Palac vs prekrsteni prsti

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
130.085
zasto mi drzimo palac a ameri drze prekrstene prste za srecu?

i sta bolje deluje?
efikasnije je?

220px-Beide_Daumen_drücken.jpg
140px-Hands-Fingers-Crossed.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

i sta bolje deluje?
efikasnije je?
Deluje dobra misao, želja, molitva
A sad dal ćeš ovo ili ono... manje više;)

Sećam se OI u Londonu 2012
Skokovi u vodu
Meksikanski par se bori za bronzu (delovali su cool ali trener, tipična meksička faca i figura sapleo i ruke i šake i prste prekrštene ko anakonda :D momci hvala Bogu osvojiše tu bronzu)

To dizanje palca na gore je vrzano za glatiarske borbe...
Obicno se pitao neko prisutan ko ima najveci drstveni status narocito ako je borba priredjena u njegovu cast,kad jedan protivnik pobedi drugog,tj povredi ga dovoljno da vise ne moze da se bori cekalo se da odluci da li ce se postedeti borcu zivot ili ne.I to se pokazivalo palcem podignutim na gore za da ili na dole za ne.Zato je to dizanje palca postalo skoro pa univerzalni simbol za srecu...Mislim koju ces vecu srecu od toga nego da te ne umlati neko macem pred publikom...

A za prekstene prste iskreno ne znam kako je i odakle to poteklo.

To dizanje palca na gore je vrzano za glatiarske borbe...

A za prekstene prste iskreno ne znam kako je i odakle to poteklo.
'Palac za sreću' nije podignut palac poput lajk simbola već palac savijen prema dlanu i stisnuta pesnica.
Svejedno, 'palac' ili 'ukršteni prsti', poruka je ista.
Jedno i drugo je znak podrške.

Kao dete ukrštala sam prste pred kontrolni zadatak ili ako sam očekivala povoljan ishod situacije.
Sada ' držim fige', mahinalno, palcem jer mi je tako lakše.
Nisam sujeverna, ne bih se ni setila da ovo radim da nisam videla temu ;)

i sta bolje deluje?
efikasnije je?
Amerikanci drze prekrstene prste zato sto je to 'Rule of the thumb'! :per:

ne znam kako se izvodi domace drzanje palca za srecu - kako se to drze palcevi za tu namenu da eksperimentalno probam? :rotf:

Inace znam za jezicku frazu 'drzim ti palceve - da ti uspe' ali nikad nisam video da to nekako i efektivno radi?
Po toj liniji i 'cross my fingers' je izraz nade da ce sve da bude u redu (protiv uroka).

Amerikanci drze prekrstene prste zato sto je to 'Rule of the thumb'! :per:

ne znam kako se izvodi domace drzanje palca za srecu - kako se to drze palcevi za tu namenu da eksperimentalno probam? :rotf:

Inace znam za jezicku frazu 'drzim ti palceve - da ti uspe' ali nikad nisam video da to nekako i efektivno radi?
Po toj liniji i 'cross my fingers' je izraz nade da ce sve da bude u redu (protiv uroka).
220px-Beide_Daumen_drücken.jpg

Back