Otvorim temu da resim dilemu

Inspired by Metla jedne veceri uz reku :lol:

Zeneeeeeeeeeee :hej: I muskarci, narafski :heart:

Elem, nevezano na ovaj forum, posto foruma ima raznih, isto kao i tema, tako da moze i neki uopsteni odgovor.

Primetila sam (posto sam clan na vise foruma) da ima ljudi koji sasvim ozbiljno postave temu sa realnim problemom i dobijaju skroz ozbiljne odgovore. Nema podhebavanja, spamovanja, podsmevanja, clanovi se skroz profi odnose prema postavljacu teme. Mozda je ovo vise slucaj sa nekim usko specijalizovanim forumima, nego sa forumima drustvenog-chat tipa.

Takodje, ima korisnika koji su na pojedinim forumima godinama i kada neko od takvih postavi temu, desi se da ga neozbiljno shvate. Imamo takvih primera i ovde vise komada. Te trazi paznju, te ne dobija dovoljno (para, seksa, bla bla)...

Evo Divka otvori nekoliko tema, jedna bas ozbiljna, a opet mogu da se procitaju razni komentari, cak i oni tipa "ajde idi radi nesto koja ti je ovo tema po redu". Mozda zena ima neka iskustva iz stvarnog zivota, ili je cula neku pricu pa je zainteresovalo.

Da li ste se nekada zapitali da osoba koja postavlja temu zaista ima problem?
Msm da im a dosta takvih..

Ili ste u fazonu samo da lupite odgovor?
Ako mislim da se neko spda onda se i ja zezam,al uglavnom se uzivljavam u svaki odgovor...
Ako ste registrovani na vise foruma, da li od tipa foruma zavisi vase ponasanje na istom?
Samo na jos jednom,tj i na onom biljnom al to ne koristim:lol:I isti fazon je tamo na Ani,mozda su tamo malo ozbiljniji al ne boravim bas cesto..

Inace je mozda to naivno i glupo s moje strane,al ja mislim da je svaka rec bitna i ima neki dalji uticaj..Naravno sve zavisi od onog sto pita i otvara teme,al mislim da ima dosta njih koji bi da porazgovaraju o svom problemu a ne mogu sa okolinom,ili koji bi da filozofiraju na neku temu(:mrgreen:al hejl pdf psihologija:worth:).Meni je recimo zanimljivo cesto tako da blebecem i analiziram neka ponasanja,al mozda svega ima 3,4 ljudi koji ce da se uzive u pricu i ozbiljno da odgovore..

Elem, nevezano na ovaj forum, posto foruma ima raznih, isto kao i tema, tako da moze i neki uopsteni odgovor.

Primetila sam (posto sam clan na vise foruma) da ima ljudi koji sasvim ozbiljno postave temu sa realnim problemom i dobijaju skroz ozbiljne odgovore. Nema podhebavanja, spamovanja, podsmevanja, clanovi se skroz profi odnose prema postavljacu teme. Mozda je ovo vise slucaj sa nekim usko specijalizovanim forumima, nego sa forumima drustvenog-chat tipa.

Takodje, ima korisnika koji su na pojedinim forumima godinama i kada neko od takvih postavi temu, desi se da ga neozbiljno shvate. Imamo takvih primera i ovde vise komada. Te trazi paznju, te ne dobija dovoljno (para, seksa, bla bla)...

Evo Divka otvori nekoliko tema, jedna bas ozbiljna, a opet mogu da se procitaju razni komentari, cak i oni tipa "ajde idi radi nesto koja ti je ovo tema po redu". Mozda zena ima neka iskustva iz stvarnog zivota, ili je cula neku pricu pa je zainteresovalo.

Da li ste se nekada zapitali da osoba koja postavlja temu zaista ima problem? Ili ste u fazonu samo da lupite odgovor? Ako ste registrovani na vise foruma, da li od tipa foruma zavisi vase ponasanje na istom?

Ljudi lakse otvaraju teme o svojim problemima iz totalne anonimnosti kao sto se vrlo cesto otvore i povere totalnom neznancu a ne najblizim prijateljima ili familiji. Na ozbiljna pitanja i teme, odgovaram ozbiljno. Normalno da ces vremenom prilagoditi svoje pisanje u skladu sa drugim odgovorima, ako se na forumu dozvoljava spamovanje, vredjanje i unistavanje svake teme, onda neces ni gubiti energiju na pravu razmenu misljenja. Ako se na vreme ne uklone provokatori i ako dozvoljavas otvoreno vredjanje drugih forumasa onda ti se forum svede na ovo sto je postao...nema tema, nema pravih diskusija...tek sporadicno se pojavi neka tema da opravda postojanje foruma.

Mislim da ovde ima dosta pametnih ljudi od kojih vi mogao da dobijes dobar savet, i starijih i iskusnijih ali definitivno da se niko ne usudjuje da pise o sebi i svojim dilemama jer je prosto klima takva da je to kao sto je zauz rekla, kao da usetas direktno u zmijsko leglo. Sto jeste posledica dozvoljavanja nekih stvari koje su vremenom urusile ovaj forum.

Nisam aktivna ni na jednom drugom forumu, ponekad udjem na onaj rozi da procitam jer ima dosta dobrih i korisnih tema i primecujem da je koncepg drugaciji. Tamo je tema u prvom planu a ovde licni odnos sa postavljacem. Pa se valjda u skladu sa tim i forumasi ponasaju i odgovaraju.

Da li ste se nekada zapitali da osoba koja postavlja temu zaista ima problem? Ili ste u fazonu samo da lupite odgovor? Ako ste registrovani na vise foruma, da li od tipa foruma zavisi vase ponasanje na istom?

