Ovako danas vidim Novi Sad..

Ne znam, ja je ne volim, ne znam tačno zašto.
Možda me samo previše podseća na bombardovanje i možda mi je stalni pokazatelj kako smo ispu.šili sa tim mostovima, dobili smo diskutabilnu dugu i onaj naduvno-izduvni sastavno-rastavni privremeni most koji se opako pretvara u stalno rešenje.
Mnogo smo oštećeni, mnogo su to loša rešenja, zamenili su Žeželjev most pošalicom, al' ok, zato je izgrađen most na Adi, pošto je neophodan...
No, da ne politišem previše, nije ova tema za to..

ns3-1-1.jpg

Duga..dovoljno da zasvetli ko cirkus uveče pa da mi se smuči.

Nego ja volim onaj Brod na Dunavu, restoran..lol, ne mogu sad da se setim imena :)
Ima kao mali splav sa strane pa kad sedneš a ono krene da ljulja i baca divan pogled na Tvrđavu.

A taj tunel Kroz Tvrđavu će da probuše isto kad izgrade i onaj bazen i sportski centar na Satelitu. Nači nikad.lol:

Nego ja volim onaj Brod na Dunavu, restoran..lol, ne mogu sad da se setim imena :)
Ima kao mali splav sa strane pa kad sedneš a ono krene da ljulja i baca divan pogled na Tvrđavu.

A taj tunel Kroz Tvrđavu će da probuše isto kad izgrade i onaj bazen i sportski centar na Satelitu. Nači nikad.lol:
Pa napravili su rupu , samo još da krene ovo belo ***** da se topi i napuni je i eto bazena .

Pa dobro, ako tako gledaš bazen već jeste tu, kad pada kiša to je bazen za kerove lutalice. A čujem da su ti Animal spa i hoteli za peseke već jako IN u Evropi tako da s te strane satelit već jeste Evropa, napredan. Rekoh ja da će Satelit postati centar grada, samo još malo

E u m.... ode brod na dno i to baš danas. Šteta jer je bio zaista lep detalj na Sremskoj obali. Al' eto sudbine...

Probudih se kasno, skoro oko 11h.
Prvi put nakon duže vremena, možda prvi put u ovoj godini, peške krenuh od grada.
Uvek idem gradskim autobusom.
Poslednja tri dana malo gde izlazih iz stana, pa sam htela da se osvežim.
Bilo je čarobno.
Bljuzgavice ponegde, ali nimalo hladno, nimalo toplo.
Nego, onako, taman za dušu.
Hodim, zastajkujem da proemnim radio stanicu, da dečku odgovorim na poruku.
A vetar me čini mirnom.
Hodam lagano, želeći da potraje što duže.

Grad je bio miran.
Poneki čovek ide nekud, ubrzano, ali žene sporije hodaju centrom.
Imaju vremena, imaju želje da i one uhvate ovaj februarski, ali iapk jesenji dan.
Izlozi su zimski.
Garderoba se već nudi prolećna.
Jesenja temperatura, ali i vazduh miriše na jesen.
U meni se probudilo leto.
Uživanje, maštarije, i spokoj leta.

Danas sam osetila Novi Sad kroz sva četiri godišnja doba.
Ili ih je on probudio u meni.

Back