Лаци,ако си за ЕУ док ова врши окупацију државе(илегалном мисијом ЕУЛЕКС примењујући Ахтисаријев план),онда је свеједно за кога ћеш гласати(укљућујући и тому).Ако ниси,онда гласај за СРС.
Нема ту много филозофије.
Ја не бих рекао да се ствари до те мере смеју поједностављивати ...
Да ли сам за ЕУ - лично нисам јер (опет лично) ја од тога нећу имати ништа, као што се, реално ништа у мом животу (економски) неће променити ако на власти буде ЛДП или СРС. У том смислу се не заваравам.
Уопштено посматрајући ствари на светској сцени, оно што мени изгледа реално је да послушамо савет Лаврова који је недвосмислено рекао да Србија нема куд до у ЕУ, нагласивши да се то не коси ни у чему с нашом приврженошћу Русима нити будућом сарадњом коју ћемо с њима имати. Дакле, по мени, ово је "кључ" који треба да следимо ... без обзира што апсолутно не верујем да бисмо могли бити интегрисани у ЕУ за наредних десетак година, и што је моје веровање да ће се за то време ЕУ или сама распасти или стратешки приклонити Русији уместо што су сада окренути ка УСА (због енергетских ресурса, наравно).
То што је Лавров изговорио дефинитивно ми је с приоритетних разлога ЕУ елиминисана, тај предмет постаје само ствар личног осећања. Значи ка ЕУ морамо ... Ова констатација, бар за мене, даје Томи позизиван квалитет, јер мислим да је и он то схватио, иако, Тому Николића не готивим много.
Шта се мења, шта је то по чему бих се определио за неког а није ЕУ у питању ?
Па биће довољно да верујем, да та нека партија има могућности да буде поштена, да смањи корупцију, да ће донети неки економски просперитет свеукупном српству
и изнад свега да неће ићи по мишљење у стране амбасаде. Ако такве не будем видео нећу ни гласати.
Данас бити изричито против ЕУ више нема смисла као што нема смисла и да су ЕУ интеграције све ... Бесмислено. А на томе се кеша Демократска Странка и прилепци ... Туга ... Сервилност, обмане, а као дан је јасно да нас та иста ЕУ терорише не водећи рачуна чак ни о свом експоненту ДС-у ...
Уосталом, свако има неке своје разлоге за кога гласа, после овог инцидента требаће доста времена да се ствари разбистре и да се види ко је овде профитер и ко за кога ради и зашто. Обзиром да су ми се помало сви смучили највероватније ћу постати "ничији" и гласати
против а не
за. Није то баш нарочито паметно али мени је избор такав какав јесте наметнут.