Ovsene i musli?

pterobog

Primećen član
Poruka
720
Evo danas kupih neke Ovsene pahuljice (Fun&Fit) i Musli (Dr.Oetker) sa nekom duplom cokoladom.Sada cu probati sa mlijekom (potoplicu ga naravno :) ) a ujutro cu sa jogurtom.Zanima me mogu li ja pomijesati Musli i Ovsene pa da ih zajedno jedem? i jos nesto koliko otprilike grama ujutro Ovsenih da pojedem? :)

:D Nocas sam pojeo tanjir ovsenih u toplom mlijeku,ujutro cu sa jogurtom.Onako nije abs sad da je gadno,uopste nemaju ukusa,samo se mlijeo osjeca :D.Nemaju nikakvi ukus jedino sto imas osjecaj kao da karton jedes :D

Evo danas kupih neke Ovsene pahuljice (Fun&Fit) i Musli (Dr.Oetker) sa nekom duplom cokoladom.Sada cu probati sa mlijekom (potoplicu ga naravno :) ) a ujutro cu sa jogurtom.Zanima me mogu li ja pomijesati Musli i Ovsene pa da ih zajedno jedem? i jos nesto koliko otprilike grama ujutro Ovsenih da pojedem? :)

Moj savet ti je da odeš u neki od bioshop prodavnica u gradu, ukoliko ih imate, i da uzmeš recimo integralni corn flakes ili običan cornflakes ( 500g ne bi trebalo da je izna 100din iliti 1 eura ).
Ukoliko uzmeš recimo običan corn flakes, probaj kada ga staviš u mleko, da dodaš malo meda. Veruj mi svideće ti se :)

Moj savet ti je da odeš u neki od bioshop prodavnica u gradu, ukoliko ih imate, i da uzmeš recimo integralni corn flakes ili običan cornflakes ( 500g ne bi trebalo da je izna 100din iliti 1 eura ).
Ukoliko uzmeš recimo običan corn flakes, probaj kada ga staviš u mleko, da dodaš malo meda. Veruj mi svideće ti se :)

Hvala,vidjecu.Mada su mi rekli da Cornflakes i nije bas zdrav,da su npr Ovsene neuporedivo zdravije.Tek sada vidim da na kesi sto sam kupio pise "Integralne Ovsene" nadam se da je to isto kao i obicne Ovsene :)

:D Nocas sam pojeo tanjir ovsenih u toplom mlijeku,ujutro cu sa jogurtom.Onako nije abs sad da je gadno,uopste nemaju ukusa,samo se mlijeo osjeca :D.Nemaju nikakvi ukus jedino sto imas osjecaj kao da karton jedes :D

Ovsene nikako uvece,u koliko neces salo...Inace kad ustanes mozes da stavis kafenu meda,med je zdrav i nema mnogo kalorija...takodje ako treniras mozes da sipas i whey protein(rastvoren u H3O ili mleku preko njih ima ukus kao cokolada,a 100% zdrav i bogat proteineima obrak)

Ovsene nikako uvece,u koliko neces salo...Inace kad ustanes mozes da stavis kafenu meda,med je zdrav i nema mnogo kalorija...takodje ako treniras mozes da sipas i whey protein(rastvoren u H3O ili mleku preko njih ima ukus kao cokolada,a 100% zdrav i bogat proteineima obrak)

Ok,nisam znao da ne mogu uvece,mada to sam samo sinoc proba' a inace samo ujutro jedem.Treniram naravno ali nisam jos uvijek uzimao nikakve dodatne proteine tako da cu za sad samo Ovas u mlijeku :D

E bas to...Eto i ti si se naucio pa sada mozes da delis drugima savete i da nama malo olaksas posao....

Bas je lepo kada se vidi da je neko preneo znanje, taj neko primio znanje i nastavio da siri znanje na nove korisnike koji ce nadam se jednog dana i dalje siriti znanje nekim drugim korisnicima ako nas ovde vise ne bude bilo itd...

Treba se tako zalagati da se sire znanja i istine, naucni pogledi, tako napreduje drustvo i postaje obrazovano, kriticki nastrojeno i informisano a treba se truditi da se svaki oblik stereotipa, predrasuda i neznanja sto pre iskorenjuje.....

To je jedini put za procvat bilo kog drustva i tek tada ce nam svima biti bolje u svim oblastima...Sve je to povezano....

Znaci ovsene kao ni bilo koji drugi ugljeni hidrat nikako uvece....Svako zasto ima svoje zato - Evo naucnog objasnjenja - UH telo koristi za stvaranje energije.Kada uvece pojedemo obrok koji se sastoji iz UH, taj secer se ne pretvara u energiju jer mi idemo na spavanje i taj secer telo automatski pretvori u lipide tj mast odn salo i zalepi ga lokalnim zonama - kod muskarca na stomaku a kod zena na nogama i zadnjici....

Zato se UH obroci jedu ujutro i do 18h - da bi imali protok energije kroz ceo dan i snagu za treniranje a nocu se jedu proteinski obroci jer ce se proteinski obrok ugraditi u misice a nece se pretvoriti u salo...

