Ovog pisca ne volim jer...

Milanče mi je sa temom Ovog pisca volim jer... Dao ideju da otvorim ovu temu gde ćemo pisati zašto nekog pisca ne volimo da čitamo.

Ne volim Harukija Murakamija da čitam, iako sam pročitao nekoliko knjiga, sve su mu nekako slične, jedva da se sećam šta sam uopšte čitao, ništa ne ostaje nakon čitanja, i imam osećaj da je on pisac za tinejdžere.

Dakle kojeg pisca ne volite i zašto?
Pisca Biblije. Mada imao je poštenog dilera, respect

Slabo sam citala pisce koji mi ne prijaju osim u srednjoj za lektiru, ali to ne bi bilo reprezentativno misljenje. Da, smarao me Tolstoj u srednjoj, ali to je bilo jbn davno, ne bih znala kakvo mi je misljenje o njegovom pisanju dok ne bih opet uzela da ga citam.
Generalno ne volim epsku fantastiku, tj. pokusava sam sa nekoliko pisaca i nisu mi odgovarali.
Ne mogu Crnjanskog :(

Slabo sam citala pisce koji mi ne prijaju osim u srednjoj za lektiru, ali to ne bi bilo reprezentativno misljenje. Da, smarao me Tolstoj u srednjoj, ali to je bilo jbn davno, ne bih znala kakvo mi je misljenje o njegovom pisanju dok ne bih opet uzela da ga citam.
Generalno ne volim epsku fantastiku, tj. pokusava sam sa nekoliko pisaca i nisu mi odgovarali.
Takođe ne volim epsku fantastiku.

A ovo za Crnjanskog znaš već šta bih ti rekao da smem. :D

Držim se, ali pročitao sam sve.
Onda te shvatam

Paramount Network Yes GIF by Yellowstone

Izašao je novi broj časopisa Gradac posvećen Sioranu, Jonesku i Elijadi pod nazivom Gvozdena garda, naziv verovatno radi njihovog mladenačkog poigravanja sa desnim skretanjima u Rumuniji.

Pogledajte prilog 1101856

https://www.facebook.com/photo/?fbi...RSt9T3BLrDHLzj_p53uHMLYyIAlQ4_8doZCjII6Tl6J_g
Hvala, nisam znao da je izašao ovaj temat, Gradac je jedan od najboljih časopisa kod nas.

Inače Sioran ima i knjigu Transfiguracija Rumunije, upravo iz vremena kad je simpatisao Gvozdenu gardu, kasnije se stideo te knjige, u kojoj svojoj zemlji predlaže da svoj drugorazredni istorijski status prevaziđe radikalnim, totalitarnim metodama.

Jesi li probala Sapkovskog?
Ako ti je veštac previše epski fantastičan, ima husitska trilogija - istorijski roman sa nevelikom ali bitnom dozom magije i veštičarenja

Zapravo samo probala samo Tolkina i G.R.R.Martina (mada ovaj potonji samo formalno ulazi u okvire zanra).
Nisam imao pojma ko je GRR Martin. Pa sam malo istrazio i shvatio da je on valjda pisac ove hiper-popularne serije Game of Thrones. Posto sam odgledao pocetak te serije i shvatio da me ne zanima tema, uspesno nisam odgledao taj ostatak od neznam koliko sezona. Malo mi je laknulo kad su zavrsili seriju. Sad znam sta da ne citam. :hvala:

Back