Padobranci sveta ujedinite se !

ej druze ! Samo polako. Niko nije zaboravio na malog Ramba, mi koji smo rezevni sastav 63.pad.br ne zaboravljamo ni jednog naseg pripadnika kao ni oni nas. Sto se tice ljudi iz 63.nema potrebe da raspravljamo o sinovima nase zemlje oni su uvek tu,mi smo tu kad zatreba.

Za otadzbinu,za druga,za pusku, za vojnicku i ratnicku cast,
padobranci 63.padobranske brigade RADE !

Vedro nebo svima !

Ej vec sam napisao jedan post ali je ispao neki problemcic te mi je 15 min pisanja otislo do vraga, al nema veze sad cu sve to skratiti. Da se predstavim, ja sam novinar iz tuzle koji je imao zadovoljstvo biti jedan od ucenika aero kluba iz Paracina. od 23-26 smo provodili gotovo svo svoje vrijeme na aerodromu i to mi je postala kao druga kuca, naravno takodje zahvaljujuci nesvakidasnjem gostoprimstvu, o kojem ce se jos dugo pricati po Tuzli.
Sto se mene tice, uvijek sam govorio kako svi ljudi sanjaju ali je malo onih koji zive svoj san. Dan kada sam svoje snove pretvorio u stvarnost nikada necu zaboraviti. Napetost u avionu koja se mogla sjeci nozem, nozdrve pune prasine na 40 stepeni celzijusevih i krv kroz koju tece adrenalin u enormnim dozama pomijesan sa hormonima srece tesko se moze vizualizirati i ponoviti jer to je jednostavno taj faozni prvi skok!!!
San koji sam sanjao nekoliko godina, zelja koju nije mogla zaustaviti kako finansijska situacija tako nitiprotivljenje roditelja. A bog mi je svjedok da cu dati sve sto imam da ponovo skocim. Pa mora se priznati volio sam 2 puta u svom kratkom zivotu prvi put jednu divnu crnu djevojku a ovaj put je moje srce ostalo na nebu medju oblacima i trazi moju dusu i tijelo koji su se morali vratiti k zemlji.
Kolicina srece koju sada osjecam, a siguran sam da se tako osjeca i ekipa iz Tuzle, cije sam imao cast da budem dio, ne izmjerljiva je dijelom i zbog divnih ljudi koji su nas primili kao pravi domacini i pokazali nam ono sto znaju na jedan "extremno" profesionalan nacin : )

PS: vidimo se uskoro

Jasenko

Back