Pacijent ubio hirurga u Kraljevu

Svaki pacijent ima pravo da prijavi korupciju, a to sto ne prijavljujiu, njihov je problem.

Niko te ne tera da se prvo ulizujes lekaru (pristajuci na mito), a onda da ga kudis.

ja nisma nikada pristala na mito u tome je fora. tog ganica sam izbegla na svu srecu. :mrgreen:

a ljudi ne prijavljuju, je rim cesto zavise zivoti, plase se i ne veruju u ovu drzavu....zato ljudi cute.

ja nisma nikada pristala na mito u tome je fora. tog ganica sam izbegla na svu srecu. :mrgreen:

a ljudi ne prijavljuju, je rim cesto zavise zivoti, plase se i ne veruju u ovu drzavu....zato ljudi cute.

Pa ko im je kriv kad cute?

Nije sve do drzave, ima nesto u ovom narodu sto ga tera da bude los i zao, pritvoran a opak, daje mito a posle se zali.

U svakom gradu ima po vise lekara i to je izbor pacijenta, ne mozes da me ubedis da se neko u danasnje vreme plasi da promeni lekara.

Pa ko im je kriv kad cute?

Nije sve do drzave, ima nesto u ovom narodu sto ga tera da bude los i zao, pritvoran a opak.

U svakom gradu ima po vise lekara i to je izbor pacijenta, ne mozes da me ubedis da se neko u danasnje vreme plasi da promeni lekara.

strah.

u danasnje vreme....pogotovo u danasnje vreme i u ovoj zemlji, kada im se moze desiti da riknu dok rese situaciju zvanu podmitljivi doktor.

strah.

u danasnje vreme....pogotovo u danasnje vreme i u ovoj zemlji, kada im se moze desiti da riknu dok rese situaciju zvanu podmitljivi doktor.

Pa ipak, takvi ne "resavaju" situaciju na ovaj nacin, vec ovakvi uobrazeni bolesnici.

A na kraju postoji i privatan sektor u zdravstvu.

Na sta lici da svaka budala ubija doktora jer mu se ne svidja kakvu je dijagnozu postavio ( a on ga, uzgred, i operisao i spasao muka)?

Poslednja izmena:
meni je sve jasno...ali tebi ocigledno nije, pa na silu pokusavas da okrenes na neki semafor. aj lepo sa dstani na crveno i malo pokusaj da razmisljas. :lol:

Mnogo toga tebi ocigledno nije jasno. Jesi li znala da moze da predjes ulicu van pesackog prelaza ako na odaljenosti do 150m sa jedne i druge strane nemas pesacki prelaz?

ovaj lik nije ubijao ljude redom po ulici, nego je pikirao tacno onoga ko je krivac.

Kako ti devojcice znas da je on krivac? Rekao ti Milan Tarot?

- - - - - - - - - -

zavisi ako puknes zadnji dinar i nemas za hleba mozak oce neki put i da skrene :)
samo bog zdravlja da da coveku nista drugo ne treba

ja prosto obozavam te koji kukaju kako nemaju para a dvenvno popuse dve paklice cigareta. takvih mi je pu k***c

- - - - - - - - - -

Svaki pacijent ima pravo da prijavi korupciju, a to sto ne prijavljujiu, njihov je problem.

Niko te ne tera da se prvo ulizujes lekaru (pristajuci na mito), a onda da ga kudis.

Da ne napominjem sto to ovde nije slucaj, vec si ti "iskonstruisala" pricu.

A najgore je sto bi svako platio samo da nesto dobije preko veze jer je to ovde praksa jos od 90tih. Svako zna da su liste cekanja racunaju u godinama ( za neke operacije ) i sasvim je u redu da platis ako hoces ranije nesto.

ja prosto obozavam te koji kukaju kako nemaju para a dvenvno popuse dve paklice cigareta. takvih mi je pu k***c

Zdravlje nema cenu sve i da neko pusi i da ne pusi.

