- Poruka
- 13.583
Baš i nemam idole u filozofiji pa ni u fiziciАко је он теби, очито, неки "лидер" и извориште свеколике мудрости, немој очекивати да је то за свакога.
А што се тиче интелигенције:
Прво: ти тестови који износе силогизме где је пре свега проблем уочити силогизам а не решити га , и где се заправо у углавном мери човекова моћ опажања а не његова способност расуђувања, нису показатељ нечије "свеколике мудрости" већ могу у грубим цртама раздвојити типове, морона од дебила, дебила од просечног , просечног од натпросецног ,.а те прецизне цифре типа овај је интелигентан 142. овај 161 су смешне.
Најбољи показатељ Хокингових духовних достигнућа можемо видети из његовог дела "Црне рупе и бебе васељене" где се он у једном тексту у којем се спомиње филозофија ,изјашњава као позитивиста. Значи обични сирови реалиста и позитивиста.
Али ово није тема о њему. Само сам напоменуо да твоји идоли нису свеопшти, и да не наседају сви на медијску пропаганду и шарену лажу.
-malo sam premator za idolopoklonstvo...

To što mi se poneka ideja,rešenje,pitanje,stav,čak i učenje čini interesantnim ili prilično prihvatljivim,je trenutno evolutivno
opredeljenje...Život me naučio da i sam evoluiram i razvijam svoja mišljenja te da ostajem skeptik po svakom pitanju,makar
kao mala rezerva...
Sve su mudrosti do sada,ljudske,prevaziđene-ne vidim da neće aktuelne...