K
kiki76
Gost
Da li ste ikada u zivotu osetili napad panike,ali pravi, kako vam je bilo i da li vam je to poremetilo zivot (funkcionisanje)?
Ubeđena sam da je razumevanje i saosećanje veoma važno. Kada sam imala napad panike, nisam znala šta mi se događa. Bilo je strašno i mislila sam da ću umreti svakog trenutka. Počelo je iznenada, naizgled bez nagoveštaja, u prodavnici. Odmah sam otišla kući, rekla deci da mi pozovu muža koji je odmah došao. Ceo napad je proveo pored mene, ja sam sve vreme tražila da me odvede u bolnicu i kako je on uspeo da shvati šta se dešava ni sada mi nije jasno. Temperatura mi je bila 35,4, odskakala sam od kreveta, svi organi su radili za sebe. I sada dok ovo pišem, ne osećam se bezbedno. Taj je bio najžešći. Kasnije, jedan dug period mi se dešavalo da mi svakog dana krene ali više nikada se nije ponovio u tom intenzitetu. Tačno je što reče neko pre mene da se na to privikneš, ali mora sa tim nešto i da se radi. Po meni, psihoterapija je odličan način. Uzroci mogu biti različiti, ali ja mislim da do toga dolazi zbog prevelike napetosti koja traje izvestan duži period, a mi se na nju prosto naviknemo i više je i ne primećujemo. Mora da se zagrebe ispod nje. Kada se krene tim putem sa ciljem, napetost vremenom počne da popušta a samim tim i rizik od ponovnih napada.kiki76:Da li ste ikada u zivotu osetili napad panike,ali pravi, kako vam je bilo i da li vam je to poremetilo zivot (funkcionisanje)?
STRAH:počneš da hodaš i mnogo hodaš mnogo prvi put sam 7 dana hodala glava me užasno bolela povraćala sam a doktori kažu sve u redu a ja ne spavam ne spavam ne spavam.Kasnije počneš da se bojiš misliš da umireš od nečega organizam ti daje takve informacije. I kreneš da paničiš.Osećaš pritisak u glavi i čekaš kraj.Nravno on ne dodje ali samo trajanje napada je gadno. Moj neurolog mi je ispričao njegov trip za ifarkt, pa još doktor.Kad sam ga pitala zašto rekao je neznam,eto došlo. Važno je naučiti kontrolisati koliko toliko.Inače želudačna kiselina igra važan faktor u svemu tome.RADUJ SE SVAKOM NOVOM DANU. JA TO VEĆ GODINU DANA POKUŠAVAM. MNOGI TO IMAJU ALI GLEDAJU DA SAKRIJU