Pametni satovi

Kupio sam pametni sat za dete.
Relativno sam zadovoljan njegovim radom.
Baterija bi trebala biti malo jača.Traje oko dva dana.U zavisnosti od podešavanja.Preciznost je problem.Kada je dete u zatvorenom prostoru satić ne hvata GPS i nemam preciznu lokaciju.Treba malo uvežbati korišćenje roditeljske aplikacije.
Kako rekoh.Ako nema GPS prijema onda uključim bazne stanice i dobijem približnu lokaciju deteta što može biti krug od 200-300 metara.Kada ima GPS prijem isključujem bazne stanice.Onda imam detetovu lokaciju sa greškom od 10tak metara.
Satić dete ne nosi na ruci.Satić je ušiven u jaknu da se ne vidi.

- - - - - - - - - -

Dete zna naravno za satić.Svesno jeda je to zbog bezbednosti.

Kupio sam pametni sat za dete.
Relativno sam zadovoljan njegovim radom.
Baterija bi trebala biti malo jača.Traje oko dva dana.U zavisnosti od podešavanja.Preciznost je problem.Kada je dete u zatvorenom prostoru satić ne hvata GPS i nemam preciznu lokaciju.Treba malo uvežbati korišćenje roditeljske aplikacije.
Kako rekoh.Ako nema GPS prijema onda uključim bazne stanice i dobijem približnu lokaciju deteta što može biti krug od 200-300 metara.Kada ima GPS prijem isključujem bazne stanice.Onda imam detetovu lokaciju sa greškom od 10tak metara.
Satić dete ne nosi na ruci.Satić je ušiven u jaknu da se ne vidi.

- - - - - - - - - -

Dete zna naravno za satić.Svesno jeda je to zbog bezbednosti.
Kako ste rešili pitanje hitnog poziva ako pristup satu nije lak?
Ove godine srednji sin kreće u školu i jedva čeka da i on dobije sat :D

Odlicna stvar za malu decu.Ne mogu ga izgubiti kao mobilni.
Inace za nas matore i jeste i nije zanimljivo, ne znam sta da kazem, mislim na nesto ozbiljnije pametne satove.Imam jedan, dz09 i hteo bih da ga se resim.Nije sto je los ili nesto tako, nego jednostavno nije moj stil, lici na android 2.3, glomazan je na ruci sto se mog ukusa tice.Pa ko voli, nek izvoli.
Inace za sebe sam privatno porucio, trebalo bi posle NG da stigne Microsoft Band, valjda jedini pametni sat koji je ikada imao Windows u nekom obliku na sebi (neka me neko demantuje).

Mislim da je to totalna glupost koji su neki prodavci smislili samo kako bi zaradili novac.Koja je svrha satova za pracenje deteta kada u vecini slucajeva deca do 6 godina nigde ne idu sama bez roditelja kada su u vrticu i tada ih roditelji vode i dovode ili neko drugi iz familije.Kada se podje u skolu deci se kupi neki mobilni telefon i dete moze da se pozove u svako doba dana jedino kada je u skoli na nastavi tada moze da mu se posalje poruka i da odgovori porukom.

Mislim da je to totalna glupost koji su neki prodavci smislili samo kako bi zaradili novac.Koja je svrha satova za pracenje deteta kada u vecini slucajeva deca do 6 godina nigde ne idu sama bez roditelja kada su u vrticu i tada ih roditelji vode i dovode ili neko drugi iz familije.Kada se podje u skolu deci se kupi neki mobilni telefon i dete moze da se pozove u svako doba dana jedino kada je u skoli na nastavi tada moze da mu se posalje poruka i da odgovori porukom.
Zasto? Bas zato sto detetu ukradu telefon, zaboravi ga, ispusti ga.Ode na neki rodjendan, mati ga pozove na to cudo, javi materi ako se deca ludacki ponasaju, a taj ko ih pazi je sarlatan ili je otisao negde.Ima to prednosti za decu.Mozda dete nece vaspitacici ako je neka narogusena ostrokondja da kaze nesto, al ce zato mozda u nekom kutu ucionice ili u wcu majci da kaze sta ga muci.Ima svoje prednosti.

Zasto? Bas zato sto detetu ukradu telefon, zaboravi ga, ispusti ga.Ode na neki rodjendan, mati ga pozove na to cudo, javi materi ako se deca ludacki ponasaju, a taj ko ih pazi je sarlatan ili je otisao negde.Ima to prednosti za decu.Mozda dete nece vaspitacici ako je neka narogusena ostrokondja da kaze nesto, al ce zato mozda u nekom kutu ucionice ili u wcu majci da kaze sta ga muci.Ima svoje prednosti.

Ako se takve situacije kod nas u Srbiji desavaju cesto onda je u redu da se deci kupuju ti pametni satovi.Ja za sva ta desavanja nisam znao jer moja deca su odrasla u inostranstvu.Moji nikada nisu gubili telefon,rodjendani su se slavili u igraonicama gde su bili prisutni i roditelji deteta koje slavi rodjendan a ostali roditelji su dovozili svoju decu i odvozili ih kuci,po tim igraonicama postoji i osoblje koje pomaze deci u raznima igrama,postoji i kuhinja pa svako dete moze da naruci sta ima na meniu,na grupe za rodjendane postoje popusti.Deca su kao mala sva nemirna sto znaci da su zdrava,ali su ovde kulturna i nisu agresivna.Vaspitacice su sve ljubazne i kulturne da dete kada bi i zaboravilo telefon ili bilo sta drugo to bi ga tu i sacekalo sutradan.Normalno je svuda u Svetu da deca zaboravljaju svoje stvari po skoli ali ovde u svakoj skoli u prizemlju postoji jedan deo koji je ogradjen mrezom nekom i na kraju svakog dana kada se ucionice ciste sve sto se izgubljeno pronadhe stavlja se na to mesto pa deca svako jutro kada dodju u skolu tu traze svoje izgubljene stvari,zaboravljaju sve i svasta i jakne,kape,kisobran,opemu za fiskulturu,ali ujutru kada dodju u skolu svako nadje svoje izgubljeno.

Back