Otvorim temu da resim dilemu

Regina Mills

The Evil Queen
VIP
Poruka
50.219
Inspired by Metla jedne veceri uz reku :lol:

Zeneeeeeeeeeee :hej: I muskarci, narafski :heart:

Elem, nevezano na ovaj forum, posto foruma ima raznih, isto kao i tema, tako da moze i neki uopsteni odgovor.

Primetila sam (posto sam clan na vise foruma) da ima ljudi koji sasvim ozbiljno postave temu sa realnim problemom i dobijaju skroz ozbiljne odgovore. Nema podhebavanja, spamovanja, podsmevanja, clanovi se skroz profi odnose prema postavljacu teme. Mozda je ovo vise slucaj sa nekim usko specijalizovanim forumima, nego sa forumima drustvenog-chat tipa.

Takodje, ima korisnika koji su na pojedinim forumima godinama i kada neko od takvih postavi temu, desi se da ga neozbiljno shvate. Imamo takvih primera i ovde vise komada. Te trazi paznju, te ne dobija dovoljno (para, seksa, bla bla)...

Evo Divka otvori nekoliko tema, jedna bas ozbiljna, a opet mogu da se procitaju razni komentari, cak i oni tipa "ajde idi radi nesto koja ti je ovo tema po redu". Mozda zena ima neka iskustva iz stvarnog zivota, ili je cula neku pricu pa je zainteresovalo.

Da li ste se nekada zapitali da osoba koja postavlja temu zaista ima problem? Ili ste u fazonu samo da lupite odgovor? Ako ste registrovani na vise foruma, da li od tipa foruma zavisi vase ponasanje na istom?

Мислим да сам чак и преозбиљна у поређењу са неким другим форумашима.

Што се тиче експлозије тема, сумњам да су плод доживљеног. Неки људи имају бујну машту и вишак енергије.

Poslednja izmena od moderatora:
Totalno je nerealno da se na netu trazi resenje problema osim ako nije vezano za net i kompjutere ,ali i ako neko zaluta i ne zna da je neozbiljno oslanjati se na tudja razna iskustva ,bolje mu je salom olaksati nego davati razlicite savete koji ce samo zbuniti

Meni zavisi od foruma
Davno sam bila aktivna na jednom forumu gde se priča o problemima zapošljavanja, i tamo sam se ponašala najnormalnije
bez šale i slično

ovde ne
ovde se zezam i dajem odgovor u skladu sa temom
na chat temama chatujem, sta bih drugo?

Мени су најјачи форумаши који се појаве, испале озбиљну (и интригантну) реченицу и онда нестану.

Кад их питаш нешто о томе, обично кажу да није за форум.

Po meni to su oni sto traze paznju, a pri tom mislim i da su tu recenicu izmislili.

I ovo sto Dzordzi kaze, smatram da jeste nerealno da ti grupa stranaca pomogne, ali sa druge strane da li je moguce da te misljenje totalnog stranca otrezni ili ti skrene paznju na nesto sto do sada nisi uocio?

Kako se teme najcesce postavljaju? Tako sto neko u jednom pasusu bez mnogo vodjenja racuna o interpunkciji i u jednom dahu napise sta ga muci. Mi onda na osnovu samo tih cinjenica, bez sagledavanja neke detaljnije slike formiramo svoje misljenje. E sad, da li je moguce da cak i u takvoj situaciji nama padne nesto u oci, sto recimo postavljacu teme nije? Ponavljanje jedne te iste fraze, insistiranje da je "veza stabilna kao stena", komentari tipa "ne bi on/ona ja je/ga poznajem, voli me bla bla"? Kada predocis nekome da je za nesto zapeo kao mutav na telefon, mozda mu to ipak upali neku lampicu? Ili ne?

Мислим да сам чак и преозбиљна у поређењу са неким другим форумашима.

Што се тиче експлозије тема, сумњам да су плод доживљеног. Неки људи имају бујну машту и вишак енергије.

I ja češće ozbiljno odgovaram.
Nisu mi zanimljivi oni koji su tu da bi okačili sliku, pustili po kojeg smajlija i neki šturi komentar. Šta onda radiš na forumu? Ovo je mesto za razmenu mišljenja.

