Ovo nikad nije bilo (svakom je svoja muka najveca)

sasasta

Buduća legenda
Poruka
33.993
Pa, sve je bolje i lakše nego samo malo pre, u vreme naših baba i deda, pa prababa i pradeda, a to nije još ni stotinak celih godina... Moja prababa, koje se, npr. odlično sećam jer je bila dugovečna i razborita kad sam kao dete postala i sama razborita-ona je oba svetska rata proživela i stigla da mi ispriča ponešto što mi je ostalo zauvek na pameti.
Boli me jer toliko naših predaka sa ove planete nisu dočekali i doživeli mnoge stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo, a upravo njima dugujemo to sve što danas imamo, sve to napredovanje, razvijanje i stupanje u ovo sad moderno, koje zastareva brže nego ikad. Bukvalno mi je nedavno došlo da plačem, a i plakala sam znajući da se do sto-dvesta godina unazad nije znalo za sve ovo što je nama ni po čemu posebna svakodnevnica.
Izgleda da je čovek, sa svim svojim talentima i potencijalima, uvek obdaren i tim, nekim, odvratnim osećanjem teskobe.

Pa da, uvijek je trenutno vrijeme (doba) najgore, a sa odmakom od nekoliko desetina godina obično se sjećamo tog minulog vremena kao dobrog. Tako da bar po meni nije problem u vremenu već što mi neznamo da živimo u datom trenutku, što smo vazda nečim nezadovoljni. 🤷‍♂️

A što se tiče onog da je nama uvijek najgore, kao i sopstvene muke, ima jedan vic o tome. U praznu prostoriju poredali 100 glava i kad su ljudima dali mogućnost da sebi izaberu glavu, svako je opet poletio za svojom. Tako da ima nekog smisla u ovome, jer svako svoju opet zna ponajbolje i sa čim mora da se nosi, a u tuđoj opet ko zna šta se tamo krije. :mrgreen:

Back