Ima gde su lekari krivi i to treba i prijaviti i istrajati u tome, ali sve cesce ima slucajeva gde uopste nisu krivi, ali se nekom eto cefne da ih krivi za sopstvenu nemoc.

A najgore je sto bi svako platio samo da nesto dobije preko veze jer je to ovde praksa jos od 90tih. Svako zna da su liste cekanja racunaju u godinama ( za neke operacije ) i sasvim je u redu da platis ako hoces ranije nesto.

Ma pogotovu sto danas po klinikama narocito beogradskim, ali i u unutrasnjosti, i postoji jedan deo drzavnog zdravstva koji se placa ako hoces kompletnu i raniiju uslugu, tako da uopste ne moras da podmicujes.

I tako, dobrog lekara ubije na kraju neka budala.

Poslednja izmena:
strah.

Strah? Od cega strah? Doce ti lekar i kaze istinu, liste cekanja su duge, mozete doci na red tek za 7 meseci. Ti kazes jel moze malo da se pogura rok on kaze ok, to kosta 500e i ti platis. Ja bi takve koje placa jos vise kaznjavao neko lekare jer svesno nekog ko nije platio uskracuju za lecenje.....

Znam da ima kojekakvih olosa od lekara, ali nisam za ubijanje. Vise sam za to da se takvi javno kompromituju u medijima. Lepo ga osude za primanje mita pa posle neka se pojavi u bolnici i pacijentima. Ovaj ludak sto je pucao, nije imao razloga za to. Mogao je lepo da procita otpustnu listu gde sve pise ili da ode drugom lekaru. Srbija se odavno pretvorila u takvu septicku jamu da me vise nista ne cudi.

ljudi su nekada ocajni, nemaju odakle da plate, ne mogu da dokazu, jer je cela zemlja u haosu i prave drugacije korake i isteruju pravdu kako znaju i umeju.

a promeniti lekara nije uvek lako...pogotovo ako je lekar koji te je lecio neki glavonja, jer onda svi gledaju da ne naebu.

А ти знаш шта се десило у конкретном случају?

Ne mogu da verujem sta sam sve procitao. Ocigledno da smo prsli kao narod. Doktor koga je ubio ovaj pacijent je osoba sa psihickim problemima.

Dr Slobodana Lukica sam imao cast da licno upoznam. Covek koji je za vreme komunizma lecio monastvo i svestenstvo kada su svi doktori bezali od njih. Neko ko je bio od vise rezima politicki progonjen, jer nije hteo da se bavi politikom, vec iskljucivo da leci ljude. Vrstan strucnjak koji je mnogima spasio zivot. Nisu svi doktori kriminalci.

Zato ovakvi komentari su ogavni i sve vise mislim da za nas nema spasa.

Sramota.

Zapravo imamo malo podataka , ako pacijent nije bolovao od tumora a umislio je da jeste onda je on zaista bolestan - ne od tumora već od umobolnosti.
Druga verzija je da je ovaj zaista bio bolestan od tumora a doktor nije želeo da ga leči tražeći mito.
Stvar može vrlo lako da se utvrdi - ponovnim pregledom ubice, sve ostalo su prazne priče .

Poslednja izmena:
Čovjek uoppšte nije bio bolestan od raka. Ali je htio takvu dijagnozu http://mondo.rs/a688073/Info/Drustvo/Lekara-ubio-umisljeni-bolesnik.html

Pa to...

Umesto da bude srecan sto nema tumor, on insistira na tome da je bolestan i jos maltretira lekare, koji su uzgred, procenili da cak ni veca intervencija nije potrebna. Cirkus.

Zapravo imamo malo podataka , ako pacijent nije bolovao od tumora a umislio je da jeste onda je on zaista bolestan - ne od tumora već od umobolnosti.
Druga verzija je da je ovaj zaista bio bolestan od tumora a doktor nije želeo da ga leči tražeći mito.
Stvar može vrlo lako da se utvrdi - ponovnim pregledom ubice, sve ostalo su prazne priče
.

