P4 ili Celeron?

Superbird

Iskusan
Poruka
5.755
Resio i ja da (najzad) zamenim masinu pa posto kontam da su ovde najbolji poznavaoci, treba mi par saveta...
Dvoumim se izmedju P4 2,66GHz / 64-bit / 1 MB cache + 512 MB DDR2 i Celeron 2,8 GHz + 1 GB DDR2 RAM-a (otprilike ista cena). Ovo sam mislio da ubodem u ASUS P5ND2 - SLI . Sta je bolje od ova dva? Ili mozda neki AMD?
Koju graficku preporucujete: GF 6200 / 6600 ili neki Radeon u klasi (PCI-E)?

dudan

Početnik
Banovan
Poruka
31
Procesori P4 su bolji tek oni od 2.8 i 3.4 mhz,Celeron D se dosta dobro pokazao,2.53 box kod mene jako fino radi a moze da se klokuje cak do 3.5mhz!!! sto sam i uradio,u principu sve ti zavisi od dubine dzepa NEMA NEKE VELIKE RAZLIKE u radu racunara,POZDRAV

OKLAGIJA

Zainteresovan član
Poruka
400
dudan:
Procesori P4 su bolji tek oni od 2.8 i 3.4 mhz,Celeron D se dosta dobro pokazao,2.53 box kod mene jako fino radi a moze da se klokuje cak do 3.5mhz!!! sto sam i uradio,u principu sve ti zavisi od dubine dzepa NEMA NEKE VELIKE RAZLIKE u radu racunara,POZDRAV

Ma nemoj reci ČAK 3.5, ma najbolji je celeron 2.4 D koji ce sa dobrom plocom na 4GHz

Wild Boy

Zainteresovan član
Poruka
202
Nikako Celeron veruj mi samo cist Pentium. Sto se tice memorije 512 rama ce ti biti dovoljno za normalan rad u Win-u, za neke igrice (FEAR) ipak nece ali mozes da se strpis pa kad sakupis 50 evra dokupis jos 512 rama. E sad na ASUS P5ND2 - SLI staviti Celeron bi bilo greota tako da slobodno razmisljaj o nekoj ploci sa 945 chip-setom koje su dosta jeftinije (na njima rade i dual-core procesori tako da i sa aspekta buducnosti nema da brines). Mozda mozes ti za iste pare da sastavis Pentium i 1gb rama.
Pozz

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
99.867
ljudi bre nemojte da ste smesni. Razlika u kesu izmedju celerona i pentiuma je jednostavno nenadoknadiva za performanse. Ti mozes svoj celeron od 2.5 da kloknes do 3.5 ali ce uvek imati slabije performanse od pentiuma 2.5.
E sad potpuno je drugo pitanje da li je uopste potrebno obicnom korisnuiku to. I ja sam vlasnik celerona na 2.5 (i jos ga nisam overklokovo jer jednostavno nemam potrebe) i smatram da je za obicne potrebe korisnika nepotrebno bacati pare za pun pentium. Celeron i tekako obavlja posao.

monte32

Primećen član
Poruka
621
Malo poredjenje za AMD platformu.
Razlika u performansama izmedju A64 sa 512kb i 1mb cache memorije je oko 200mhz.
Znaci za toliko klokujete onaj sa 512 da bi dostigli performanse onog od 1mb.
Valjda je slicno i kod Intela (zaista neznam), mada mi malo nije logicna ova TAB-ova tvrdnja.

Pozzzzzzzzz