Pamet ili lepota??

...veoma su tesko u zajednici jer je to i protivu zakona stabilnosti .Za jednog tragaca jedno je dovoljno a samo posjednici ovo oboje mogu imati srece sa posjednikom istog. Lijepo i pametno su dvije velicine koje mogu i nesreca biti ustvari , to su cesto !

Ma ni pamet ni lepota...osvrnite se malo oko sebe i videcete kako zivot demantuje i ove sto su za lepotu a i ove sto su za pamet!

Ima nesto bitnije i od jednog i od drugog !(mislim na osobe sa sasvim prosecnim izgledom i sasvim prosecnom pamecu,dakle na veliku vecinu nas),znaci ima nesto bez cega nam dzabe i nadprosecna pamet i nadprosecna lepota (ne mislim na srecu,sreca ne spada u karakterne,fizicke,emotivne i mentalne osobine),a to je...?

Ma ni pamet ni lepota...osvrnite se malo oko sebe i videcete kako zivot demantuje i ove sto su za lepotu a i ove sto su za pamet!

Ima nesto bitnije i od jednog i od drugog !(mislim na osobe sa sasvim prosecnim izgledom i sasvim prosecnom pamecu,dakle na veliku vecinu nas),znaci ima nesto bez cega nam dzabe i nadprosecna pamet i nadprosecna lepota (ne mislim na srecu,sreca ne spada u karakterne,fizicke,emotivne i mentalne osobine),a to je...?

....Ma to je samo sreca . Mozes da budes i ruzan i glup ali ako te hoce sreca i snalazljiv si onda ti se sva vrata otvaraju

Lepota je nesto sto je prolazno i o tome ne treba ni razmisljati. Onaj ko razmislja o lepoti ima manje vremena da unapredi svoj intelekt i upotpuni svoje znanje. Inteligencija, znanje,...je nesto sto je trajno i sto se ceni... Onaj ko brine o lepoti neka upise neku profesiju od koje ce ziveti na osnovu lepote...a takva koliko se zna ne postoji...

Pitanje je hipoteticko. Zamislite da vas je neko pitao s cim biste se radije rodili : zanosnom lepotom ili velikom pamecu??

(Ne misli se na situacije koje daju kontrast. Znaci lepota ne iskljucuje pamet i obrnuto...ali kada kazem zanosna lepota to je red velicine Monika Beluci, kada kazem pamet mislim na Mariju Kiri...ali ne i na njihove sudbine, naravno)

(Nije fora da se napise :" i jedno i drugo" ili "imam i jedno i drugo"...i sl)

Ako vas ne mrzi moze i neka zivotna filosofija na temu...ili makar neka vasa teorija o tome kako i zasto je lakse ili bolje ovako ili onako ici kroz zivot.
:cao:

Pa u svakom slucaju,mislim da je pamet bolja,ako vec mora da se bira iskljucivo...Danas postoji plasticna hirurgija,pa ko smatra da ima neki nedostatak moze sebe da ulepsa,ako mu to vec toliko smeta...Ali nisam videla jos nikoga da je transplantacija mozga toliko uznapredovala da moze da nadomesti prirodan nedostatak iste,kao sto je delotvorno kod nekih drugih operacija plasticne vrste...:hahaha: Dakle,glasam za pamet...Inteligencija pre svega.:D

A evo da kazem, Biti lep je najbitnij stvar na svetu. nista ne daje toliku moc koliko daje lepota. Daje takodje ispunjenje skoro svih zivotnih problema, i veliki osecaj moci, i svoje legende. Kad si lep sve je lako. Kad si lep teskoba zivota je laka. Jer si lep, jer sijas. Kad si ruzan, mozes biti i najbogatiji na svetu, pa opet neces dobiti ono istinsko poimanje srece z:D

potpuno se slazem, dobro receno:worth:

Pitanje je hipoteticko. Zamislite da vas je neko pitao s cim biste se radije rodili : zanosnom lepotom ili velikom pamecu??

(Ne misli se na situacije koje daju kontrast. Znaci lepota ne iskljucuje pamet i obrnuto...ali kada kazem zanosna lepota to je red velicine Monika Beluci, kada kazem pamet mislim na Mariju Kiri...ali ne i na njihove sudbine, naravno)

(Nije fora da se napise :" i jedno i drugo" ili "imam i jedno i drugo"...i sl)

Ako vas ne mrzi moze i neka zivotna filosofija na temu...ili makar neka vasa teorija o tome kako i zasto je lakse ili bolje ovako ili onako ici kroz zivot.
:cao:
Cesto sam se pitala,da sam fizicki ljepsa osoba kako bi mi bilo u zivotu?
Pametni su i lijepi i manje lijepi ljudi.Pamet se moze steci ucenjem , iskustvom....
Ljepotu dobijes rodjenjem...
Necu da odstupam od tvoje teme, nijesam ruzna ni pretjerano lijepa,ipak smatram da lijepi ljudi lakse dolaze do onog sto traze ,i olako nose svoju ljepotu, za njih su cesto sva vrata otvorena samom njihovom pojavom.
:):):)

A evo da kazem, Biti lep je najbitnij stvar na svetu. nista ne daje toliku moc koliko daje lepota. Daje takodje ispunjenje skoro svih zivotnih problema, i veliki osecaj moci, i svoje legende. Kad si lep sve je lako. Kad si lep teskoba zivota je laka. Jer si lep, jer sijas. Kad si ruzan, mozes biti i najbogatiji na svetu, pa opet neces dobiti ono istinsko poimanje srece z:D

E, kazi to kasirki u mojoj samoposluzi. Zena je kraljevski lepa, a eno je sedi za kasom vec godinama, svake godine sve vece dup.e, sve losija farba za kosu. Velika steta, ali to se jako cesto - nazalost! - desava.

Back