Oživljavanje biljaka

Šta im radite kada videte da je kolaps tu? Osušeno lišće, grane, sparušene, nikakve...

Mislim da li vredi orezati kada je i dalje 35C? Bolje je sačekati sa tim?

Sem davljenja osušenih biljaka vodom da li neki dodatak u vodi pomaže da se brže povrate u život?

Koliko malč pomaže korenu i koji preporučujete?

hosta-sieboldiana-a-shade-loving-plant-damaged-by-too-much-summer-sun-in-kansas-usa-PF5WH2.jpg
Biljka je na lošem mestu posađena. To je biljka senke.. ide pod severni zid i ne izdrži sunce leti, više od sat, dva,.. jutrom ili navečer

To je super.
Onaj tekstil se naziva geotekstil, i ima ga višegodišnjeg i dvogodišnjеg (u tim uslovima bi ti trajao duže, jer njega ubija sunce).

Ali Hoste će spasiti samo hlad (senka), moraš da ih presadiš, jer njih "ne ubija" toplota, niti nedostatak vlage,
već UV indeks - prejako zračenje.

To je super.
Onaj tekstil se naziva geotekstil, i ima ga višegodišnjeg i dvogodišnjеg (u tim uslovima bi ti trajao duže, jer njega ubija sunce).

Ali Hoste će spasiti samo hlad (senka), moraš da ih presadiš, jer njih "ne ubija" toplota, niti nedostatak vlage,
već UV indeks - prejako zračenje.
Hoste nemam jos...ta slika je sa neta i samo kao primer.
Sunce mi je prosle godine sprzilo vecinu biljaka...Basta mi je jos nova, nema velikog drveca, nema hlada, direktno sunce + pesak. Retko sta moze da prezivi. Ove godine planiram da im napravim neki zaklon onim mrezicama inace im nema spasa... :confused:

Back