Nisi citao pazljivo:
"Po onome što je pisao i zbog čega je dolazio u bolnicu, on je bio ubeđen da ima tumor. Pre godinu dana je operisao žučnu kesu, sa jednom manjom komplikacijom koja nije zahtevala reintervenciju, već je konzervativno sanirana. Međutim, on je ostao mišljenja da ima tumor, iako postoje izveštaji u kojima piše da ga nema", rekao je Lončar.

On je, prema rečima ministra, više puta inisistirao da mu lekari napišu da ima tumor.

Pa kako moze pacijent da bolje zna od lekara?

Ali, naravno da moze da se to opet proveri.

Poslednja izmena:
Pa to...

Umesto da bude srecan sto nema tumor, on insistira na tome da je bolestan i jos maltretira lekare, koji su uzgred, procenili da cak ni veca intervencija nije potrebna. Cirkus.

Nisi citao pazljivo:

Pa kako moze pacijent da bolje zna od lekara?

Ali, naravno da moze da se to opet proveri, samo, zasto bi se to radilo, dovoljno je sto je jedna nedokazana matora budala.

U pravu si , onda je po svemu sudeći pacijent težak ludak pa ga treba lečiti od te bolesti .

procitah 500evra negde gore itd ............sacu ja da vam kazem iz prve ruke mog tecu od 47g udario slog i infrakt na mozgu pre dva meseca da bi iz petrovca na mlavi(dve nedelje) preko pozarevca (dve nedelje) stigao do VMA bez uputa jer uput hvala bogu ne daju 2000evra nas kostalo 400evra kosta samo magnetna rezonanca na VMA plus kes u ruke sve po 100 nista sitnije ALI ALI hvala bogu izvukao se i oporavlja se i svi se cudili na VMA kako nije umro za tih 4 nedelja dok ga posmatrali u PO i PT

e sad moja baba ......doktor u petrovcu tj to je onaj doktor polasnik u beogradu iz petrovca ime mu zaboravih zakljucio da ima kamen u zuci i operisao je i nakon toga TEK ustanovio je isti doktor da je zena u zavrsnoj vazi raka i posle 6 mesecu baba mi umre.........tamo smo gurali nekih 2,3 a bice da je tri hiljade maraka za usluge

ali nije ovo nista ja neznam kucu iz moga sela da nije pukla na crno doktorima po par hiljada maraka ili evra cisto ono :)

ali ali imam jos zescu pricu moj rodjeni brat 28g rodjen je kao invalid ne ne rodjen je normalan ali pre 9tog meseca u Petrovcu (na mlavi naravno) odvezen je 100kilometara za beograd sanitetom bez kiseonika jer nisu imali tj nisu ni znali da nemaju ...............zatim do trece godine niti jedan doktor po beogradu nije znao zasto on ne moze da hoda pa su mu jadnom operisali noge ne znam koliko puta dok nisu provalili da ima cerebralnu paralizu(ostecen mu je centar za ravnotezu u malom mozgu) e ja i moja porodica a posebno moja majka i otac potrosili su hiljade i hiljade desetine hiljada maraka na razne specijaliste sirom bivse YUGE a posebno po beogradu...............tako da kako da kazem ...mogu ovako... poznajem doktora hirurga iz beograda sto je kupio celu zgradu u Becu

i sada stavljam tacku . na nase zdravstvo

pozz drugari
Bio bi red da navedeš imena i prezimena tih pohlepnih mafijaša,čisto da ljudi znaju koga da se klone...:sad2:
Mada nije ni najgore to što pljačkaju,već nestručnost i površnost većine doktora...zato i dolazi do pogrešnih dijagnoza..

inace istina je da je pacijent imao tumor i lekar mu je trazio pare da bi ga operisao i kad pacijent nije imao ovaj nije hteo da mu napise da ina tumor ttako da ga niko ne operise...namerno jer je lekar bio u svadji sa pacijentom.. pacjjent nije kmao sta da izgubi uzeo pistolj i ubio lekara

