Pancevacki put - put smrti, brzinom 200kmh pa kroz crveno

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
BEOGRAD - Drugari oplakuju Anđelu!
Anđela nam je bila najbolja drugarica i mi ćemo je zauvek voleti. Imala je 11 godina, za 15 dana trebalo je da napuni 12. Pričala je kako ćemo slaviti njen rođendan, opisivala tortu koju ćemo da jedemo... I dalje ne možemo da verujemo da je poginula!

Upropastio im život

Ovo su juče, očiju punih suza, ispričale devojčice koje su išle u razred s Anđelom Veličković. Anđela je nastradala u petak oko 20 sati kada je na nju, dok je prelazila Pančevački put na pešačkom prelazu sa upaljenim zelenim svetlom za pešake, velikom brzinom naleteo BMW, kojim je upravljao Marko Đ. (25).
- Anđela je bila pažljiva, ali taj ludak, majmun, ne znam kako da ga više nazovem, vozio je brže od 200 na sat. Njega treba doživotno strpati u zatvor ako ima pravde u ovoj zemlji. Ne samo da nam je uzeo našu drugaricu nego je i njenim roditeljima i bratu upropastio život - kaže Anđelina drugarica iz odeljenja petog jedan OŠ „Oslobodioci Beograda“, iz koje se Anđela Veličković vraćala kada je nastradala.

http://www.kurir-info.rs/tuga-do-neba-andela-poginula-dve-nedelje-pred-rodendan-clanak-1342499

ne tako davno ubijena su slicnim automobilom na istom mestu cetiri mlada zivota

sad je evo ubijena automobilom i 11 - to godisnja devojcica, na pesackom prelazu i zelenim svetlom za pesake. ubistvo je ubistvo pa ma sa cim da je pocinjeno

dokle bre?

obracam se direktno novoj vladi, jer svi drugi koji su zaduzeni su omanuli. radi usporenja tih divljaka napravite hitno kruzne raskrsice bar tri komada, i postavite lezece policajce pre svake raskrsnice ubice se moraju fizicki usporiti, posto propise ocito ne postuju i verovatno ne znaju

Poslednja izmena:
i tamo mogu da se naprave kruzne raskrsnice, i fizicka ostrva da pesaci mogu da se sklone

momentalno drzava srbija priprema izgradnju 7 kruznih raskrsnica po nekom programu o poboljsanju bezbednosti. mozda budu gotove vrlo brzo

dzaba im vlast ako narod gine tamo gde je trebalo da je bezbedan na pesackom na zeleno svetlo.

da postoji pravda svaki od tih ubica bi ispario u mraku, ali demokratija i korumpirani sistem bas od njih zive.

ogorcen sam ovim povodom, vec dugo vremena

ja sam u tom pravcu isla u skolu preko pancevackog mosta....tamo je uvek bilo rasulo.pa su kao nesto onaj deo dole na kraju mosta sredili.

- - - - - - - - - -

Ja ne kapiram psihu ljudi koji idu 200km/h ili nesto previse preko ogranicenja. Udar adrenalina, ili neka zurba, sta je u pitanju?

adrenalin.

- - - - - - - - - -

Зрењанински пут је још и гори. Тамо је практично немогуће прећи улицу.

mozes, ako ides u velikoj grupi. mi smo preletali zrenjaninski put.

:rtfm:

Dokle god u Srbiji "operisu ovako sposobni advokati" , dotle ce biti "materijala za Naslovne strane u delu Crna hronika" :

"...Kako se izvlače poznati i bogataši optuženi za saobraćajne nesreće
Đavolji advokat za saobraćajke

Boris Vuković/Moma Ilić | 19. 01. 2014. - 20:00h | Foto: RAS | Komentara: 370

...Poznate ličnosti, kao i oni koji imaju novca a izazovu tešku saobraćajnu nesreću angažuju advokatsku kancelariju Milenka Milisavljevića i budu - oslobođeni...
...Upravo zbog ove „slavne statistike”, advokat Milisavljević ima ubedljivo najviše saobraćajnih slučajeva. Oslobađajuće presude koje njegovi klijenti dobijaju umesto zaprećenih višegodišnjih kazni izazivaju pažnju i često se u sudskim krugovima spekuliše da je razlog za to Milisavljevićeva uhodana šema sa tužiocima i sudijama, iako on to demantuje...
...Kako za „Blic” priča nekolicina saobraćajnih veštaka, nijedan ozbiljniji slučaj saobraćajne nesreće sa poginulima ne može da prođe bez kancelarije Milisavljevića. U sastavu njegove kancelarije je i advokat Miroslav Marinković, koji se takođe bavi istim krivičnim delima
. Zanimljivo je da je Marinković bio branilac u predmetu sudara na mostu Gazela u kojoj je poginuo trogodišnji Nemanja Andrić. Za ovu nesreću je optužen njegov deda Milorad, iako se u njihov automobil zakucao Branko Pavlović velikom brzinom, koji je pobegao i izbegao alko-test. Pavlović, koga je zastupao Marinković, izbegao je krivicu, a veštačenje je radio Institut „Kirilo Savić”...

