PAncevci losi vozaci?

Koji to mi???
c018.gif
:hahaha: Tu rec 'kreveljite' si pokupio iz zavicaja, veliki beogradjanine? :hahaha: (i jos malo 'kreveljenja') :hahaha:
I javi kakav je osecaj!
Ja prob'o! ;)

Da, iz zavičaja sam je pokupio. U čemu je problem? I nikad nisam rekao da sam rođen u Beogradu, niti da obožavam taj grad niti ništa slično.

Javiću kakav je osećaj.

Da, iz zavičaja sam je pokupio. U čemu je problem? I nikad nisam rekao da sam rođen u Beogradu, niti da obožavam taj grad niti ništa slično.

Javiću kakav je osećaj.

Nema problema.
Najokoreliji turski vojnici su bili janjichari. Ja povukao paralelu i izvukao zakljucak.
Da, da ne pomislis da ti govorim da si janjicar, vec izvlacim sustinu ideoloskog pristupa! ;)

Može li jedno objašnjenje kako se to mojim postom potvrđuje da sam ja loš vozač? A crnogorskih vozača u Crnoj Gori treba da se plaši svako normalan - obilaze u nepreglednim krivinama, obilaze čitave kolone u tim istim nepreglednim krivinama, krenu da obilaze nekoga da znaju da ne mogu da da završe nego onda prikoče, pa se onaj iz suprotne trake zaustavi i pusti ga da prođe ... Ne razumem u čemu je tu problem? A kad vidim PA tablicu, pazim se iz sve snage, ne brini.

U cemu je tu problem? U tome sto i njih generalizujes kao i pancevce da su najlosiji i da ne treba ici u cg kolima, stvarno si smesan sa takvim razmisljanjem, procitaju gore sta sam pisao da ne ponavljam , sve je stvar od vozaca do vozaca, BLIZINA PANCEVA I BG dovodi do toga da PA cesce vidjaju po BG i kako pricas da su zbunjeni u bg sa cime se ja slazem ali ne svi pancevci i onda oni generalizuju stvari kao i ti, da pancevci ne znaju da voze, da je blize KV, CA,NP... onda bi vec oni bili ti koji su najlosiji...a ni sami nisu svesni da oni voze bahato, cudi me da nisi cuo da su beogradjani najlosiji vozaci, ja sam cuo i za njih da pricaju pa sam sada prvi put to rekao ali to je vec druga tema....

Tvrdim da su Pančevci loši vozači iz dugogodišnjeg iskustva. U čemu je tu problem? Niko ne može da me ubedi u suprotno, upravo zbog tog višegodišnjeg iskustva. Zatupljenost? U 80% slučajeva auto sa pančevačkim tablicama uradi nešto neočekivano, što se uopšte ne odnosi na bahatost u vožnji - radi se o nesposobnosti upravljanja "mašinom na točkovima". Ne brini ti za moj pritisak, a pobenavio nisam još uvek. Znam jako dobro šta pričam. Trudio sam se da budem kulturan, ali sad vidim da od toga nema leba.

Ako se vec trudis da budes kulturan potrudi se da ne budes i smesan ako vec pricas ozbiljne stvari ;)
Opet kazes da ne moze niko da te UBEDI U SUPROTNO i cemu onda raspravka, ja te ne bi ni ubedjivao ali nemam ni sta da pricam sa tobom , ako te zanima procitaj sta je uzrok tog MITA,ZATUPLJENOSTI LJUDI .... na drugoj ili ne znam na kojoj vec strani gde sam pisao. ali dzaba ti citao kada ne mozes da shvatis suprotno. To sto si napisao u 80% slucaja auto..... mnogo jak argument :hahaha: evo ja cu da ga poklopim u 90% slucajeva kada odem u bg vidim vozace sa bg tablicama urade nesto ne ocekivano. i sta sada oni su najlosi vozaci:roll:

Oduvek kruzi tak mit da su PAncevci losi vozaci,zasto?

Ubedljivo najgori, ponavljam najgori vozači ne u Vojvodini, Srbiji ili Evropi nego u svetu su koreanci. Živim u Njujorku i vozač sam od svoje 17-18 godine, položio sam u Pančevu, živeo i radio u Pančevu, radio sam i u GSP-u oko 2 godine kao vozač autobusa-trolejbusa (vozio sam uglavnom na relaciji 28-Zvezdara) u vojsci sam bio instruktor za C i E kategoriju, vozio kamione svih mogućih kapaciteta, upravljač sam raznih građevinskih mašina...i da ne dužim više, naime samo sam hteo da navedem moje kvalifikacije kao vozača. Na kraju samo bih želeo da dodam da u mojoj dugogodišnjoj karijeri vozača nisam imao niti jednu saobraćajku iako sam bio pančevački vozač.

