...ova tema je ozbiljna...

shta je sad ovo?

• ...opet si se pro*****o...

• ...pa ti i nisi bash bilde...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
meni je sve to stvarno tuzno, kad neko nekog razocara, povredi, svesno ili nesvesno. ako je svesno onda je to zloba i pakost i zlo. nista lepo ne mislim o ljudima koji namerno drugima nanose zlo, u ma kom obliku. to su za mene otpaci.
naravno da smo svi samo ljudi ali ODABRATI SVESNO da se nekome nesto nazao ucini je najnize nesto u coveku i gnusam se toga.
na nepravdu reagujem glasno uglavnom kad se radi o drugima, uskacem da se borim za druge:). kad je meni nanesena povlacim se u sebe i trudim se da ne pokazujem povredjenost, bar koliko je moguce. jer, ne mozete adekvatno odgovoriti na necije svesno povredjivanje. sta reci? e slusaj, ti si me uvredio, povredi, namerno, gade....to ne vodi nicemu. desavalo se cesto da mi drugi kazu- ma jebbi mu/joj kevu, vidi bezobrazluka...dok ja samo ostajem pasivna, nista ne uradim.
stepen povredjivanja zaista zavisi od toga koliko smo toj drugoj osobi dali, koliko onog svog najlepseg. i zna jako jako da boli.

Onaj koji spozna sebe ,nikad neće osuditi druge ma koliko ga povrede..
Problem je error koji okončava neviđenim licemerjem upravo tipa: "Nisam ja takva, eno ona je!"
Jer upravo će neke među vama ovde osuditi kod drugih ono što ni same kod sebe nisu rešile. A to je problem koji se zove licemerje.

Što čovek jače vrišti i zamera drugima, tim je jasnije da u njima sve više vidi sebe. I da PUTEM DRUGIH osuđuje sebe, jer sebe - NE ŽELI PRIHVATITI TAKVIM KAKAV JE!

ja se ne slazem sa ovim sto jekorali rekla. iz tog posta vise izbija neiskustvo mada kao teorija dobro zvuci. kad te zaista povrede ljudi premakojima si maksimalno korektan,a povredete te gnusno i nisko, onda ne postoji nista u TEBI stobi tu niskost moglo da opravda.postoje zli ljudi i to je jednostavno tako.

ja se ne slazem sa ovim sto jekorali rekla. iz tog posta vise izbija neiskustvo mada kao teorija dobro zvuci. kad te zaista povrede ljudi premakojima si maksimalno korektan,a povredete te gnusno i nisko, onda ne postoji nista u TEBI stobi tu niskost moglo da opravda.postoje zli ljudi i to je jednostavno tako.

Povredili su me i nisam kontala zasto,nisam ih pravdala no danas iz ove perpektive razumem,moje reči bi bile da prvo treba shvatiti i prihvatiti sebe , svoje frustracije i ogranicenja , a tek onda raditi projekcije na svet oko sebe
u suprotnom , projekcija nastala iz krivih temelja , nema puno sanse da bude ispravna.

U psihologiji je poznato onaj koji sudi drugome uvek će u njemu osuđivati sebe.

Budući da se ne želi prihvatiti takvime kakav je, sklon je smesta potisnuti sve što nije u skladu s njegovim preteranim očekivanjima (od sebe sama).
Tako će ono što potiskuje vrlo rado primjeti kod drugih.

Proces prepoznavanja u drugima odvija se nesvesno. Pojedinac se postavlja u položaj drugih, poistovećuje s njihovim situacijama, vidi kako bi u određenim slučajevima sam reagirao, i na temelju toga donosi subjektivno motivirane zaključke o drugim pojedincima.

Ljubomora i osjećaj manje vrednosti proizlaze upravo odavde. U drugima se primjećuje vlastita sklonost neverstvu, vlastita oholost, vlastite slabosti; da, sve skrivene mane iz vlastita hrama tada se projiciraju na druge.

...koliko mozze da vas povredi osoba kojoj niste nishta od sebe dali, kojoj niste pruzzili poverenje ili ljubav, mislim mozzda mozze da proba da vas uvredi ili ponizi, ali ne ostavlja to neke tragove, osim ako nije istina od koje bezzite, ali to je vetj druga pricha...?
...a, neko kome ste dali deo sebe ili makar dali do znanja da ima rezervisano mesto u veshem srcu, koliko nekim nepromishljenim aktom, ili josh gore potcenjivanjem vashe inteligencije i loshom procenom vaashih dela, mozze da vas uzdrma...?
...morash ulozziti puno truda da bi mogao da shvatish choveka i da mu ne nanesesh zlo...?
...ne znam da li me je razocharala ili me je samo pogreshno procenila, da li da joj oprostim ili da li imam shta da joj prashtam......:hahaha:
...imam ja svoje trenutke...

Oboje podjednako mnogo. To je moja velika slabost. Rechi stranca i meni bliskog nose istu tezinu,iako ne bi trebali...Jako sam emotivna i ne treba mnogo da me neko povredi...Cak i komentar nekog sa foruma,makar to detinjasto zvucalo,loshe na mene...Ne u smislu nekog durenja,vec,pravu tugu...Samo shto je loshe kod mene shto ja obicno to pretvaram u bes a tad mi je josh gore....

moji dobri prijatelji, tj drugarica i njen decko. ljubav zasu koliko su se voleli.
i jednom, ja kod nje, on place, ona sva pogubljena.... on place i kune se svim na svetu da to nije istina bla bla...
kao, jedna treca drugarica je njoj rekla da ga je videla u gradu kako se ljubi i statijaznam sa nekom ribom, riba opisana u detalje itd.
i ova moja drugarica, razocarana, ovo-ono, haos, on se kune da to nije istina. ona raskine.
posle nekoliko dana sretnem ja tu trecu koja joj je rekla to, bile smo u istom drustvu. i ona, sva ponosna, prica likujuci kako je "violeti napravila srenje veka", tj kako je celu pricu izmislila da bi se njih dvoje rasturili. ja i ostali zgranuti, zgrozeni, ova jedna je pita pa dobro sta ti je violeta uradila da joj tako vracas, a ona: pa nista, ali sto da ima onako dobrog decka.....
i ondak, mi ispricamo violeti i oni se pomire i sve to...
i ondak sam shvatila da ima takvih ljudi, takih nekakih:). meni ih je duboko zao.
e sad,ja stvarno ne znam kako bi se ovde primenila teorija o kojoj ti pricas, kolari. mozda nekako,mozda nikako. al ****** ga, ko ce ga znati...

Као женска варијанта Отела и Јага. :) "Он је честит, отворен и сматра честитим и оне што се таквим праве; лако га је вући за нос к'о магарца."

Back