Par Linux Pitanja.

SisaDaPimp

Aktivan član
Poruka
1.140
Prvo ne kapiram zasto nece da mi promeni rezoluciju, jer na 800x600 je nemoguce raditi bar meni.. ulogujem se kao root promenim velicinu displeja, ali nema nikakvog efekta i dalje..

Drugo sa kojim programom da otvorim zip filove jer sa gzip-om ne mogu nikako.. sinoc sam skinuo neke e books za red hat 9, ali nikako ne mogu da otvorim niti extraktujem filove koji su zapakovani..

Zahvaljujem unapred.. POz

Za prvo, kad si u X-u, ctrl, shift i + (odnosno -) na numerickoj tastaturi za menjanje definisanih rezolucija... Ako nisu ostale definisane, a ti lepo edituj XF86Config fajl. I ne zaboravi da instaliras drajvere za tvoju graficku.

Zip fajlove mozes raspakovati sa: unzip fajl.zip

Poz.

Hvala za pomoc uspeo sam ovo.. Kad sam bio u X-u nije telo ono sa klikom na tastaturu jer lap top je, mada mozda nije to problem al ne bitno.. Otisao sam posle na /etc/X11/.. uzeo taj file, editovo ga sa gedit-om i sad je sve fino.. Bilo e lakse nego sto sam mislio tamo sam imao samo opciju 640x480, dodao sam si zeljenu rezoluciju, i jos jednu pored i sad je sve kako je trebalo da bude :)..
Jos jednom hvala za pomoc..

A sto se tice onih .zip fajlova nisam uspeo, znaci niti sa gzipom, niti u shell-u.. Nem pojma moracu da se iscimam za neki info na nettu ili ako imas neki savet baci dobro bi dosao :)..

POz

SisaDaPimp:
Hvala za pomoc uspeo sam ovo.. Kad sam bio u X-u nije telo ono sa klikom na tastaturu jer lap top je, mada mozda nije to problem al ne bitno.. Otisao sam posle na /etc/X11/.. uzeo taj file, editovo ga sa gedit-om i sad je sve fino.. Bilo e lakse nego sto sam mislio tamo sam imao samo opciju 640x480, dodao sam si zeljenu rezoluciju, i jos jednu pored i sad je sve kako je trebalo da bude :)..
Jos jednom hvala za pomoc..

A sto se tice onih .zip fajlova nisam uspeo, znaci niti sa gzipom, niti u shell-u.. Nem pojma moracu da se iscimam za neki info na nettu ili ako imas neki savet baci dobro bi dosao :)..

POz

np.

Inace, normalno da nije X menjao rezolucije onom kombinacijom, jer ih nisi imao definisane u XF86Config fajlu...

Sto se zip fajlova tice, ako nemas unzip, skini InfoZIP's UnZip, recimo sa: ftp://ftp.info-zip.org/pub/infozip/src/unzip550.tar.gz

Poz.

Back