Dakle da ponovim: ubedljivo najgori vozači na svetu su koreanci a zatim njujorčani. Pančevci i svi naši ljudi sa teritorije bivše Jugoslavije mogu da se ponose svojim vozačkim znanjem i veštinom. Naše saobraćajno obrazovanje je veoma visoko. Sa sigurnošću tvrdim da bi 95% vozača iz Njujorka palo na vozačkom ispitu u Jugoslaviji.

Zato pančevci ne obraćajte pažnju na slične izjave!

:ok:

Sviranje qrcu.... Kao losi vozaci...ma nemoj!!
U BG ces retko naici na vozilo VR, KG, PR i sta ti ja znam koji vec...
Blizina Beograda...pa samim tim i dosta ljudi za volanom iz Panceva u Beogradu, a po meni su Beogradjani najlosiji vozaci...bahati, bezobrazni, svi kao negde zure...mozes misliti i kad neki Pancevac saceka da neko prodje ko ima prednost - oni mu trube!
U PA se vozi 30-40km na sat... tolerantni su svi... lezecih ima ispred svake skole..
Prema tome PA je najbolje!!!

Sviranje qrcu.... Kao losi vozaci...ma nemoj!!
U BG ces retko naici na vozilo VR, KG, PR i sta ti ja znam koji vec...
Blizina Beograda...pa samim tim i dosta ljudi za volanom iz Panceva u Beogradu, a po meni su Beogradjani najlosiji vozaci...bahati, bezobrazni, svi kao negde zure...mozes misliti i kad neki Pancevac saceka da neko prodje ko ima prednost - oni mu trube!
U PA se vozi 30-40km na sat... tolerantni su svi... lezecih ima ispred svake skole..
Prema tome PA je najbolje!!!

Pa jes upravu

''Улица је заједнича и за све, али десна трака је за спора возила'' :mrgreen:

Пут за БГ није насељено место тако да у случају две траке свако је ДУЖАН да вози десном траком као и на аутопуту. То сам чак у два наврата стао и питао пандуре и потврдили су ми то, чак су ми рекли - видиш... дао си нам идеју шта да наплаћујемо вечерас :lol:

Као што рекох, проводим баш пуно времена на путу, а три или четири града познајем као рођене јер се баш много возим њима, а још 15ак или 20 градова познајем географски тј. умем да препознам у ком делу града се тренутно налазим ;) И даље стојим иза свог мишљења :)
Ako voziš tuda, onda moraš da primetiš da su baš u DESNOJ traci ogromni kolotrazi!
I da vozeći desnom trakom automobil biva stalno izložen nestabilnosti.
Zato ljudi koriste levu traku tj izbegavaju desnu

Poslednja izmena:
Потпуно се слажем с тобом, али било је време и када је тај пут био нов па су људи возили лево страном ;)

Такође, ако су колотрази вћ у десној траци она постоје две опције:

1. Законска - да успори и да ''прилагоди брзину стању пута'' или
2. да вози левом траком (што се и даље коси са законом), али онда МОРА да прати саобраћај иза себе и уколико неко наиђе да му се склони ;)

Потпуно се слажем с тобом, али било је време и када је тај пут био нов па су људи возили лево страном ;)

2. да вози левом траком (што се и даље коси са законом), али онда МОРА да прати саобраћај иза себе и уколико неко наиђе да му се склони ;)
Ja to i radim i pratim saobraćaj iza sebe, i leva traka se uglavnom i koristi namenski.
ali to i nije ekstremni prekršaj, brzine nisu velike (80 km/h).
Taj put je bio "nov" pre 50 godina, i od tada ništa nije uloženo u njegovo održavanje.
a šta reći sa BG tablama i to u Beogradu?
šta je sa korišćenjem ŽUTE trake po gradu?
to je ekstremni prekršaj koji ja nikad nisam prekršio, dok "beograđani" masovno voze zabranjenom trakom.
to je prekršaj, a ne vožnja levom trakom na putu van naseljenog mesta gde ta leva traka silom prilika mora da se koristi.

