Pacovi

ja bih najradije nekog pravog
onog što širi kugu
al da je zdrav

al predpostavljam da baš i nema običnih pacova na tržištu pa sam spreman na neki nužan kompromis
samo ne bih voleo da je onaj beli nesrećnik

pa prave mozes verovatno naci u nekom napustenom skladistu gde je zaostalo nesto hrane ili negde na selu u nekom skladistu hrane
ja od sad kad budem hteo nekog ljubimca, nacicu ga kao druga - npr. necu kupiti psa nego ga naci kao druga - verovatno stene, ili npr. mladunce gavrana
ako hoces nesto slicno onda bi morao da nekako uzmes neko mladunce pacova - sad kako bi ga uzeo to je vec postupak, najbolje kada bi neko odbaceno prisvojio, tako cu i ja nekog psa ili stene lutalicu koji nema kucu

Poslednja izmena:
dragi forumaši,
ja nešto zamišljam da bi volo dimam pacova za kućnog ljubimca, prijatelja i to
pa se sad raspitujem
ima li ovde koga sa takvim ili sličnim iskustvom?
koji je životni vek prosečnog pacova?
i da li se može nabaviti neki gotivan pacov, ne beli onaj laboratorijski nego što sličniji ovo normalnom?

aj pa hvala
:)

Hmm ... Nemam takvo iskustva, ali poznajem nekog ko ima.

Pacov je inteligentna životinja i, s izuzetkom neprijatnog mirisa njegove mokraće (tj. UŽASNOG smrada :mrgreen:), može biti odličan izbor kućnog ljubimca ... pod uslovom da već nemaš drugog kućnog ljubimca: mačku, psa, papagaja, hrčka, zmiju itd. U protivnom, neko će nekog da pridavi.
Više o pacovima-kućnim ljubimcima ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fancy_rat

dumbo-1.jpg

O da. Ja imam puno cincila :) Imas temu cincile pa mozes pogledati tamo slicice koje sam ja i drugi korisnici postavljali. Ako te bas nesto konkretno zanima bolje pitaj na toj temi da neidemo ovde u off topic :ok:

Ovako..ja sam imala pacova Pavarotija i bio je divan ljubimac,samo za razliku od onog sa tube-a nije voleo toliko da se mazi vise je voleo da istrazuje...Sa svim ostalim zivotinjama sam ga drzala bez ikakvih problema..Jeo je bukvalno sve,naravno nisam mu davala slatko,mozda poneki kolacic od slatkog i to je to..Jeo je i supicu,svaki put kad kuvam i njemu malo sipam u posudicu..i obavezno dnevno dobije bar posudicu mleka ili jogurta...a jedu bukvalno sve..od bilo kog voca ili povrca do parceta salame ili cipsa...i divni su ljubimci i zanimljivi,imao je svoju kucicu u kavezu u kojoj je spavao ali sam ga i pustala..vodila sam ga svuda sa sobom na ramenu sam ga nosila a on mi se ususka u kosu i osmatra okolinu...Bio je belo-braon..dusa mala...jao sad su mi se probudile uspomene..ima da ga trazim sad za rodj..^_^

Preporucujem svim ljubiteljima pacova,da odu na selo kod mojih bake i deke i pokupe sve one stetocine...ima ih dovoljno da se izvoze i za laboratorije,i kucne ljubimce(malo crnog humora sry)...to su oni divlji u braon boji....

Back