Sasvim moguće,sramotan je odnos medicinskih radnika prema starijim ljudima,mada nisu ništa bolji ni prema ostalima.
A kad istina izadje na videlo pa se traži kazna za odgovorne onda je to pozivanje na linč,sram vas bilo.
Pričate o Nemačkoj a zaboravljate da ste se o trošku gradjana Srbije školovali.
Mislite u Nemačkoj se možete isto bahato ponašati,tražiti mito za operacije,prodavati podatke skoro preminulih pogrebnim kućama,falsifikovati izveštaje patologa čak i krasti organe da sakrijete svoj zločin.
Da ne pominjemo prodavanje beba i nabedjivanje roditelja da su ludi kad traže telo svoje bebe.

Istinu o ovom slučaju sigurno nećemo saznati od lekara.

Sigurno da postoje i savesni lekari koji nemaju ništa sa ovim silnim zloupotrebama,ali gde su ti lekari da ukažu na problem? U Nemačkoj?

inace istina je da je pacijent imao tumor i lekar mu je trazio pare da bi ga operisao i kad pacijent nije imao ovaj nije hteo da mu napise da ina tumor ttako da ga niko ne operise...namerno jer je lekar bio u svadji sa pacijentom.. pacjjent nije kmao sta da izgubi uzeo pistolj i ubio lekara

Ma sta lupas covece? Da li si ti normalan? Ko je kome trazio pare? Ovaj covek je radio dan i noc na operacijama nema kome nije pomogao. U zivotu nikome nikada nije trazio nekome pare.

Pacijent nije bolovao od raka. Ovaj lekar je u junu trebao da ide u penziju. Kakvo blacenje coveka?!

koliko para traze za lecenej, koliko uzimaju.....koliki je broj lekara korumpiran...a ti koji koliko toliko posteno, uglavnom imaju problema da rade svoj posao i postuju zakletvu koju su polozili, upravo zbog takvih glavonja.

gde je to pravosudje da utvrdi krvicu pojedinaca a dase spreči poopštavanje svih zdravstvenih radnika kao korumpiranih...

- - - - - - - - - -

Sasvim moguće,sramotan je odnos medicinskih radnika prema starijim ljudima,mada nisu ništa bolji ni prema ostalima.
A kad istina izadje na videlo pa se traži kazna za odgovorne onda je to pozivanje na linč,sram vas bilo.
Pričate o Nemačkoj a zaboravljate da ste se o trošku gradjana Srbije školovali.
Mislite u Nemačkoj se možete isto bahato ponašati,tražiti mito za operacije,prodavati podatke skoro preminulih pogrebnim kućama,falsifikovati izveštaje patologa čak i krasti organe da sakrijete svoj zločin.
Da ne pominjemo prodavanje beba i nabedjivanje roditelja da su ludi kad traže telo svoje bebe.

Istinu o ovom slučaju sigurno nećemo saznati od lekara.

Sigurno da postoje i savesni lekari koji nemaju ništa sa ovim silnim zloupotrebama,ali gde su ti lekari da ukažu na problem? U Nemačkoj?

što to bolan lupećeš ko otvoren prozor.....kod Švabe ti Guten tag košta 50 evra a ovd ekod nas se trezne nvikendom alkoholičari po boilnicama.....koliko znaš toliko i zjaš..

UBISTVO KRALJEVAČKOG HIRURGA: Tata je spasavao druge, a evo kako je nastradao!

Crna Hronika 06:47, 06.05.2014.

