Pa, je l' "naše vreme" uvek najbolje vreme?

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Shto se osecash prozvano? Nisam rekao samo mushkarci. I nisam rekao svi mushkarci. Verovatno ih je mnogo vishe iMpotentnih. A i ovi sa kojima je " sve u redu " verovatno imaju loshiji genetski materijal. Isto vazi i za zene. Za ostalo cesh morati da budesh koncizniji, ne znam shta si hteo da kazesh. Niko nije u pravu potpuno. A mi ( barem ja ) ne bi da se Vi slozite sa nama. Mi bi samo da Vas josh malo zaje*avamo, zbog nanetih nam uvreda :D

Pa ćemo stoga svi na forumu da kažemo kako imamo super živote (i imamo, zar ne "Lave"), i uvek ćemo akcenat bacati na onog jadnička, našeg "sagovornika" jer njegov život, bože moj, tako očigledno nije savršen, pa je sam kriv za to :whistling:

Sasvim si pogrešno shvatila moje reči! MOJ život uopšte nije savršen ali kada sam donosila odluke sama sam to učinila! Zar bi onda bilo ispravno da krivim tešku sudbinu, razlike među polovima ili nešto treće? Na kraju, uvek imaš izbor između najmanje dve mogućnosti, samo je pitanje šta si spremna da žrtvuješ!
Sve u svemu htela sam da kažem da ne treba kukati nad svojim životom nego menjati sebe, okolnosti i druge stvari...Ako se ti promeniš menjaće se i okolina prema tebi! Ne mislim na tebe, konkretno, nego onako uopšteno...Ja ne znam kakav život ti vodiš, ne znam ništa o tebi, i nisam htela da te "prozivam" ili nešto sl. ali isto tako ni ti ne znaš šta sam ja prošla u životu...Opet kažem ne treba se žaliti već se treba boriti i sve ovo što sam rekla SIGURNO je primenljivo na sve ljude! Ceo život je samo stvar ugla iz kog posmatraš isti!
:cry:... a ja sam samo htela da kažem nešto u vezi ovih pederastih muškaraca...:cry:

Uopšte nisam htela da zalazim u to kako bilo ko živi. Ali ovde se, na forumu, često javljaju dve krajnosti. Sa jedne strane su oni koji se večito brecaju na životne nepravde i sa druge su strane oni koji će uvek sve da okrenu na "ko ti je kriv, tvoj život, tvoj izbor itd." a itekako ima nepravde u svetu i svakako ima neosnovanih optužbi, da se ne izrazim, ovaj, smarača.....

Ali zauzmimo neku sredinu. Uopšte nisam za to da se uvek i svakome kaže "ko ti je kriv kad, npr. nisi izabrao bolju" ili ona već poznata i dosadna "ko joj je kriv što je silovana kad je nosila mini suknju".....

Mada sam delimično i izgubila tok priče ovde.....

Poenta je da ono - promeni sebe, kad ne možeš druge;
što sam već jednom okarakterisala kao bulšit, jeste linija manjeg otpora, pokoravanje "gorima od sebe" (naravno, uslovno rečeno) i u stvari je, prosto, predaja. Postoji lepša rečenica za to..... kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se :neutral:

E tu se razlikujemo....
Jer ja necu nikad spustiti sebe na nivo razmisljanja jedne Lexe....
Necu , zato sto ne moram i zato sto ne bi trebalo....
Ne moram , zato sto pronadjem ljude koji su kvalitetni i njima se obracam i preko foruma iako ne potrce da me pohvale odmah post ispod ili preko pp....

I ne bi trebalo zato sto bi inace zajednicki imenitelj za ljude bio najgluplji, najprizemniji , najsmrdljiviji i skoro debilan covek.....
Kao sto kod kafenisanja pobedi najnize u ljudima....

Zato svakome prema sposobnostima, lexa nek slegne kad mora, neki nek se nasladjuju pobedama na forumu, a ostali nek sude i nek im bude sudjeno, nek traze i nek budu nadjeni, i nek se kod nadjenih sablazne i nek se kod nadjenih iznenade lepim , i nek izaberu pametnije i od njih nauce i nek izaberu gluplje i od njih se postide.....

A ljubav, posto pretpostavljam da je tu problem?
Pa ja ne mogu da zamislim osobu koja nema bar nesto na sebi sto bi smatrala lepim i mogucim za blagonaklon pogled suprotnog pola......Ruzna beti.....kolumbijska verzija, je bila stvarno ruzna kao i njen burazer u toj seriji , ali zacudo , prihvatanje njene ruznoce je od nje same ucinilo simpaticnu osobu......kvalitetnu osobu....

Ma daj Nina, šta se nije promenilo? A šta bi ti da se promeni?

Bolje se oblačimo nego pećinski čovek i lakše komuniciramo među sobom. Je l' to malo?

Nije valjda da očekuješ da smišljeno iskorenimo elementarne nagone? Ekvilibrium? Pa nije ni čovek baš toliko lud da se smišljeno istrebi, a daleko od toga da nije u stanju.