Da li ljudi zaista očekuju na krstarici pomoć? To je krucijelno pitanje.
Ne bi trebalo to je sigurno.

Ne govorim samo o Krstarici. Ima pregrst foruma. Govorim o forumima uopste. I sama si rekla da si se na drugom forumu ponasala drugacije nego sto se ponasas ovde.

Recimo da se radi o specijalizovanom forumu za psiholosku podrsku zrtava silovanja (a ima takvih). Da li msilis da tu dolaze da se zezaju?

Totalno je nerealno da se na netu trazi resenje problema osim ako nije vezano za net i kompjutere ,ali i ako neko zaluta i ne zna da je neozbiljno oslanjati se na tudja razna iskustva ,bolje mu je salom olaksati nego davati razlicite savete koji ce samo zbuniti

Da, tačno... Svi forumi na kojiima sam bio, od ovih domaćih su inaće zatvorene društvene zajednice gde su ljudi godinama, decenijama, nekoliko njih opšteg tipa... Stručniji su oni koji se tiču konkretnih pitanja i odgovora o rešenju nekog prob.

Na ovakvim forumima, a posebno kad je neko iskusniji ili je početnik, ako takvi postoje, sam autor ne očekuje dublje analize, naročito ako se radi o ličnim problemima da mu neki nepoznat lik da smernice u rešavanju, ali može da pomogne da u smislu da, ako je otvoren, uzme u obzir ono što je pročitao jer o tome nije razmišljao, odnosno nije problemu prilazio sa te strane....

Inspired by Metla jedne veceri uz reku :lol:

Zeneeeeeeeeeee :hej: I muskarci, narafski :heart:

Elem, nevezano na ovaj forum, posto foruma ima raznih, isto kao i tema, tako da moze i neki uopsteni odgovor.

Primetila sam (posto sam clan na vise foruma) da ima ljudi koji sasvim ozbiljno postave temu sa realnim problemom i dobijaju skroz ozbiljne odgovore. Nema podhebavanja, spamovanja, podsmevanja, clanovi se skroz profi odnose prema postavljacu teme. Mozda je ovo vise slucaj sa nekim usko specijalizovanim forumima, nego sa forumima drustvenog-chat tipa.

Takodje, ima korisnika koji su na pojedinim forumima godinama i kada neko od takvih postavi temu, desi se da ga neozbiljno shvate. Imamo takvih primera i ovde vise komada. Te trazi paznju, te ne dobija dovoljno (para, seksa, bla bla)...

Evo Divka otvori nekoliko tema, jedna bas ozbiljna, a opet mogu da se procitaju razni komentari, cak i oni tipa "ajde idi radi nesto koja ti je ovo tema po redu". Mozda zena ima neka iskustva iz stvarnog zivota, ili je cula neku pricu pa je zainteresovalo.

Da li ste se nekada zapitali da osoba koja postavlja temu zaista ima problem? Ili ste u fazonu samo da lupite odgovor? Ako ste registrovani na vise foruma, da li od tipa foruma zavisi vase ponasanje na istom?

Uh sad... Nisam postavljala baš puno tema, ali sam u par navrata provodila puno vremena na Deci i porodici... dok sam održavala trudnoću, samo sam ležala sa nogama u vis i kuckala... i pitala za konkretne stvari i dobijala konkretne odgovore.... i jednu baš baš sjajnu prijateljicu. Kad neko postavi pitanje, uglavnom se trudim da odgovorim "ozbiljno"- ono što stvarno mislim. Razloga za postavljanje tema može biti puuuuno i pošto smo ovde svi sa viškom vremena (sem vas kojima je to posao) ne vidim zašto bi se benavila. Ako hoćeš da odgovoriš, možeš, ako nećeš ne moraš. Trudim se da razgovore ne svodim na lični nivo, mada generalno preskačem čitanje lokalnih mizogima... i tako.... Kad svratim na drugi forum, ponašam se slično.... E sad, na specijalizovanim forumima, poput onih za blogovanje, pitam često i konkretno, a ljudi koji odgovaraju daju precizne odgovore. