Pandurang Tathe

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.680
Pandurang Tathe je savremeni indijske umetnik.Slikarstvo je studirao na u Abhinav Kala Mahavidialai a magistrirao je na odseku za likovnu umetnost Univerziteta Dr. Babasaheb Ambedkar, Aurangabad. Bio je asistent. predavač poslednjih 29 godina na Odseku za likovnu umetnost, Abhinav Kala Mahavidialai, Puna.

Počevši svoju karijeru kao apstrakcionista, danas Tejt uspešno prelazi na figurativno slikarstvo. Kuće i domovi koje slika otkrivaju jednu drugu stranu urbanosti, veoma daleku od ideja grada na koje je većina ljudi navikla.On slika urbane indijske pejzaže koji podsećaju na sirotinjske kuće u kojima je on nekada živeo.Prikazuje mračniju strana života u velikim gradovima i to onu stranu gde sirotinjske četvrti a ne neboderi obeležavaju horizont.

Svoje radove izlagao je na izložbama u Mumbaju, gde je njegova prva samostalna izložba održana u umetničkoj galeriji Jehangir 1991. godine, kao i na izložbama u Čenaju i rodnoj Puni. Osim učešća na grupnim izložbama, Tejt je učestvovala i na drugim umetničkim događajima, poput kampova i radionica, u Indiji i drugim zemljama. Tathe je nagrađivan širom zemlje i njegov rad je deo mnogih kolekcija u Indiji i inostranstvu.
7691671-HSC00001-7.jpg
 

Back
Top