Palačinke recept

Ja ih pravim tako što odvojim žumanca od belanca. Umutim žumanca sa šećerom, zatim belanca umutim i sve to spojim zajedno.Potom dodam mleko, pa brašno i to promešam. Na kraju dodam ulje i kiselu vodu i sve je spremno za pečenje.
 
Klasično pšenično,jaja,mleko,so,šećer kisela voda,kašičica sirćeta...;)
Što komplikovati savršenstvo?

Komplikujes a zbog cega ti znas. Cemu jaja kada palacinke mogu da se naprave bez jaja. I sirce, nisam cuo do danas da se u smesu za palacinke stavlja sirce. Jel to fazon, razliciti smo pa smo time posebni?
 
Brašno je najlepše pšenično,čisto,ne najzdravije nego najlepše..Verovatno da ima neka zamena za jaja...ali zašto bih to radio? Kašičica sirćeta se dodaje oduvek u testo da bi bile mekše...nije to nikakva posebnost ili novotarija.
Ne komplikujem ja, to je originalan recept i sastojci.

Uopšte tebi nisam replicirao sa "komplikovati" nego ljudima koji su pominjali kombinacije brašna,što se ti nalaziš prozvanim da odgovaraš.
 
Jaje je nepotrebno jer se palacinke mogu napraviti bez istih, a samo jaje nije zdrava namirnica, puno je holesterola plus izlazi iz kokosijeg cmara, utrostrucuje rizik za dobijanje salmonele.

Prema Harvardovom zdravstvenom ispitivanju medicinskih sestara, konzumirati jedno jaje dnevno skracuje zivot koliko i pusenje oko 25 hiljada cigara, odnosno otrpilike po 5 cigara na dan tokom 15 godina.
 

Back
Top