Ovde mnogi ne mogu da razluce kad pitam ozbiljno, kad se izmotavam...i to najcesce na pitanjima...a ponekad mi stvarno treba odgovor...ali sam sam kriv za to jer od pocetka teram tu pricu i jebbi ga sad
a mozda i ne zele da odgovore

Nije ali imas ovde mnogo naucnika :D

:smeker:

- - - - - - - - - -

Znaci ipak ima veze tip foruma sa tim kako se na njemu ponasate?

I ovo sto Dee rece, mnogi ne mogu da ukapiraju kada je ozbiljan i kada mu stvarno treba pomoc, a kada ne, jer on sam se generalno zeza po forumu... Da li to znaci da mi vec do te mere imamo izgradjene odnose, da unapred pretpostavljamo kako neko postuje, bez obzira na sadrzinu posta?

Sta se desava kada na forum dodje novi clan?

Divka je imala nekoliko tema o hipotetičkim situacijama i mnogi od korisnika je napraviše ludom.
Ne kapiraju neki od korisnika da na takvim temama treba da daju rešenja za pretpostavljene situacije, već je optužuju da je paranoična.

- - - - - - - - - -

Овде одавно није било новог члана.

To je činjenica, a ne znaju se uzroci stanja stvari.

Divka je imala nekoliko tema o hipotetičkim situacijama i mnogi od korisnika je napraviše ludom.
Ne kapiraju neki od korisnika da na takvim temama treba da daju rešenja za pretpostavljene situacije, već je optužuju da je paranoična.

Ovo je takodje jedan od fenomena po forumima. Korisnik postavi hipoteticku situaciju i desi se ili da ga razapnu, ili da ga proglase da troluje. I fascinantno mi je kako se ljudi drze svog misljenja kao pijani plota, iako je situacija sbbkdb. Kako li onda reaguju u stvarnom svetu?

Ovo je takodje jedan od fenomena po forumima. Korisnik postavi hipoteticku situaciju i desi se ili da ga razapnu, ili da ga proglase da troluje. I fascinantno mi je kako se ljudi drze svog misljenja kao pijani plota, iako je situacija sbbkdb. Kako li onda reaguju u stvarnom svetu?

Ne znam šta je ovde presudno za uspeh teme.
Kad postavim neku, nazovi ozbiljnu temu, svi se brzo smore.
Kad sam postavila ćaskalačku temu, moderator mi je zatvori.
Onda tu istu temu uzme drugi moderator, postavi je na Svaštari i ona sada piči preko 200 strana.

Ali, kad malo bolje prostudiraš, najbolje prolazi ljubavna tematika i to ona gde se postavljač pravi blesav, jadan i glup, pa čeka da ga drugi ismevaju, a on glumi i dalje, smeje se iza ekrana i pali raju.

Mentalitet copora manje-vise. Ako jedan krene da se sprda sa problemom necijim, onda i drugi krenu. I ima tu grupa ljudi koji eto vise vole da se sprdaju medjusobno, nego da vode ozbiljnu diskusiju i pomognu nekom.
Opet, nije ni sve tako crno, bila je jedna tema o silovanju, i ljudima nije bilo do sprdanja i glupih komentara, vec je 99% ucesnika bilo jako empaticno.

Evo secam se i svojih pocetaka na ovom forumu, i svog "vatrenog krstenja" pitas nesto ozbiljno, ljudi se sprdaju sa tobom. Jednostavno je tako, bez ljudskog kontakta licem u lice, manje smo empaticni.
A nekada i neciji problemi nam mozda deluju smesno, decije "imam devojku, ona hoce drugog, a ja je volim" i onda krene prica "ajde, na Tinejdzere, kao da tom nekom nije problem veliki, jer verovatno jeste, cim javno postavlja i trazi savet.

A mozda se i ljudi boje da ih neko ne troluje, pa onda preduhitre vickastim komentarima, i pokazu kako su cool.

Мени су најјачи форумаши који се појаве, испале озбиљну (и интригантну) реченицу и онда нестану.

Кад их питаш нешто о томе, обично кажу да није за форум.

...da to je postalo "normalno" pa taj neko je onda to trebao da zadrzi za sebe, jer ako komentarises dize nos i nesto se kao beči, duri, kakvo foliranje majko mila....

Кога занимају хипотетичке ситуације?
Пуна нам је капа и ових реалних, сад ћу да маштам и о непостојећим невољама...
Заиста, заиста треба бити залудан и постављати такве теме.

Totalno je nerealno da se na netu trazi resenje problema osim ako nije vezano za net i kompjutere ,ali i ako neko zaluta i ne zna da je neozbiljno oslanjati se na tudja razna iskustva ,bolje mu je salom olaksati nego davati razlicite savete koji ce samo zbuniti

Otprilike tako, na forumu u svakom trenutku cirkulisu ljudi i tu ljudi su poput osoba koje se nadju napolju u slucajnom trenutku, forumski ljudi kao i ljudi spolja su nepoznati ljudi.

Isto bi bilo da neko dodje medju osobe koji setaju na setalistu i zapocne pricu o nekom svom porodicnom problemu i pocne da cacka po unutrasnjoj strukturi drugih ljudi navodeci ih da govore o svojim osobinama. Neko ce ga saslusati, neko otkaciti, drugi ce terati sprdnju, treci ce reagovati recima da setaliste nije mesto za tako nesto.

Zato su teme opsteg tipa najbolje prihvacene. Sto se vise zalazi u dubinu licnosti to ce nastati veci haos i pometnja.

Back