Ovo nije besmislen zivot

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.033
Ima vec neko vreme kako je tip koga znam poceo da ovo koristi kao floskulu ili kao mantru...ustvari kao parolu...
Znaci kad god nastupi prilika za ubedjivanje sa drugima, on ispali ovo...

Kaze video u Boston Legal u nekoj od epizoda....
Kao to kaze Dany Crane...a on je osvedoceni ljubitelj zivota..
Bukvalan prevod bi bio zivot bez znacenja, ili smisla...ali kad se ovako prevede, nekako izgubi na snazi...

I uspeva mu da ne sroza sebe na uspesne ili neuspesne srbe u ovoj danasnjoj Srbiji...
Oko njega ima puno uspesnijih , bas kao i oko mene, ali sve je to upalo u rov i iz rova ili nece ili ne moze...
Mozda nekima to nema puno prednosti, ali ne vide se svaki dan...

Ako vec nemaju hrabrosti da se ubiju (sto je primarna opcija), ljudi bi onda trebali da pokusaju da veruju u neki smisao kroz religiju itd kako bi ovaj zivot ucinili manje jadnim, i kako bi im brze proslo vreme pre nego sto skoncaju.

zavisi od ugla gledanja

ako gledamo izdaleka - zivot jeste besmislen ,

a sto se vise priblizavamo sebi bitnost postaje veca

treba ga ziveti sto srecnije i ispunjenije mozes, zeleti ono sto sto mozes ispuniti uz malo truda

Zivot bez Boga ili bilo kog drugog ideala jeste itekako promasen........
Jer covjek bez ljubavi u sebi prema necemu kao i samom sebi samo zivotari ili se cak od depresije ili tuge razboli.........
Onda sve uci ponovo......
Dzaba covjeku citav svijet ako dusi svojoj naudi- Novi Zavjet.......
Ko nije izgubio dusu mora ss sloziti sa ovim......

Ako vec nemaju hrabrosti da se ubiju (sto je primarna opcija), ljudi bi onda trebali da pokusaju da veruju u neki smisao kroz religiju itd kako bi ovaj zivot ucinili manje jadnim, i kako bi im brze proslo vreme pre nego sto skoncaju.

Ovo. Život nema nikakav smisao, za šta god da se uhvatiš skapiraš da nije važno, na kraju ionako svi umiremo. Kad si mrtav ne znače ti ništa sve one stvari koje si ganjao i ostvarivao za života. A bićeš mrtav jer je smrt jedina izvesnost.

Ovo. Život nema nikakav smisao, za šta god da se uhvatiš skapiraš da nije važno, na kraju ionako svi umiremo. Kad si mrtav ne znače ti ništa sve one stvari koje si ganjao i ostvarivao za života. A bićeš mrtav jer je smrt jedina izvesnost.

genijalno. Mene ta uranilovka zvana smrt jedino i raduje, jer cu tad cak i ja kao najveci mediokritet biti jednak sa nekim bajom koji zivi na beverli hilsu i "uspeo je" je zivota.

genijalno. Mene ta uranilovka zvana smrt jedino i raduje, jer cu tad cak i ja kao najveci mediokritet biti jednak sa nekim bajom koji zivi na beverli hilsu i "uspeo je" je zivota.

hehe , sto mislis da je njegov zivot bolji od tvog

mozda ima vise razloga taj baja da bude nezadovoljan zivotom nego ti

nego tebi izgleda da on zivi onako kako ti sanjas

a mozda niko na svetu ne zivi tako kako ti sanjas

mozda je sladja sarma tvoje tetke ( strine ..) nego bilo sta sto je on pojeo u zivotu

ili nesto slicno

Ljudi koji su uspeli nesto u zivotu se osecaju ispunjeno, jer su na drustvenoj lestvici iznad ostalih, jer znaju da vrede nesto...koliko toliko..mada i oni su svesni prolaznosti života, pa ih to verovatno ubedaci i zapitaju se da li sve to sto su stvorili uopste i vredi i dolaze uglavnom do istog odgovara, da ništa ne vredi i nista nema smisla i zbog toga i postaju nesrecni...ali objektivno gledano, oni su u svakon smislu iznad nas mediokriteta koji koristimo knaj izgovor da su uspesni ljudi uglavnom nesrecni,samo da bi nama valjda bilo lakse.

Ocigledno da ne,jer se odgovor na to pitanje nikad ne moze dati sa sigurnoscu i cak ni najveci umovi nisu to uspeli. Svako svom zivotu pokusava da da neki sopstveni smisao koji njemu najvise odgovara, ali koji je najcesce besmislen. Zivot 99% ljudi na planeti je besmislen, a onih 1% ciji iq iznosi preko 150 bi trebalo da nesto istrazuju i privredjuju i jedino njihovo postojanje nije besmisleno.

Zivot bez Boga ili bilo kog drugog ideala jeste itekako promasen........
Jer covjek bez ljubavi u sebi prema necemu kao i samom sebi samo zivotari ili se cak od depresije ili tuge razboli.........
Onda sve uci ponovo......
Dzaba covjeku citav svijet ako dusi svojoj naudi- Novi Zavjet.......
Ko nije izgubio dusu mora ss sloziti sa ovim......

svaki život je promašen,nebitno je dal se neki mučenik zaludjuje nekakvim ''bogom'',religijom,moralom,ljubavi,poštenjem il kojom već nebuloznom izmišljotinom da ne nabrajam sad sve
ali život prosvetljenih ljudi,nekolicine u koju i sam imam čast da se ubrajam,koja shvata,U POTPUNOSTI, ne samo površno,svu besmislenost,čemer,tragikomičnost i apsurd života,ipak jeste bar malo ''iznad'' života beslovesnih mučenika koji se samozavaravaju kojekakvim iluzijama

Ocigledno da ne,jer se odgovor na to pitanje nikad ne moze dati sa sigurnoscu i cak ni najveci umovi nisu to uspeli. Svako svom zivotu pokusava da da neki sopstveni smisao koji njemu najvise odgovara, ali koji je najcesce besmislen. Zivot 99% ljudi na planeti je besmislen, a onih 1% ciji iq iznosi preko 150 bi trebalo da nesto istrazuju i privredjuju i jedino njihovo postojanje nije besmisleno.
apsolutno netačno,SVAČIJI život i postojanje je bemisleno,prilično si kontradiktoran jer si napiso da na kraju je sve isti kuras,crće i siromasi i bogati itd i onda odvališ vaku glupost koja protivreči toj izjavi,odluči se
mada odavno sam skonto da si u konfliktu sa samim sobom i da ne znaš šta ćeš od sebe ni šta pričaš a otoga nema ništo gore

i da, nije nihilizam nikakva bolest,nihilizam je stanje duha po difoltu,dakle nešto nadasve prirodno i normalno i racionalno; religije,vere u nekakve ''morale'' i ''slobodne volje'',''čojstvo'', ''junaštvo'' itd itd su bolest duha i sunovrat intelekta

A čime bismo se u toku života zanimali ako bismo znali smisao postojanja? Suština je u traganju. Dok istražujemo, razvijamo mozak i duh, to je pak neki cilj, ne?

Mislis da nihilisti ne rade nista ako smatraju da zivot nema smisla...?
Varas se...itekako smetaju i postavljaju klecke, jer smatraju da niko nece njih praviti blesavim ili misliti da su neka boranija i sitnez...itekako jure svoje mesto u hijararhiji...iako su nihilisti..

Back