"OVO JE BOLESNO! Više nećemo plaćati gotovinom i karticama, u Srbiju stiže trend koji će naši građani mrzeti! "

Sada smo kod problema koje neko ima u glavi.
Za takve slucajeve i ja imam razumevanje. Cipovao bih vas na recept.
Problem je kada firma trazi radnike i jedan od uslova je da si cipovan. Poznato iz usa.
Imam utisak da bi baš i ne znaš šta znači "čip" i čemu to služi, ispravi me ako grešim.

Ima ih razlicitih, pa cak i gps ide pod kozu.
Ako decu bogatih otmu da znaju gde su.
Neko bi uzeo cip iz jednog razloga, neko iz nekog drugog i kada se na njih naviknemo ne treba sumnjati da dolaze oni univerzalni koji rade sve.
I tada smo zombiji koje imaju pod totalnom kontrolom.
Gde god se mrdnes zna se gde si bio. Ili si kupio burek ili si dao koji dinar u javnom toaletu itd.

Ima ih razlicitih, pa cak i gps ide pod kozu.

Pretpostavio sam da ne znaš. Iz ovog gore se vidi da sam bio u pravu.
Nijedan GPS element ne može da radi bez napajanja (kao što radi RFID), dakle za takav čip bi morali da stave i bateriju, i da se ona nekako puni, itd. itd... dakle no go. Deca mogu samo da nose satiće i telefone i slično, što ima bateriju i što se puni. To rade i bogati a i siromašni roditelji kad hoće da znaju gde im je dete. Naravno, moraju da pune baterije tih uređaja redovno, i ne troše malo kao pejsmejkeri, tako da nema permanentnog rešenja - morali bi da ih menjaju svaki drugi dan, a to je nepraktično.

Neko bi uzeo cip iz jednog razloga, neko iz nekog drugog i kada se na njih naviknemo ne treba sumnjati da dolaze oni univerzalni koji rade sve.

Ne postoje čipovi koji rade sve, niti će ikad postojati.

Gde god se mrdnes zna se gde si bio. Ili si kupio burek ili si dao koji dinar u javnom toaletu itd.
Potpuno je svejedno da li plaćaš čipom ili karticom, oni svakako znaju gde i kad si kupovao, koliki porez treba da plati prodavac, kao i koliko i na šta trošiš pare. A danas svi koriste kartice ionako. Boli me đoka da li neko prati gde sam kupio burek i koje sam natočio gorivo.

Dali si primetio da u danasnje vreme ne smes nista da kazes ako nemas dokaz?
"Pretpostavio sam da ne znas. Iz ovog se vidi da sam bio u pravu."
Kako to samo gordo zvuci. Svaka cast.
https://netzfrauen.org/2017/03/14/50820/
Sustina je da se ne ukine placanje gotovinom.
Cash nam omogucava slobodu. Barem bi trebalo tako da se osecamo.
Zamisli sledece.
Recimo u politickom zivotu zelis da na vlast dodje neko iz opozicije.
Ako znamo koliko je vazno u politickom zivotu raditi stvari , a da to druga strana ne zna mozemo da zamislimo kakve sanse tvoj kandidat ima da dodje na vlast.
Ili trazis posao, a onaj tamo zeli prvo da zna kakve novine citas itd.
Sa cipovima smo zombiji.

Cipovanje ljudi je ipak samo fikcija, jer za takve zakone i narocito sprovodjenje zakona potrebni su roboti sposobni da rade poslove administracije, ali i potpuna vlast nad celokupnim covecanstvom. Da bi se uvelo cipovanje deo ljudi bi morao da bude iznad ostalih ljudi i da poseduje moc podele ostatka ljudi sa definisanim odnosom koga treba cipovati, a koga ne.
Medjutim, bezgotovinko placanje nije tesko uvesti i ima smisla, kao i nosenje cipova koji olaksavaju zivot i sprecavaju kradju, pa i delovanje hakera, ali i vlasti.
:)

:Vlast" da uradi nesto sto njoj nije na korist ...?

