite ko je uvek bio i ostao najveći eksponent tih naših neprijatelja o kojima stalno pričate? Upravo oni kojima su usta najviše bila puna "odbrane srpskih interesa", A zna se ko su to, Zlobodan i "zlobisti", Šešeljuga i "šešeljisti".
Dokle ? Kratko, dok se ne dokaže suprotno. Kad Amerikanci prestanu da finansiraju LDP (tvrdi DS).

Zar afera s generalom Perišićem ne govori nešto ? I šta se desilo povodom toga ?

Mislim, kao ha-ha, umišeljni paranoici ... Čak ni ambasadori nisu krili veliki broj "konsultacija" ... Pa eto, dotle, kad prestanu da "konsultuju".

Dokle ? Kratko, dok se ne dokaže suprotno. Kad Amerikanci prestanu da finansiraju LDP (tvrdi DS).

Zar afera s generalom Perišićem ne govori nešto ? I šta se desilo povodom toga ?

Mislim, kao ha-ha, umišeljni paranoici ... Čak ni ambasadori nisu krili veliki broj "konsultacija" ... Pa eto, dotle, kad prestanu da "konsultuju".

Da bog da Amerika plaćala LDP-u a SRS Americi za kampanje...

Znaci Srbi koji su za prikljucenje Eu, koji su za davanje autonomije Vojvodini nemaju ocuvan identitet? :dash: topic je.....

Cist idiotizam.....

nemaju..taj identitet im je ispran iz glave odavno..i ubacena..komunisticka internacinala..one najgore vrste...

to o autonomiji je samo preludijum..ono na kasicicu..danas autonomija..sutra republika preksutra EU..zasto sve mora negde da pise?..i ti da pise negde da li bi verovao ili bi preispitao zapis koji si procitao?...slepa uverenja u sve sto je neki "autoritet" napisao su zaostatak u mentalnom razvoju..to ce reci vecina na filozofiji:mrgreen:

Ја не бих рекао да се ствари до те мере смеју поједностављивати ...

Да ли сам за ЕУ - лично нисам јер (опет лично) ја од тога нећу имати ништа, као што се, реално ништа у мом животу (економски) неће променити ако на власти буде ЛДП или СРС. У том смислу се не заваравам.
Уопштено посматрајући ствари на светској сцени, оно што мени изгледа реално је да послушамо савет Лаврова који је недвосмислено рекао да Србија нема куд до у ЕУ, нагласивши да се то не коси ни у чему с нашом приврженошћу Русима нити будућом сарадњом коју ћемо с њима имати. Дакле, по мени, ово је "кључ" који треба да следимо ... без обзира што апсолутно не верујем да бисмо могли бити интегрисани у ЕУ за наредних десетак година, и што је моје веровање да ће се за то време ЕУ или сама распасти или стратешки приклонити Русији уместо што су сада окренути ка УСА (због енергетских ресурса, наравно).

То што је Лавров изговорио дефинитивно ми је с приоритетних разлога ЕУ елиминисана, тај предмет постаје само ствар личног осећања. Значи ка ЕУ морамо ... Ова констатација, бар за мене, даје Томи позизиван квалитет, јер мислим да је и он то схватио, иако, Тому Николића не готивим много.

Шта се мења, шта је то по чему бих се определио за неког а није ЕУ у питању ?

Па биће довољно да верујем, да та нека партија има могућности да буде поштена, да смањи корупцију, да ће донети неки економски просперитет свеукупном српству и изнад свега да неће ићи по мишљење у стране амбасаде. Ако такве не будем видео нећу ни гласати.

Данас бити изричито против ЕУ више нема смисла као што нема смисла и да су ЕУ интеграције све ... Бесмислено. А на томе се кеша Демократска Странка и прилепци ... Туга ... Сервилност, обмане, а као дан је јасно да нас та иста ЕУ терорише не водећи рачуна чак ни о свом експоненту ДС-у ...

Уосталом, свако има неке своје разлоге за кога гласа, после овог инцидента требаће доста времена да се ствари разбистре и да се види ко је овде профитер и ко за кога ради и зашто. Обзиром да су ми се помало сви смучили највероватније ћу постати "ничији" и гласати против а не за. Није то баш нарочито паметно али мени је избор такав какав јесте наметнут.

delim stav u vecini izrecenog:ok:

I kad americka svita pocne da pije koktele na prijemima a ne da smislja kako ce da pije krv ovom jadnom narodu!!

Оригинал поставио Софија
Ја, до скоро, нисам знала за Шешењева гостовања по Америци пре него се почео активно бавити политиком.

Шешељ је као и сви други шефови опозиционих странака путовао и у САД и у јЕвропу... ради прикупљања новчаних средстава за страначки рад ОД ДИЈАСПОРЕ.
То су СВИ радили. Колико ја знам он није ишао у посету страним обавештајним службама а ни на консултације или на "курсеве" као неки други...

Јао бреее!
Умеш ли ти нешто сам да смилиш или само оно што ти сетвирају на ТВ-у.
Ти мора да си неки добар момак чим си толико наиван.:heart:;)

Sta ima da serviraju na RTS-u?
Zar nije dovoljno to sto je jos pre izbora Nikolic sam shvatio da sa Seseljom ne moze dobiti izbore?
Zar nije dovoljno sto je i malo dete shvatilo da je hiljade plakata sa natpisom "Seselja za premijera" odlucilo drugi krug izbora za predsednika?
Zat nije dovoljno to sto ja Seselj svojim testamentom osudio stranku na samoizolaciju?
Zar nije dovoljno to sto je pregovarajuci iza ledja Nikolicu ponudio mesto premijera Kostunici, i time resio poslednje izbore?
Zar mislis da je Nikolic debil, pa da to nije odmah shvatio???
Sta mislis kako bi izgledalo da je dva tri sata posle izjave Nikolica da ce glasati za SSP, isti Nikolic po nalogu izasao i rekao: E, sad necemo glasati!
Seselj vec dugo vremena vuce SRS u propast.
O njegovim motivima necu da razmisljam , jer me ne zanimaju.
Zanima me stranka koja ce se boriti da zivimo bolje, koja nece biti leglo korupcije, koja ce se boriti za Srbiju sa Kosovom u EU.
Seselj i oni koji su ostali sa njim me ne interesuju uopste.

