Ozvaničena saradnja Radivoja Koraća i Radničkog

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.391
581925


ŽKK Radivoj Korać, klub koji u poslednjoj deceniji predstavlja sam vrh ženske košarke u Srbiji i KKŽ Radnički Beograd, klub koji ima izuzeto bogatu tradiciju, odlučili su da saradnju podignu na viši nivo u cilju stvaranja kvalitetnijih selekcija, promocije i razvoja ženske klupske košarke.

Deo igračkog kadra Radivoja Koraća biće priključen ekipi Radničkog, koja će naredne sezone igrati u Drugoj ženskoj ligi Srbije.

Mlade igračice Radivoja Koraća tako će imati priliku da se dokazuju na seniorskom nivou takmičenja i da stiču neophodno iskustvo i znanje za dalji nastavak karijere.

Postignuti dogovor ima veliku važnost za stvaranje maksimalnih uslova za rad, razvoj talentovanih mladih igrača, kao i razvoj trenerskog kadra.

Čelni ljudi oba kluba izrazili su veliko zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i istakli su njegovu važnost. Zajedno ističu da je ovo važan korak ka ostvarivanju velikih ciljeva oba kluba u budućnosti.

Početak saradnje na ovom nivou sa ŽKK Radivoj Korać smatram izuzetno važnim za naš klub i razvoj u budućnosti. Radivoj Korać predstavlja sam vrh ženske košarke u Srbiji, pa je ova saradnja najbolji mogući način da Radnički započene povratak na košarkaško mesto koje mu pripada. Izuzetno me raduje i rad ŽKK Radivoj Korać na promociji kompletne klupske ženske košarke na kojoj svi klubovi u Srbiji treba da rade zajedno i zadovoljstvo nam je sto cemo biti partneri i u tom segmentu – izjavila je Tijana Zupančić, direktor KKŽ Radnički Beograd.

Petar Bulatović, direktor kluba Radivoj Korać, je naglasio da je ovo važan korak za njegov klub.

Od samog osnivanja kluba ŽKK Radivoj Korać je na neki način uvek bio povezan sa KKŽ Radnički Beograd. Sportsko prijateljstvo koje smo godinama gradili bilo je presudno u odluci da upravo sa Radničkim potpišemo saradnju koju smatramo bitnim korakom za naš klub. Ovom saradnjom obezbeđujemo kvalitetnija takmičenja i jaču konkurenciju našim talentovanim devojčicama koja im je neophodna za dalji napredak i razvoj. Takođe, klub sa tradicijom i imenom kakav je Radnički predstavlja odličnog partnera da zajedno, pre svega na teritoriji Beograda, a zatim i u čitavoj Srbiji, promovišemo žensku klupsku košarku na najbolji mogući način. Verujem da je ovo početak jedne dugoročne saradnje na obostrano zadovoljstvo oba kluba – istakao je Bulatović.

http://zurnal.rs/kosarka/super-liga/83698/ozvanicena-saradnja-radivoja-koraca-i-radnickog?lang=lat
 

Back
Top