Autor: Duško Ilić,Bogdan Vranješević,Foto: Tanjug,Foto: Fonet

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst

A

Otac nije znao za praznike, svaku nedelju, slobodan dan, ceo život posvetio je svom pozivu, obavljajući ga časno i pošteno, rekao Vukašin Lukić, sin ubijenog hirurga
dr Slobodan Lukić, Budimir Milosavljević, ubistvo, ubijen doktor

Oproštaj...Kolege i porodica pored kovčega

Ne propustite...
UBISTVO HIRURGA: Ubica umislio da ima rak i da doktor lažira izveštaje!
ISPALJENO 7 METAKA: Preminuo hirurg kojeg je jutros upucao nezadovoljni pacijent na ulici u Kraljevu

KRALJEVO - Utehe nema!
Moj otac je ceo život posvetio svom pozivu, obavljajući ga časno i pošteno... Ceo radni vek proveo je spasavajući tuđe živote. Nije znao za praznike, za nedelju, slobodan dan, odmor, a evo kako je završio...

Ovo je juče rekao Vukašin Lukić, mlađi sin ubijenog hirurga iz Kraljeva dr Slobodana Lukića (66). U ZC „Studenica“ okupilo se nekoliko stotina ljudi da za Beograd isprati posmrtne ostatke najomiljenijeg kraljevačkog hirurga, koga je u nedelju ujutro ubio pacijent Budimir Milosavljević (76).

Još nije saslušan

Od momenta kad se tužna i bolna vest proširila Kraljevom, Slobodanovoj supruzi Danici, sinovima Vojkanu i Vukašinu, kao i lekarima Odeljenja fizikalne terapije u ZC „Studenica“ izjave saučešća stižu sa svih strana.
Uviđaj...Policija na mestu ubistva Uviđaj...Policija na mestu ubistva

- Dr Lukić je bio jedan od najcenjenih i najiskusnijih hirurga u Srbiji i u karijeri je operisao 10.000 Kraljevčana. Jedan od njih bio je i Milosavljević, kome je obavljena hirurška intervencija na žučnoj kesi, a posle čega je on od doktora zahtevao da mu u karton upiše da ima karcinom. To, naravno, nije bilo tačno, ali je iskorišćeno kao povod za ubistvo - čulo se juče na oproštaju od dr Lukića.

Inače, osumnjičeni Milosavljević je iz kraljevačke bolnice prevezen u KBC u Kragujevcu.
- Još nije saslušan pošto se čeka da mu se stabilizuje zdravstveno stanje posle operacije. Ipak, on je na neki način priznao ubistvo budući da je, dok su ga policajci hapsili, sve vreme vikao: „Ubio sam doktora, ubio sam doktora!“ - kaže izvor Kurira iz istrage.

Posetio oca u bolnici

Miloš Bzenić, viši tužilac u Kraljevu, rekao je za Kurir da je Milosavljević pod stalnim policijskim obezbeđenjem.
- Dao sam nalog za veštačenje oružja nađenog kod osumnjičenog prilikom hapšenja. On je za pištolj odranije imao dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje oružja - rekao je tužilac Bzenić.

Kako nezvanično saznajemo, Budimira M. u kragujevačkoj bolnici je posetio sin.
- Sin je potpuno šokiran onim što je učinio njegov otac. Rekao je da nije bilo ama baš nikakvih nagoveštaja da će se Budimir odlučiti na ovako težak zločin - kazao je izvor Kurira iz KC Kragujevac.
Žrtva bezumnika... Dr Slobodan Lukić Žrtva bezumnika... Dr Slobodan Lukić
Ubica... Budimir Milosavljević Ubica... Budimir Milosavljević

Bolnica u Kragujevcu
OSUMNJIČENI SE OPORAVLJA

Iako je pucao sebi u vrat, Budimir Milosavljević nije pogodio nijedan vitalni organ i nije životno ugrožen.
- Pacijent je u stabilnom stanju, svestan i komunikativan, ali o zločinu ne želi da govori. Pružili smo mu maksimalan medicinski tretman, kao i svakom drugom pacijentu, a s njim je razgovarao i psihijatar - kaže dr Tomislav Stojiljković, načelnik Centra za anesteziju i reanimaciju KC Kragujevac.