..." Na pitanje „Blica” kako objašnjava toliki uspeh, Milisavljević odgovara:

- Ne mislim ni da sam uspešan, niti da sam neuspešan. Pokušavam da najbolje radim svoj posao u kom sam 28 godina. Inače, 90 odsto mojih predmeta odnosi se na saobraćajne nesreće i na naknadu štete iz istih - kaže Milisavljević, ne želeći da priča o svom cenovniku.

- Moja tarifa zavisi isključivo od broja suđenja...".

Sa:
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/435607/Djavolji-advokat-za-saobracajke

• Podržavam
Reactions: 27E
Ne zelim da neko ovde i pomisli da ja nesto branim ovog monstruma sto je ubio devojcicu ali........
Voleo bih kada bi mi svi mogli realno i trezveno da procesljamo cinjenice iz tog udesa.
Ovo sto Kurir radi je sramota, jer mu je cilj tiraz, pa u naslove istice cesto neproverene cinjenice.

Kada vozis 200km/h , automobil se krece brzinom od preko 50 metara u sekundi..........

http://www.kurir-info.rs/ocaj-monstruma-koji-je-ubio-andelu-treba-streljati-clanak-1341221

Na ovom linku Kurir kaze kako je telo deteta letelo 30 metara, sto je apsolutno nemoguce za takvu brzinu.
Po nalazu vestaka u tragicnom slucaju u kojem je poginuo moj starac, vozilo se kretalo brzinom od 60-70km/h (Volkswagen Polo) kada je na mestu ubio mog starca i njegoovg brata, pri cemu je njegov brat leteo 20 metara.
Znaci brzinom 60-70km/h, mnogo manji auto, i odrastao covek.........
Ovom pricom o 150 ili cak 200km/h Kurir samo potpaljuje narod bezveze.

Tragedija jeste uzasna, vozaci voze bahato , pijani, naduvani, treba drasticno povecati kazne..........Ali daj, pustimo sud da radi svoj posao......

Moje misljenje je da su u lancu korupcije posle policajaca na prvom mestu vestaci.

Setimo se samo slucaja novinarke Petre Cvijic i njenog naprasnog oslobadjanja

iako je udarila coveka na pesackom prelazu, navodno se u nekom dodatnom svedocenju tu pojavio i neki autobus,

koji joj je zaklonio vidik te nije mogla da vidi ubijenog coveka a

za koga prvobitni svedoci nisu ni culi niti ga videli.

Sta reci jad i beda i tuga od drzave i njenih sudskih i izvrsnih organa.

kosta malo racuna nikad nije na odmet, ali mnogo toga ne znas o konkretnom slucaju, a lako pretpostavljas nesto.

kako je pesak stajao u momentu, u kom pravcu se kretao, kojim delom automobila je udaren...sve su to sad nijanse. ali je siguran tragicani nepotreban ishod i prevelika brzina, i siugurno je drasticno krsenje propisa o saobracaju, toliko drasticno da ovo prelazi u cisto ubistvo, a ne nesrecnim slucajem

nepostovanje drustvenih normi u zivotu direktno vodi u n epostovanje propisa u saobracaju. ubicu treba kazniti drasticno, za primer, a posle neka se njiima bave sociolozi i psiholozi. posle u tamnici

kosta malo racuna nikad nije na odmet, ali mnogo toga ne znas o konkretnom slucaju, a lako pretpostavljas nesto.

kako je pesak stajao u momentu, u kom pravcu se kretao, kojim delom automobila je udaren...sve su to sad nijanse. ali je siguran tragicani nepotreban ishod i prevelika brzina, i siugurno je drasticno krsenje propisa o saobracaju, toliko drasticno da ovo prelazi u cisto ubistvo, a ne nesrecnim slucajem

nepostovanje drustvenih normi u zivotu direktno vodi u n epostovanje propisa u saobracaju. ubicu treba kazniti drasticno, za primer, a posle neka se njiima bave sociolozi i psiholozi. posle u tamnici

Bas obrnuto, ja ne pretpostavljam nista.
Ja sam samo izneo neke cinjenice koja jasno kazu da je tekst u novinama naduvan po pitanju cinjenica o udesu.......Zato sam i rekao, pustimo sud, vestake i sve drzavne organe da rade svoj posao.......
Da se ne bi dogodilo da pod utiskom tih "cinjenica" ocekuujemo neku ogromnu kaznu, a ispostavi se da su stvarne cinjenice bitno drugacije.

Poslednja izmena:
kosta zar ne bi bilo bolje da se ubica prepusti rodbini stradale devojcice?

sud, vestaci i drzavni organi su u brojnim slucajevima zauvek kompromitovani i ne donose bas pravdu za stradale, vec vade krivce koliko god oni mogu da plate

drugar mi je sudski vestak za saobracaj, pa znam neke stvari

To sto posotje vestaci i sudije koje ne rade svoj posao kako treba ne znaci da treba sve njih generalizovati.
Valjda nam je ideal drustvo u kojem ce svako najbolje raditi svoj posao......

Time sto stalno dovodimo u sumnju drzavne organe blatimo i one postene i savesne, kojih zasigurno ima u znacajnom broju.

Back