PAGAN TAVERN

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde da probam:
1) Za žene-ateiste vrlo je uvredljiva postavka po kojoj je žena nastala od Adamovog rebra. Rebro je nebitan deo tela - može se i bez njega. Naravno da mi ne verujemo da je uopšte nešto tako moguće (da žena nastane od rebra). Ne mislim da su žene u hrišćanstvu ravnopravne sa muškarcima. Ima li negde, u Srbiji, žene koja je sveštenik? Nema. Ima tu još dosta primera, ali bi bilo podugačko.
QUOTE]

А зар треба бољи пример од тог ребра. Жена по хришћанству припада мужу, а муж жени јер су једно. Од једнога тела. Зато се и каже мушки или женски ПОЛ. Јер ако је човек сам тада није потпун...:-(

Ajde da probam:
1) Za žene-ateiste vrlo je uvredljiva postavka po kojoj je žena nastala od Adamovog rebra. Rebro je nebitan deo tela - može se i bez njega. Naravno da mi ne verujemo da je uopšte nešto tako moguće (da žena nastane od rebra). Ne mislim da su žene u hrišćanstvu ravnopravne sa muškarcima. Ima li negde, u Srbiji, žene koja je sveštenik? Nema. Ima tu još dosta primera, ali bi bilo podugačko.
QUOTE]

А зар треба бољи пример од тог ребра. Жена по хришћанству припада мужу, а муж жени јер су једно. Од једнога тела. Зато се и каже мушки или женски ПОЛ. Јер ако је човек сам тада није потпун...:-(

Ali zašto baš od rebra, valaame?
Platon je imao bolju priču: nekada su muškarac i žena bili jedno biće, pa su, gnevom bogova, raspolućeni i zbog toga stalno traže onu pripadajuću polovinu.
Svaki normalan čovek, ili žena, bilo da je vernik ili ateista, smatra da su muškarac i žena JEDNO kad ih objedini ljubav. Nije to samo hrišćanska ideja. Ljudi su se voleli i pre nastanka hrišćanstva i težili tome da budu zajedno, neodvojivi.

Nije to samo hrišćanska ideja. Ljudi su se voleli i pre nastanka hrišćanstva i težili tome da budu zajedno, neodvojivi.

Нормално да није, али то је Адамово предање које се у некој религији мање - више задржало, а хришћанство га само истура у први план...

Боље и од ребра него од земље. Ако ћемо да терамо мак на конац...
Али важан је дух животни. Он је од Бога...:p

A od srca? Zašto ne od srca?
Hm... Životni duh... Čovekova svrha je da živi i pronađe svrhu svog postojanja, tj. svoje mesto i ulogu u svetu. U ljudskoj je prirodi da se grčevito bori za život i da se uvek nada, čak i onda kada mu se učini da je život izgubio svrhu.
Mislim da sam ja svoj "životni duh" nasledila od majke i oca. A nešto sam i sama nadogradila.;)
Neću ja da teram mak na konac, valaame. Imam razumevanja za različitost.

А знаш ли да је ришћанство баш жену подигло на највиши степен поштовања...;)

То није тачно.

Почев од Еве која је крива за шут карту из раја па на даље...
О каквом поштовању говориш?

Отац, син и свети дух. - Где је ту мајка?
Свеци, анђели и остала чуда... - Где је ту жена?
Свештеници...
Ма општи педербал...

Дај... стварно не могу да верујем да си озбиљан...

То није тачно.

Почев од Еве која је крива за шут карту из раја па на даље...
О каквом поштовању говориш?

Отац, син и свети дух. - Где је ту мајка?
Свеци, анђели и остала чуда... - Где је ту жена?
Свештеници...
Ма општи педербал...

Дај... стварно не могу да верујем да си озбиљан...

Добро, преко Еве добисмо шут карту, а преко Марије улазницу...:p
Којице ево једна песма, али само за тебе. Као знак помирења,м али ако можеш да нађеш...
Ален Славица "С тобом нашао сам срећу"

Тек кад дођеш у мопје године...:p
И ја сам некада слушао мало жешће ствари, било па прошло..:smile:

Mene ne prolazi da slušam "žešće" stvari, iako nisam klinka.
Nema to mnogo veze sa godinama. Pogledaj profi-muzičare: Džegera, Bouvija, Brusa Springstina itd.itd. - večito mladog duha. Žestoki ritam kao da prati i njihov životni tempo, pa žive i ponašaju se poput mladića. Poneki i bolje izgledaju u zrelim godinama nego kao kad su bili mlađi.

Све то могу да слушам и ОК. је. Али када чујем нпр. Мирослава Илића и "Девојка из града" ма "откачим" у моменту...:razz:

Све то могу да слушам и ОК. је. Али када чујем нпр. Мирослава Илића и "Девојка из града" ма "откачим" у моменту...:razz:

И не откачио... а ''Чаше ломим руке ми крваве''?
Ко то пева?

Ово су толико неозбиљна питања да немам намеру да трошим речи на одговор...

Која бре једнака права?
Какво хришћанство са својом науком?
Ти се то шалиш? Јел да?

ne sali se - skroz je "ozbiljan"
na zalost, "pitanja su neozbiljna" lol

(btw - rekla sam vam, jel' da jesam? 3:0 za mene rofl)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back