Мислим да је потез Николића изнуђен јер изрећи да си за једно па одмах послије тога морати тврдити да си за друго, тешко је политички преживјети. Постоји могућност и да је Николић тврдио да је за ЕУ без дозволе странке мада сматрам да та могућност није велика.
У сваком случају, Шешељ и Николић су два супротна карактера и то што су опстали толико дуго заједно више је заслуга Николића.
Неуспјех на изборима је сигурно окидач разлаза. Када би Шешељ сада учествовао на изборима добио би много мање гласова јер запаљиви говори више немају толики одзив у народу. Национална енергија је спласнула и већина је окренута сопственим проблемима. Николић, који је по свом карактеру сталоженија личност, је то схватио, схватио је да радикали у скоријој будућности неће доћи овако близу изборне побједе и да се из губитничког тима мора изаћи, а поврх тога, и број политичких кардиналних грешака се увећао као и број атака на сопствени интегритет и разум. Схватио је то и Шешељ па му је за нагомилане погрешне процјене потребан кривац, требају му они који беспоговорно слиједе јер анализа неуспјеха на изборима би јасно показала управо његове грешке. Зато се одлучио на разлаз јер слиједи опадање рејтинга и броја чланова па је лакше оптужити Тому него признати сопствене грешке. Зато мислим да овај разлаз није парадокс него споразумни раскид брака у којој је случај (везан за карактере судионика) одлучио ко ће бити тај који ће да га затражи. Шешељ ће сада Томи лупати етикете издајника, а Тома ће одговарати само када се пређе повисока граница његовог стрпљења.
Од старе гарде остаје још ДСС који се није подијелио али је можда и сувише мали за такве ствари. Анализа изборних резултата и код њих би морала отворити понеку пукотину, макар само према Вељи.

Шешељ је као и сви други шефови опозиционих странака путовао и у САД и у јЕвропу... ради прикупљања новчаних средстава за страначки рад ОД ДИЈАСПОРЕ.
То су СВИ радили. Колико ја знам он није ишао у посету страним обавештајним службама а ни на консултације или на "курсеве" као неки други...

Uz to je drzao predavanja na univerzitetima u SAD.

Nije sve u linkovima, ima nešto i u glavama i izjavama, a bogami i u predizbornim kampanjama pojedinih stranaka. U postojanje želje nekih ljudi da se Vojvodina otcepi može da sumnja samo neko ko nije iz Vojvodine, i nema pojma o nenom istorijatu, strankama koje deluju na njenom tlu.

Šta bre lupaš? Nađi mi 30 Vojvođana (uključujući i glasače LSV) koji žele samostalnost! To što su vam idoli paranoični, ne morate zato i vi postati! Stvarno mi je muka više od imbecila koji poznaju situaciju u Vojvodini bolje od samih stanovnika Vojvodine! Idite radite nešto pametno u životu!

Dobro jutro dete. Sreća da shvataš da su te samo malo manipulisali do sada. E sad navali, ne veruj nikome, stvori život i porodicu kako ti dolikuje, i ne veruj ni jednom političaru punoga džepa kad ti obećava nešto, dok si ti praznog stomaka...

Da je samo malo viša Srba koji tako stave ponekad prst na čelo, onda bi smo procvetali odavno...

Kao ti na primer,sto ne verujes DS-u:mrgreen::mrgreen:

Šta bre lupaš? Nađi mi 30 Vojvođana (uključujući i glasače LSV) koji žele samostalnost! To što su vam idoli paranoični, ne morate zato i vi postati! Stvarno mi je muka više od imbecila koji poznaju situaciju u Vojvodini bolje od samih stanovnika Vojvodine! Idite radite nešto pametno u životu!

A sto se ti pravis naivan,a otkad je se to narod pitao o takvim stvarima?Pita se evropa,politicari,tj.svi oni koji od toga profitiraju,onda se narodu jedno vreme ispira mozak,zagovara nacionalna mrznja,pa se tek onda narod pita.Al ako do sada to nisi shvatio,posle svega sta se izdesavalo,onda mi te je zao.:thumbdown::thumbdown:

Пази, то је нешто што ни ти ни ја не знамо.
Слободан Милошевић је био у Америци као банкар и то у нашем представништву па је проверено до неке 92-93. године радио у њиховом интересу- читај био њихов агент.

А Шешељ и ако јесте у тој функцији, сигурно неће ићи около и причати.
Мислим, ко то још ради?:roll:
Али људи из његове ближе околине сигурно знају све.

Као што нпр. један војни генерал зна тачко који је генерал чији агент. И зачудили бисте се кад бисте схватили да ми у нашем нпр. војном врху од доласка Тита немамо Српске агенте, већ или Америчке или Руске.

Мислим да придајемо себи превелик значај.
Нас и онако нико ништа не пита.

Коштуница који је ничији, као што видиш, на политичкој сцени Србије не опстаје- не подржавају га медији, нико не иступа да му помогне у кампањи, као што су зес-у помогли они из еу...и зато ће увек имати мој глас, јер је једини наш.:cool:

Back