Sama kažeš da smo se "otuđili od prirode"..... pa kako se onda ništa nije promenilo?

Pa promenilo se to sto smo se otudjili od prirode,tako da nemo pravo nju da krivimo ni za sta.Nismo njen deo ,idemo protiv nje.
Osnovni judski motivi su ostali isti,niko nije rekao da su losi i da ih treba ignorisati,samo su danas preuvelicani,pogotovo zelja za moci.
Ako u zivotu imamo samo cilj da sto vise zadovoljimo ta tri nagona,sta smo onda mi?
Ljudi,pecinski.Jos uvek.

Nemoj slučajno :lol: samo ti teraj svoje ma šta ti drugi govorili, daleko ćeš dogurati..... i mrzi žene što više, onda će sve one da odlepe za tobom, prema zbiru tvojih velikih misli. Ako te to ispunjava, naravno...

Sama selekcija onoga sto ti je bitno u tekstovima dosta kazuje....

Ne mrzim ja zene, niti zelim da ih mrzim, jer mrznja je destruktivno i neracionalno ponasanje i osecanje....
Zar nije pametnije ignorisati nekompatibilnu zensku , a i musku osobu?
Zar nije pametnije dozvoliti da tvoji stavovi nerviraju nekompatibilne osobe od toga da dozvolis da stavovi i ponasanja nekompatibilnih osoba nerviraju tebe?
Zar nije drustvena odgovornost ponuditi alternativu misljenjima i stavovima nekompatibilnih osoba, ma koliko one bile zadojene mrznjom ( a ne vide) ili gluposcu svojom (a misle da su prepametne)?
Ne moze se ocekivati da su druge osobe spremne na zrtvovanje trenutaka zadovoljstva radi odvajanja vremena za trenutke iskustva i razmisljanja ili proucavanja!
Ali to ne znaci da treba negirati i snishoditi takvim osobama i izjednaciti neznanje nastalo iz vremena utrosenog za zabavu i znanje nastalo iz vremena utrosenog na iskustvo i na obrazovanje.....

P.S. Za lexu je dovoljno da procita prva tri reda,
popije viski sa kockom leda,
da udje u uspesne ljubavne sheme,
pa da se vratimo razumno na teme....
Ovako je ratnik sa mnogo jeda,
ruzna iznutra, a ruzna i spreda,
kad zavoli mozda nece biti nista bolja,
ali ce je bar proci ova zla volja.....

Sama selekcija onoga sto ti je bitno u tekstovima dosta kazuje....

Patče, ne selektujem ja ništa, pročitam prvu rečenicu, eventualno i poslednju pa odgovorim :lol: kao sad što sam uradila..... nemam bre više volje da te tumačim jer si počeo da brljaviš. Kažem ti lepo, nekad si umeo nešto i pametno da napišeš, sad brljaviš 24/7. I prestani da mi spamuješ temu, ček' ja tvoju onda treba da štedim??? A čak te nisam ni dirala tamo :mrgreen:

Pa deo ovoga jeste u vezi teme....jer nase vreme i najbolje vreme se pokazuje i kroz ovo tvoje ponasanje....
Nisu muskarci resili da se menjaju bez povoda.
Uvek su odnosi izmedju polova medjusobno uzrocni, tj promena zahteva zena izaziva promene muskaraca, promena zahteva muskaraca (a obicno su glupi pa padnu na promenu ponude zena) izaziva promenu zena....

Tako da je ovo tvoje i moje prepucavanje donekle u izlogu teme.......
----------------------
Cak i ovaj komentar o povrsnosti citanja pre reakcije je u duhu danasnjeg vremena, tako da je i to u interesu teme.......skoro da kazem svaka cast za nenameran , ali vrlo smislen deskriptivni sistem sta to dovodi do novog vremena i to eto na primeru tebe i mene....

Poenta je da ono - promeni sebe, kad ne možeš druge;
što sam već jednom okarakterisala kao bulšit, jeste linija manjeg otpora, pokoravanje "gorima od sebe" (naravno, uslovno rečeno) i u stvari je, prosto, predaja. Postoji lepša rečenica za to..... kad ne možeš da ih pobediš, pridruži im se :neutral:

Nisam rekla da treba "da im se pridružiš", nego da furaš svoj fazon, ne osvrćeš se na ljude koji nisu spremni da ti izađu u susret, ideš svojim putem... Oni koji ostanu uz tebe sa tako promenjenim stavovima - super, oni su O.K., oni koji nisu spremni da se prilagođavaju tebi promenjenoj - daleko im lepa kuća, nisu ti ni potrebni! Na to sam mislila kad sam rekla da treba sebe da menjaš! Naravno da ne možeš menjati druge, menjaš sebe a ko hoće i može, prilagodi se tebi! To je ideja. To sam ja uradila i, barem kod mene, stvar funkcioniše!

I da, jesmo se udaljili (mnogo) od teme: Šta bi sa onima muškima sa suknjicama i štramplicama i sl.?

Back