Pahomije služio opelo Karađorđevićima na Oplencu

★TSG★

Iskusan
Poruka
6.549
Senka na Oplencu

Vladika Pahomije je pred TV kamerama služio opelo knezu Pavlu, kneginji Olgi i kneževiću Nikoli Karađorđeviću na Oplencu. Takvom događaju po mnogo čemu nesvakidašnjem, pa i tome što su sahrani posmrtnih ostataka troje Karađorđevića prisustvovali državni vrh i predstavnici diplomatskog kora, nije bila neophodna senka ipak bačena Pahomijevim aktivnim prisustvom.

Crkva se, da podsetimo, optužbama protiv vladike i potonjim suđenjem i oslobođenjem zbog zastarelosti postupka za pedofiliju i nije mnogo bavila.

Sudski postupak je trajao godinama, a kad je doneta oslobađajuća presuda zbog zastarelosti, više nije bilo pravnog leka za zastupnike četvorice dečaka koji su vladiku optuživali za zlostavljanje. Mogao je da reaguje crkveni sud, ali nije.

Pošto nije, vladika Pahomije i dalje obavlja crkvene dužnosti, pa i ovu na Oplencu.

Čak i ako je slučajno menjao odsutne vladike, kao što misle neki crkveni analitičari, jači je, čini se, utisak da je bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, kako misle drugi. Sumnja je ostala i to je skandal, kažu oni.

Nije poznato da li su dečaci koji su pokušali da zaborave golgotu kroz koju su prošli, gledali TV prenos istorijskog događaja na Oplencu. Ali, da je organizatorima tog događaja manjkalo mudrosti zbog uključivanja Pahomija u crkveno služenje, jeste.
http://vesti.krstarica.com/kolumne/senka-na-oplencu/

Čestitke SPC-u na odličnom izboru.:super:

Mada, šteta što je iscelitelj Peranović u pritvoru zbog ubistva, te nije bio u mogućnosti da asistira odlikovanom Pahomiju u izvođenju opela. Njih dvojica bi bili savšen tandem.:mrgreen:

Mi nazalst ne znamo nista o tim decacima koje je Pahomije seksualno zlostavljao.

Izgleda da tu nije bilo teskog zlostavljanja nego nekog pipkanja jer ipak roditelji ne bi dozvolili da " stvar zastareva".
Ali, neka je i bilo i samo neko " pipkanje", i to je vec i zlocin , a i neprimerno ponasanje jednog vladike.

Zasto i kako sada nema vladike na Balkanu koji ima vremena i zelju za opelom na Oplencu, ja ne razumem,
ali SPC verovatno ima i za to neko validno objasnjenje.

Poslednja izmena od moderatora:
A ti bi samo sa sudskim presudama?

Nije to uobicajeno u SPC, ali ni kod katolika.
Pahomije jeste pedofil, to pevaju i pticice na grani, to sto nije i zvanicno osudjen jeste cudnha prica,
ali svi znamo ko je taj lik. Zna i SPC pa je tako i otisao u istoriju da ne kazem u (ne) zasluzenu peMziju.

Nije poslat u penziju, već su mu dodelili odlikovanje.

Orden Belog anđela ako se ne varam...:mrgreen:

Mi nazalst ne znamo nista o tim decacima koje je Pahomije seksualno zlostavljao.

Izgleda da tu nije bilo teskog zlostavljanja nego nekog pipkanja jer ipak roditelji ne bi dozvolili da " stvar zastareva".
Ali, neka je i bilo i samo neko " pipkanje", i to je vec i zlocin , a i neprimerno ponasanje jednog vladike.

Zasto i kako sada nema vladike na Balkanu koji ima vremena i zelju za opelom na Oplencu, ja ne razumem,
ali SPC verovatno ima i za to neko validno objasnjenje.

????????? дај. Мало озбиљније

Претпоставка невиности????

На основу чега тврдиш да је Пахомије крив?
На основу две изјаве у односу на стотину супротних?

Опрости али ово је заиста и глупо и бесмислено.

Poslednja izmena od moderatora:
ОК....али твој коментар је мало чудан

Ne, nje cudan nikako ( mozda za tebe ,jer nisu tvoja deca bila seksualno zlostavljana od doticnog) ako znamo da su nam
vladike ( barem dvojica njih, a to zaista znam) homoseksualci ( nikako i pedofili, ja tu umem da pravim jako fine i humane razlike),
ali da nije nista ni cudno ni nebicno da kod vladika pedofilija nije bas jako cudna i retka boljka.

Nisam se nikad ni krstio tako da ni ne moram ostavljati amanet .

Nikada ne reci "nikad". Bas ti sto se nikada nisu krstili u onaj zao cas se opsete da su gresni pa pozivaju popove.

Ne bih ja sada da sirim ovu temu jer poswoji PDF Religija pa neka tamo ljudi iznose zelje slusalaca laHke muzike
oko svoje smrti i pogreba.
Ovde je tema ovaj oslobodjen pedofil i dilema zasto je SPC dozvolila da on bude taj koji sluzi opelo.

Namerno verovatno jer i za SPC taj divan covek (Pavle) vazi za izdajnika.

Ne, nje cudan nikako ( mozda za tebe ,jer nisu tvoja deca bila seksualno zlostavljana od doticnog) ako znamo da su nam
vladike ( barem dvojica njih, a to zaista znam) homoseksualci ( nikako i pedofili, ja tu umem da pravim jako fine i humane razlike),
ali da nije nista ni cudno ni nebicno da kod vladika pedofilija nije bas jako cudna i retka boljka.

a cija jesu?

da ne bude rekla - kazala vec konkretno

Nikada ne reci "nikad". Bas ti sto se nikada nisu krstili u onaj zao cas se opsete da su gresni pa pozivaju popove.

Ne bih ja sada da sirim ovu temu jer poswoji PDF Religija pa neka tamo ljudi iznose zelje slusalaca laHke muzike
oko svoje smrti i pogreba.
Ovde je tema ovaj oslobodjen pedofil i dilema zasto je SPC dozvolila da on bude taj koji sluzi opelo.

Namerno verovatno jer i za SPC taj divan covek (Pavle) vazi za izdajnika.
U koji zao cas da zovem popove ?
1991.g . sam pobjegao sa streljanja i tada se nisam sjetio ni boga ni popa .
Garantovano se necu krstiti , pa taman zivio jos samo jedan dan .

Back