Obustava rada
SUTRA SAHRANA

U znak sećanja na dr Lukića, kolegijum načelnika ZC „Studenica“ odlučio je da od danas do petka, od 11 do 13 sati, sve ambulante ovog zdravstvenog centra obustave rad. Dr Lukić biće sahranjen u sredu u 14.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

ČINJENICE
Kako je došlo do tragedije

- Dr Lukić u noći između subote i nedelje bio dežuran
- U nedelju oko osam sati, posle dežurstva, krenuo kući
- Milosavljević ga čekao ispred zgrade u kojoj je doktor Lukić živeo
- Pucao doktoru dvaput u grudi, a kad je ovaj pao, ispalio u njega još pet metaka
- Ubica posle zločina prešao ulicu i pokušao da se ubije, ali u tome ga sprečili prolaznici

http://www.kurir-info.rs/ubistvo-kr...-druge-a-evo-kako-je-nastradao-clanak-1352975

Lekar koji je imao oko 10000 operacija, slikar, vaterpolista i koji je zasluzan za to da Kraljevo dobije pokriveni bazen i jos mnogo toga. U vreme komunizma lecio svestenstvo i monastvo bez obzira na pretnje, proganjan od strane mnogih rezima. Zasto nije otisao u penziju jer su ga kolege molile da ostane i dodatno im prenese znanje koje je nesebicno davao. Neka zacute svi zlonamernici. Zaista Kraljevo nije zasluzilo da bude tamo sahranjen.

Sahranjen ubijeni hirurg, lekari obustavili rad na 15 minuta
Tanjug | 07. maj 2014. 15:40

Na Novom Groblju u Beogradu danas je sahranjen Slobodan Dane Lukić, koga je ispred zgrade u kojoj stanuje u Kraljevu ubio nezadovoljni pacijent

BEOGRAD - Na Novom Groblju u Beogradu danas je u 14.30 sahranjen doktor Slobodan Dane Lukić, koga je u nedelju 4. maja, ispred zgrade u kojoj stanuje u Kraljevu ubio nezadovoljni pacijent.

Zdravstveni radnici su danas u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji obustavili rad na 15 minuta, kako bi odali počast ubijenom kolegi, ali i izrazili nezadovoljstvo položajem lekara u društvu i sve češćim napadima na bele mantile.

Tačno u 14 sati lekari i medicinske sestre okupili su se i u holu doma zdravlja Stari grad, gde su minutom ćutanja odali poštu preminulom kolegi.

"U poslednje vreme sprovodi se velika medijska hajka na lekare. Mislim da smrt našeg kolege treba da ujedini lekare u zajedničkoj borbi za očuvanje profesije i integriteta za zanimanje koje je teško, odgovorno i zahtevno", rekla je Tanjugu doktorka DZ Stari grad Vesna Janjušević.

U čačanskom Zdravstvenom centru održan je nemi protest lekara i petnaestominutni prekid rada, a protest su organizovali Sindikati zaposlenih u zdravstvu, Srpsko lekarsko društvo i Lekarska komora Srbije.

Nakon protesta, prisutnima se obratila zamenica direktora čačanske bolnice Nada Lazović, koja je rekla da je ovaj događaj šokirao, uplašio i zabrinuo sve.

"Ovo naše okupljanje je apel društvu da shvati da smo mi obični ljudi, kao i drugi, a poziv smo odabrali jer ga volimo i niko nas nije naterao na to. Trudimo se da posao radimo pošteno u svim okolnostima koje su nas zadesile, radili smo i u vreme bombardovanja, pored sveća, a svaku smrt u bolnici preživljavamo zajedno", navela je Lazović.

Poznatog kraljevačkog hirurga ZC "Studenica" dr Slobodana Lukića (66), ubio je 4. maja nezadovoljni pacijent Budimir Milosavljević.

Ubistvo se se dogodio u Ulici Vojvode Stepe ispred zgrade u kojoj je hirurg stanovao, a nakon što je usmrtio lekara, Milosavljević je pokušao da izvrši samoubistvo, ali su ga u tome sprečili prolaznici.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...eni-hirurg-lekari-obustavili-rad-na-15-minuta

Back