Nije tacno da su Pancevci losi vozaci, kazem vam to iz svog iskustva, nego to ljudi po inerciji sviraju ljudima sa PA tablicama.
Tačno tako! U pravu si!
Ja na ulazu u terazijski tunel imam uslovnu zelenu strelicu, sačekam da prođe kolona vozila koja skreće iz pravca skupštine koji imaju prednost, i onda mi mentoli iza mene trube zašto ne vozim. Pa neka gospoda beograđani malo prelistaju saobraćajne testove i propise.
Uveo bih kaznu od 1000 € svakom vozaču koji bezrazložno i besomučno trubi na gradskim ulicama!

Apsolutno se slazem. BG vozaci rade apsolutno iste, pa i gore stvari nego ostali vozaci, ali kada vide PA table, obracaju paznju, a kada su to BG table, ne obracaju jer je taj vozac "njihov". Znam da su im i RU table trn u oku, a logicno je da u Beogradu ima dosta PA i RU tabli posto su to najblize opstine Beogradu koje imaju svoje registracije. U BG-u je odavno poznato da ako ne krenes na semaforu vec kad se upali zuto svetlo ili propustis pesaka na pesackom prelazu, rizikujes da te lincuju divni, smireni, ljubazni i puni razumevanja BG vozaci. O ukljucivanju u saobracaj iz druge trake da i ne govorim.

Svuda ima ludaka za volanom ,danas kad me nije ubio na kružnom toku kod pijace.(nisam video da li je muško ili žensko-samo sam gledao gde da pobegnem :D) uleću bre k'o u svoje dvorište. Ali takvih ima svuda, ne samo u Pančevu! Dok stoji i činjenica, da je nekim starijim generacijama Bgd "preko sveta", i idu samo kada baš moraju. Samim tim ga slabo i poznaju, pa dolazi do frke kada upadnu u onu gužvu i jurnjavu.(Opet važi za sve koji su manje-više blizu Beograda)
U svakom slučaju, nepravedno smo okarakterisani kao loši vozači!

Podržavam to što govoriš, ali kad smo već kod tog zakonski-ne zakonski...

* Vozim levom trakom 80 km/h, pratim saobraćaj i sve što ide uz to.
Taj koji me stiže, može samo da ima rotaciju ili neko drugo obeležje kao vozilo sa prioritetom, niko drugi !
A ako je civil? Ko se sad tu kosi sa zakonom?

И онда ти узимаш ''закон у своје руке'' изазивајући тог иза себе да те претиче десном траком (јер ако иде брже од тебе свакако ће те обићи)... не разумем зашто морамо да се правимо енглези и да стално возимо левом траком а да нам десна буде најбржа :neutral:

И онда ти узимаш ''закон у своје руке'' изазивајући тог иза себе да те претиче десном траком (јер ако иде брже од тебе свакако ће те обићи)... не разумем зашто морамо да се правимо енглези и да стално возимо левом траком а да нам десна буде најбржа :neutral:

To i meni nije jasno, jeste da je u pravu onaj iznad sto je napisao, ogranicenje je 60km/h u obe trake ali ako vec nema nikoga u desnoj a sustizete te auto kakav je problem pomeriti se u desnu traku, to sto on krsi saobra.propise tebe ne zanima.
To ti je isto kada bi na auto putu vozio 120km/h levom trakom, i ne sklanjas sa te trake, a brzih koliko hoces od tebe.

Beogradjani su isti mozda i za nijansu losiji vozaci,jedina prednost im je sto su na svom terenu pa boje znaju kojom ulicom do cilja.Svakodnevno sam u BG, gradovi su blizu pa su i
poslovno medjusobno vezani.Grad je tesan za tolika vozila pa vise stoje u kolonama i kruznim tokovima nego sto voze.Saobracajni spicevi su im valjda preko glave pa im svaka druga tabla sem BG smeta.Sad bi ga preskocili ili bi pukli.Jos kad im dodje neki PA ili neki drugi banacanin pa onako lagano po zakonu i propisima vozi tu je kraj.Prosecni Beogradski vozac vise ceni kada mu ne ustupite prvenstvo, kad ga sasecete ili se u najgorem slucaju ponasate kao oni.Onda nema problema i nevide koja je tabla na kolima.A sad dali je to znanje, neznanje ili bezobrazluk ocenite sami.

Pančevci i iz ostalih krajeva su siromašniji i voze drastično lošije automobile za razliku od Beograđana koji voze nove automobile i u dobrom delu slučajeva i besne automobile.
I onda im smeta sirotinja raja koja krstari BG ulicama sa automobilima kao što su Yugo, Lada, Golf2 i slično... i logično je onda da pomenuti automobili bivaju dosta sporiji na semaforima kada se uključi žuto i zeleno svetlo.

Back