Ozbiljna politicka rasprava

Mislim da neki od njih brane samo ličnu korist koju imaju u ovim sistemu. Mali je broj onih koji zaista iz nekih razloga, podržavaju ovu ideologiju ne shvatajući da je i to dobro, što je možda posedovala ova ideologija SNS-a pretvoreno u model po kome se može nekažnjeno krasti i ubijati.
Lagi ljubavi, ne neki, nego apsolutno SVI samo brane ličnu korist. Od Vučića do malog Šrodingera... Kakva njihova ideologija, oni je upošte nemaju.

Lagi ljubavi, ne neki, nego apsolutno SVI samo brane ličnu korist. Od Vučića do malog Šrodingera... Kakva njihova ideologija, oni je upošte nemaju.
Ne znam koliko si u dodiru sa starijim osobama, ljudima po nekim selima i gradovima, oni zaista veruju da postoji ideologija koja brani srpstvo, brani mir u državi, milostivo im daje plate i penzije :(

Ali cekaj , postenom je svejedno da li ce se sistem menjati za 4 godine ili za 30 godina, on ce da bude posten i jadan u svakom sistemu...
Sigurno sistem nece biti promenjen da posten moze da profitira, to nece sigurno , dakle, sto se tice nepostenih , treba pustiti sto duze da se bogate, pa onda preci na sledece da se i oni bogati i svi sretni....

Nema tu nekih vecih promena i izbora samo izmedju jednog kartela i drugog..

Slavko pazi metak, hvala ti Mirko....opstaje bez obzira na vreme i danas je isto....

Sto ne pitate decu da li vole igrice koje su bilderske ili fajterske....bice vam sve jasno , sigurno ne igraju kitty kit....

Gledam galaktiku i tu kaze kapetan prvom oficiru , slusaj da nisi kvalifikovan , ne bi ti dali da nosis tu uniformu...

To je nesto sto se nikad ne izgovara ali se podrazumeva..

Ajmo sad kako je kad to ne vazi , da li onda moze da se vodi politika....?
Ne znas da li je vozac kamiona kupio dozvolu , ne znas da li je ministar zdravlja kupio diplomu....politika dobija potpuno drugaciji ton...

1749388292277.jpeg

Da li smo kao drustvo postali nesposbni za ozbiljne politicke debate?

Gledam po drustvenim mrezama, vise nema ozbiljnog politickog sukoba argumentima, sve se svodi na pljuvacinu i etiketiranje.

Vise ne postoji ona masa u sredini, koja prihvata dobre strane jednih i drugih a osudjuje lose strane jednih i drugih.
Polarizovani smo na jednu ili drugu stranu...
ili oni postoje ali ne zele da se izjasnjavaju jer znaju da ce ih glasna manjina nepotrebno poklopiti, vredjati i etikatirati i u fazonu su.."sta mi to treba u zivotu" i odlucuju se da se iskljuce iz javnog politickog komentarisanja.

Kazes nesto sta se ne svidja jednoj strani odmah si bot ili sendvicar, kazes nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah si blokader.

Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?
Ja oвде имам идеолошке неистомишљенике, ево рецимо Саја, али ја могу са њим да водим политички дијалог, јер лик није ћаци. Рецимо да се апсолутно не слажемо око источног фронта, Русије и Украјине и вероватно и око израелског сукоба и литијума.
А што се тиче ћација, са њима нема приче, него поступати само као са марвом што се поступа.

@tab503 , ево ти пример.
То се дешава тамо, кад причаш о теми ставом који није већински, одговор буде углавном ад хоминем и вређање, ретко кад аргумент.
to sam ja dobro osetio na kozi..cim kazem nesto sta se ne svidja main stream-u odmah mi lepe da sam caci :rotf:

to sam ja dobro osetio na kozi..cim kazem nesto sta se ne svidja main stream-u odmah mi lepe da sam caci :rotf:
Зависи шта кажеш. Ево ја рецимо сам толерантан према литијуму, али нисам ћаци. Такође подржавам руску војну акцију, али нисам ћаци и критикујем Путина, јер је издајничка сисица.
Међутим, ако кажеш, ''па ко ће уместо Вучића, сви су исти, нема бољег, сви су били на власти'' и сличне глупости, то је већ знак да си ипак ћаци.

Back