Pad i povreda na ulici

Marijana832

Primećen član
Poruka
560
Dobila sam zanimljiv predmet. Stariji čovek 70+ godina je pao i polomio nogu na gradilištu kod Katastra u Kraljice Marije. Pre nekoliko meseci.
Čoveku su jedva nogu povratili, operisan je, prošao fizikalnu terapiju.
Sad se spremam da tužim grad i firmu koja je to radila.
Ne znam u kom iznosu da opredelim tužebni zahtev.
Minimum je 450.000.
I to 150.000- neimovinska šteta
150.000- naruženje
150.000 - umanjenje životne sposobnosti
Materijalna šteta nije toliko velika jer je čovek penzioner, da je zaposlen pa da je primao 65% zarade bila bi druga pesma.

Grešiš, odštete su solidne. Mizerije nisu sigurno.
Čitala sam praksu, za polomljenu ruku se dobije po 700-800.000 plus kamata.
Mislim da je bolje tu nego u saobraćajnim nezgodama.
To je 7000 €.
Ja ne poznajem nikoga, tko je dobio toliko, najvise sestricnu i njenog muza, koji su od osiguranja nakon prometne dobili 1300 €.
Jos im je odvjetnik rekao da su super i dobili, ali radili su cirkuse, u sancovom ovratniku posjecivali psihijtre i ostale gluposti, kao npr. price o napdajima panike dok ulaze u auto.
Jeli su govna naveliko na kraju izmuzli 1300 €, a to se smatra super.
Ne znam, tesko mi je povjerovati u takve brojke, onda bi svaki drugi drzavljanin tuzio zbog pada na stazi, pare bi se dijelile sakom i kapom.

Predpostavljam na osnovu informacija I godista ostecenog da je u pitanju slucajni prolaznik koji je prolazio I zadobio povrede I zato se tuzi I grad I firma.
Sada jel se tu gleda da li je objekat bio zasticen?ograda I cuvar?pa ako nije bio adekvatno obezbedjen da su nastali uslovi na osnovu kojih je doslo do povrede ?

To je 7000 €.
Ja ne poznajem nikoga, tko je dobio toliko, najvise sestricnu i njenog muza, koji su od osiguranja nakon prometne dobili 1300 €.
Jos im je odvjetnik rekao da su super i dobili, ali radili su cirkuse, u sancovom ovratniku posjecivali psihijtre i ostale gluposti, kao npr. price o napdajima panike dok ulaze u auto.
Jeli su govna naveliko na kraju izmuzli 1300 €, a to se smatra super.
Ne znam, tesko mi je povjerovati u takve brojke, onda bi svaki drugi drzavljanin tuzio zbog pada na stazi, pare bi se dijelile sakom i kapom.
Od osiguranja, ali da su ušli u parnicu dobili bi i više.
Jedna žena u Beogradu je dobila 1.200.000 za slomljenu nogu. To su sve presude koje sam našla na netu

Predpostavljam na osnovu informacija I godista ostecenog da je u pitanju slucajni prolaznik koji je prolazio I zadobio povrede I zato se tuzi I grad I firma.
Sada jel se tu gleda da li je objekat bio zasticen?ograda I cuvar?pa ako nije bio adekvatno obezbedjen da su nastali uslovi na osnovu kojih je doslo do povrede ?
ljudi su debili. ako se nesto kopa, ima da crkne ako ne baci pogled na dno rupe.
a stoka koja je navikla da ide istom trasom i ako se izvode neki radovi, spremno po svaku cenu da bas tu prodje

Tako je, slučajni prolaznik. Grad odgovara po osnovu objektivne odgovornosti.
Tako da odgovara sigurno, e sada gleda se i doprinos oštećenog nesreći. Ako je npr bio pijan dobiće manji iznos ali će ga dobiti sigurno.
Jer je grad dužan da uklanja pse i mačke sa ulice i da vodi računa o sigurnosti građana. On angažuje sve te firme itd. Posle neka se on prepucava sa kim želi.

Posto znam jednog lika koji se sudio za manje, potreban je vestacenje stepena ostecenja od lekara (verovatno ortopeda) , na koje mozes racunati da ce se zaliti, zatim dobar gradjevinski vestak , vestacenje vremenske prognoze, vestacenje
terena na kojem je imao povredu (ako je bilo na terenu) itd

Da li je bila tabla da pesaci obidju taj deo,bilo kakvo upozorenje da ulazi u opasnu zonu?Ako to ima moze da se desi da na osnovu toga pobiju celu tuzbu.Iako nije bilo ni obezbedjenja,ni ograde...
Ne, ulice su bile razrovane, tu gde je po nije bilo ničega.
Opet kažem i da jeste, to bi uticalo na smanjenje iznosa samo.

Trajaće 3 godine sigurno.

Back