Oznacavanje "teoreticar zavere"

Zavera postoji. Samo, tu imam mnogo mutljavina, podmetačina, itd. Mnogi teoretičari zavere zapravo rade za zaverenike i svojim pričama rade na tome da obesmisle svako ozbiljno istraživanj delatnosti tajnih elita.
Zato za pravilno razumevanje ove problematike preporučujem odličnu studiju Aleksandra Dugina ,,Konspirologija—nauka o zaverama“''
Dobar odgovor. Medju "teorijama zavere" ima i onih koje su legitimne, ali sa druge strane postoje i oni koji naprave neku komičnu teoriju zavere da bi skrenuli pažnju sa glavnog cilja koji imaju. Jako kompleksno psihološko ratovanje.

Dobar odgovor. Medju "teorijama zavere" ima i onih koje su legitimne, ali sa druge strane postoje i oni koji naprave neku komičnu teoriju zavere da bi skrenuli pažnju sa glavnog cilja koji imaju. Jako kompleksno psihološko ratovanje.
Naravno. Dugin je to lepo objasnio i naveo primere i jednih i drugih. Ne znam da li si pročitao tu njegovu knjigu?

Ljudima psiholoski nije prijatno da zive u svetu u kojem se neke lose stvari dogode "tek tako" bez objasnjenja ili bez njima smislenog razloga. I mislim da je to sasvim prirodno i ljudski.

Po mom misljenju je dobro i ljudski imati neku dozu skepticizma koji je naravno u okvirima zdravog razuma. Mislim da je lose i apsolutno verovati svim tim teorijama zavere pogotovo danas kada smo bombardovani komicnim dezinformacijama, ali je jednako lose i apsolutno odsustvo svake sumnje u bilo sta sto nam se plasira, to mi je mozda i strasnije, i jedno i drugo moze da dovede do zatvaranja uma i ogranicene percepcije sveta oko sebe.

Ljudima psiholoski nije prijatno da zive u svetu u kojem se neke lose stvari dogode "tek tako" bez objasnjenja ili bez njima smislenog razloga.
Ljudima psiholoski nije prijatno da zive u svetu u kome se lose stvari desavaju po zelji i planu onih koji vladaju tim svetom (da li bi tebi recimo bilo prijatno da zivis u Staljinovom SSSR-u?), zato mnogi pojedinci odbijaju da prihvate teoriju zavere cak i kada je ocigledna.
Ljudi ne veruju u teorije zavere jer se plaše.
Plaše se zla. Plaše se predodređenosti, neumitnosti. Plaše se pomisli da neko kontroliše svet, i da je taj neko jako zao.
Sve teorije haosa imaju zajednički sadržalac, a to je da niko sve to ne drži pod kontrolom.
Eto ispravio sam ti post tako da bude istinit.

Poslednja izmena:
Ljudima psiholoski nije prijatno da zive u svetu u kojem se neke lose stvari dogode "tek tako" bez objasnjenja ili bez njima smislenog razloga. I mislim da je to sasvim prirodno i ljudski.

Po mom misljenju je dobro i ljudski imati neku dozu skepticizma koji je naravno u okvirima zdravog razuma. Mislim da je lose i apsolutno verovati svim tim teorijama zavere pogotovo danas kada smo bombardovani komicnim dezinformacijama, ali je jednako lose i apsolutno odsustvo svake sumnje u bilo sta sto nam se plasira, to mi je mozda i strasnije, i jedno i drugo moze da dovede do zatvaranja uma i ogranicene percepcije sveta oko sebe.
Slažem se. Nema ničeg lošeg u tome kada čovek istražuje određene stvari u potrazi za istinom, ali kada se priča sa takvim čovekom, onda ga valja pitati "Ok, a gde su ti dokazi, gde su ti argumenti?" Na ovaj način se traži da ti neko pokaže zašto je nešto istina ili nije.

zapravo, planetom i ljudskim društvom vlada haos :)
Danas je u modi teorija haosa posto se drustvo jako brzo menja, u par decenija promeni se do neprepoznatljivosti, ali u proslosti vekovima i vekovima nije dolazilo ni do najmanje promene, tj. sve su one bile metodicno suzbijane iz najvise nekoliko centara moci (inace bi u svakom trenutku doslo do naglog razvoja...)
Kada uporedimo danasnji razvoj sa milenijumima stagnacije vidimo jasno da on nije ni normalna, ni prirodna pojava...

Poslednja izmena:
Sta te buni? Ovo i jeste tema za diskusiju na psihologiji jer se postavlja pitanje sta je to sto cini da ljudi nekoga oznacavaju na ovaj ili onaj nacin. CIA je upravo osmislila termin radi psiholoskog efekta koji ostavlja na ljude koji misle kriticki.

Mogao si onda da postaviš pitanje, zašto nekoga označavaju teoretičarem zavere, jer preispituje informacije koje dobijamo iz medija?

Vidim po postovima da se ide u drugom pravcu. Zbog toga je već jedna tema prebačena u ptf "Teorije zavera".

Mogao si onda da postaviš pitanje, zašto nekoga označavaju teoretičarem zavere, jer preispituje informacije koje dobijamo iz medija?

Vidim po postovima da se ide u drugom pravcu. Zbog toga je već jedna tema prebačena u ptf "Teorije zavera".
pa on je solidan uvod napravio odakle potice etiketiranje da je neko teoreticar zavera, od cie, a danas se oni mnoze da se od sume ne vidi drvo, zatrpava se sa glupostima da bi se sakrile zaista zavere, sto isto moze da radi cia, a mogu i korisni idioti sto se kaze

Back