Papa: Oproštaj ženama koje su izvršile abortus

starcraft

Domaćin
Banovan
Poruka
3.607
Papa Franja daće dopuštenje svim sveštenicima da daju zvanični oproštaj ženama koje su izvršile abortus i zbog toga zatraže oproštaj
VATIKAN - Papa Franja daće dopuštenje svim sveštenicima da daju zvanični oproštaj ženama koje su izvršile abortus i zbog toga zatraže oproštaj tokom predstojeće Svete godine milosrđa Rimokatoličke crkve.
Papa je u pismu koje je danas objavljeno u Vatikanu napisao je da su se žene koje su prekinule trudnoću suočile s "egzistencijalnim i moralnim iskušenjem" i dodao da je "sreo mnogo žena koje u svojim srcima nose ožiljak takve očajničke i bolne odluke".

Prema učenju Rimokatoličke crkve, abortus je toliko veliki greh da onima koji ga izvrše ili mu se podvrgnu, automatski sledi ekskomunikacija, preneo je Rojters.

Taj greh može formalno da oprosti samo glavni ispovednik dioceze ili hrisćanski misionar.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:565279-Papa-Oprostaj-zenama-koje-su-izvrsile-abortus

Divan čovek ovaj papa.Sada će grešnice moći u Raj.

Koliko smo ograničeni, tačno je trebao da nam nacrta.

"Rađajte se i množite se i napunite Zemlju"

Napunili smo je odavno. I prepunili. Da nije bilo i da još uvek nema, paganskih naroda koji
spaljuju mrtvake, ne bi više imali gde koščicu da zakopamo.
Prenaselili smo i upropastili svaki kutak ove planete.

Pa nije rekao ''Rađajte se u beskonačno'', ''Rađaje se dok jedni drugima uši ne pojedete i
dok ne uništite sve pred sobom''
Lepo je postavio granicu. Možda je trebao tačnu cifru da da?

Možda taj ''bog'' koji je progovarao kroz usta i pero neukih, nije znao da postoji Svemir. :lol:
A ko zna i kako je Zemlju zamišljao.

Dobro, kako god. Baš lepo od Pape što se smislio da dozvoli ženama da se pokaju. Muške
sa kojima su tu decu pravile i o abortusu odlučivale, kao i lekare koji su izvršavali abortuse,
valjda je ostavio na cedilu. Ili će žene iskajati i nihove grehe... To mi je malo ostalo nejasno.

Ma pitanje je šta misliš ti?
Da nas ima puno pa zagovaraš tezu ne radjajte?

Opštepoznato je da ja ne mislim.
Međutim, sad ću napregnuti vijuge, pa ukratko:
ima nas puno. Previše.To ne znači da zagovaram nerađanje, već kontrolisano rađanje. Nije svako stvoren da bude roditelj. Za roditeljstvo bih uvela obaveznu obuku. Ali svakako ne zagovaram abortuse kao "kontracepcijsko sredstvo".
Dakle, onoliko dece koliko možemo da izvedemo na put a da ih pritom ne osudimo na loše detinjstvo koje će ih zauvek obeležiti.

Opštepoznato je da ja ne mislim.

Dobro :)

Međutim, sad ću napregnuti vijuge, pa ukratko:
ima nas puno. Previše.To ne znači da zagovaram nerađanje, već kontrolisano rađanje. Nije svako stvoren da bude roditelj. Za roditeljstvo bih uvela obaveznu obuku. Ali svakako ne zagovaram abortuse kao "kontracepcijsko sredstvo".
Dakle, onoliko dece koliko možemo da izvedemo na put a da ih pritom ne osudimo na loše detinjstvo koje će ih zauvek obeležiti.

Sa ovim što si napisala i ja se slažem.
Baš zato što smatram da je čin abortusa ubistvo ja sam za to da abortus nikako ne bude sredstvo za kontrolu radjanja.

Back