Gde je ta i takva , d` idemo da je "nabavimo" ...?

Da li je neko razmisljao sta bi se u slucaju da se ovo obistini , dakle , sta bi u toj situaciji bilo sa pokretnom imovinom , tipa pare , plemeniti metali u komadima / plocicama , dijamantima , rubinima i tako to , sa stednim ulozima po bankama ...ecc ...a , posebno sta sa nesledstvima u momentu kada vlasnik napusti ovaj Svet ili je "izvesnima" bitnije da spamuju i da idu na nicim izazvana licna vredjanja ?

Da li je neko razmislio kome bi ostajala ta imovina , u toj hipoteticnoj situaciji ili vam je sasvim svejedno ...?
Nece da vrede nista ...

:)..

Elem , ovde je jedan clan na jednoj od slicnih tematika ponudio neka svoja saznanja i istrazivanja po ovom pitanju i potrazio neke delove odgovora :

https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/post-37858177

https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/post-37858239
taj avkum je ponudio vidusina piramidalna 'saznaja', a tj vidusa je u stvari hrastovnik koji je jedini ovde kopirao moje stanoviste jos pre 7 godina
...iz prepiske

zasto ovaj Hrastovnik ima u svom profilu https://forum.krstarica.com/members/hrastovnik.187524/#about
Veb sajt http://www.scribd.com/Vidusa
a pre 7 godina kopira sve ovo sto sam ja ko zna gde sve ne jos onda ostavio - evo ovde https://forum.krstarica.com/threads/poslednji-dani-od-1914-god.249230/page-13

znaci pronadji tog sa saznanjima, pa ga pitaj ko je u pravu

a sto se tice toga da je bolesno i ovog sablaznjivanja, pa napravi lepo statistiku, ali nesto ne bih rekao da vecina misli kao ti

a vidusa/hrastovnik, spoznavsi istinu, a spoznao je, vidi se iz linka da je zauzeo stanoviste, ako se posle vratio na svoje piramidalne .. najblaze receno nebuloze.., e onda ga je ugasio, i zato ga nema vise

p.s a sto se tice ovog avakuma i njegovih 'saznanjja' o 3 fatimine tajne - rimokatolicke IZMISLJOTINE jednako kao i sva njihova javljanja gospe, ...

p.p.s kad udjemo u cajtnot prelazim na brzopoteznu, nema razglabanja 7 po 7 godina, ocas posla poravnam te piramide, pa da vidm sta cete onda da racunate

Poslednja izmena:
Da li je neko razmisljao sta bi se u slucaju da se ovo obistini , dakle , sta bi u toj situaciji bilo sa pokretnom imovinom , tipa pare , plemeniti metali u komadima / plocicama , dijamantima , rubinima i tako to , sa stednim ulozima po bankama ...ecc ...a , posebno sta sa nesledstvima u momentu kada vlasnik napusti ovaj Svet ili je "izvesnima" bitnije da spamuju i da idu na nicim izazvana licna vredjanja ?

Da li je neko razmislio kome bi ostajala ta imovina , u toj hipoteticnoj situaciji ili vam je sasvim svejedno ...?
pare bi bile ukinute. Postojali bi samo računi u bankama i čipovi preko kojih se plaća. Ko ne želi da učestvuje u sistemu (tj. ne želi da primi žig zveri) ne bi mogao da preživi u gradu. Imovinu (ušteđevinu, nekretnine) bi mu oduzeli kroz prinudnu naplatu dugova jer ne bi mogao da plaća račune (infostan, struju, internet, kablovsku). Mogao bi da preživi jedino ako živi u nekom zabačenom selu i sam proizvodi sve što mu treba za život.I tu bi mu imovinu oduzeli zbog neplaćanja poreza, ali ga verovatno niko ne bi jurio iz oduzete kuće. Alternativa je da ima zlato, ali ne bi mogao da ga proda jedino da ga zameni za namirnice.

Back