Ovo je novi pevač "Riblje čorbe": "Bora je hteo da nastavimo"

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.394
Novi frontmen grupe "Riblja Čorba" je pevač Jovan Jeftić, koji je deo popularnog muzičkog sastava već 10 godina.

Jovan Jeftić je govorio pred kamerama "Exkluziva" o svojoj ulozi u bendu.

"Deset godina sam već sa "Ribljom čorbom", samo što stojim sa strane i pevam. Mi samo želimo da, kako je Boki (Bora) to hteo, nastavimo da prenosimo energiju koju je on usadio u nas. Odrastao sam sa svima njima, tako da znam kako bend diše. Boki je hteo da nastavimo", izjavio je Jovan.

https://www.b92.net/kultura/muzika/...c-riblje-corbe-bora-je-hteo-da-nastavimo/vest

..........

Ja mislim da to nije to bez Bore, šta vi mislite ?

Овде имамо шире питање.

Да ли рок бенд, који је институција, а не скуп појединаца, (говоримо о бендовима који постоје деценијама) треба да буде угашен кад чланови бенда крену да умиру.

Бендови често мењају чланове, али фронтмени, углавном, остају исти, и сами бендови су познати по фронтменима, а публика баш и не зна оне што стоје око фронтмена и свирају (наравно, велики познаваоци музике знају, али огромна већина публике на то не обраћа пажњу).

Иако су публици познати само фронтмени, мислим да би неки бендови који су институције требали да покушају да наставе са радом и након смрти чланова бенда. Неки ће наставити са радом, можда још дуго, а неки ће се угасити. Зависи од тога како их публика прихвати.

Мислим да је бренд јачи од појединца, па би требало да популарни бендови наставе са радом, ако постоји квалитет и могућност.

Back