Moj savet je da se ode da se kupi na meru - ovsene pahuljice, neki coko ili vocni musli, kupiti malo suvog grozdja, evetualno neku svezu bananu i sve to pomesati i naliti mlekom toplim (ne vrelim) i kada se upije mleko onda jesti.......

naravno odete pa kupite u velikim kolicinama i onda svako jutro bi trebalo na pola litra mleka udrobiti ovo ostalo tako da nije ni previse corbasto a ni previse gusto....Eto to je neka moja mera idealnog obroka za dorucak.... znaci kupite u velikim kolicinama i onda imate za nekoliko dana obroke...... KAda sipate razmeru gledajte da ima najvise ovsenih pahuljica one su slozeni UH i one su najvaznije, zatim stavite onoliko koliko mislite da vam treba coko muslija cisto malo da vam zasladi i da ukus (gledajte da bude sto manje ali nemojte da zrtvujete ukus) i na kraju najmanje suvog grozdja - cisto opet malo da zasladite i da ima ukus....Mozete naseckati jednu zivu bananu tu isto...

Onos to devojke jedu - pola case jogurta i 2-3 zrnca muslija je smesno i nepravilno...PA to je za kanarince to nije za coveka a kamoli za sportistu...
Eto to je to....

Skupe su ti brate te izvikane..nego lepo u neku jeftinu zdravu hranu pa sve na gram..jeftinije ispadne i sam kreiras sta volis

Skupe su ti brate te izvikane..nego lepo u neku jeftinu zdravu hranu pa sve na gram..jeftinije ispadne i sam kreiras sta volis

Da znas da su skupe...Skupe pa preskupe, kao da kupujes bre meso...Za te pare ima da kupis mesiste samo tako a meso se racuna kao luksuz u Srbiji :roll::roll:

KAkav Dr Etkins kakvi bakraci sve su to marketinski trikovi i obican sljam od koga se extra goji, a placas kao da kupujes suvo zlato...

I ovo je skupo na meru u prodavnicama zdrave hrane a kamoli ove izvikane firme...A pakovanje kao da si kupio da naranis kanarinca a ne ljudsko bice.....:rtfm:

Da znas da su skupe...Skupe pa preskupe, kao da kupujes bre meso...Za te pare ima da kupis mesiste samo tako a meso se racuna kao luksuz u Srbiji :roll::roll:

KAkav Dr Etkins kakvi bakraci sve su to marketinski trikovi i obican sljam od koga se extra goji, a placas kao da kupujes suvo zlato...

I ovo je skupo na meru u prodavnicama zdrave hrane a kamoli ove izvikane firme...A pakovanje kao da si kupio da naranis kanarinca a ne ljudsko bice.....:rtfm:

tome se i ja uvek cudio i evo jos uvek se cudim. ta cud atipa nestle, pa fun i fit... sve to ima po maximum 200g a kosta mnogo. a pritom ne izgleda kao ovsena pahuljica...
je l ste videli kolko je tek skupa ona ovsena kasa po zdravim hranama. unutra je upakovana u 4 kesice za cetri obroka a kosta oko 300 dindzi kod mene u zdravoj hrani. kontam ovas+srbija=jeftino , a ono ispade ovas skuplji od mesa sto rece kolega...
stvrano nema smisla!

Pakovanje je stvarno premalo a bogami skupo...250 g dodje,sto znaci ako jedes po 100 g ujutru (kako najmanje treba) nema ni za 3 dana,strasno.Vidjecu da kupim u toj prodavnici zdrave hrane (ako uopste postoji kod nas) valjda bude jeftinije :)

Kod mene 1kg ovsenih=100 din...Nego kako vi spremate govedinu(junetinu),meni je malo vec dojadila kuvana,pa jel moze nekako da se pece u nekoj vatrostalnoj posudi sa povrcem?Sorry za opff topic,ali nece ti skoditi ni ovo ;)

Kod mene 1kg ovsenih=100 din...Nego kako vi spremate govedinu(junetinu),meni je malo vec dojadila kuvana,pa jel moze nekako da se pece u nekoj vatrostalnoj posudi sa povrcem?Sorry za opff topic,ali nece ti skoditi ni ovo ;)

U ******,kod mene je ovih 250 g 1 euro najmanje,mozda i vise (100 dinara najmanje)....u to se vec ne razumijem :D...nema problema :)

Evo i ja sam odlučio da ubacim musli uz mlijeko za doručak.Koliku mjeru da uzmam,pošto ja ipak treba da smršam...?

Mislim da su mnogo bolje Ovsene (ako ti nisu skupe bolje njih da kupis)...ja mijesam musli i ovsene....to vec ne znam ali mislim oko najmanje 100 g Ovsenih,mada ja stavim oko 70 g Ovsenih i 40-50 Musli :D...P.S u jednu veliku supenu kasiku stane oko nekih 15 grama :)

Ok.Hvala.
A zbog čega su ovsene bolje od muslija ako hoću da smršam?
Izvinite ako sam malo naporan,ali želim da naučim. :D

Necu da se pravim pametan jer ne znam bas mnogo.Ne znam zasto su bolje ali znam da su bolje :D...vjerovatno zbog vise hranljivih sastojaka,jos u musli ima raznih zasladjivaca pogotovo ako je sa ukusom Cokolade ili Banane.A ti ako ces da smrsas ne mozes misliti samo ako jedes Ovsene da ces odma smrsati,moras svu ishranu da dovedes u red :D

A zbog čega su ovsene bolje od muslija ako hoću da smršam?

Zato sto su ovsene samo ovsene, a musli svega i svacega. Malo po netu kuckaj sledece: ovsene pahiljice, psenicne pahuljice, razene pahuljice, jecmene pahuljice, suvo grozdje tacnije suvo voce, pa jos ako je neki "kranc" musli pun karamele :) Za pola sata kuckanja na google ces postati expert za pahuljice ;)
Eto nadam se da sam pomogao :ok:

Back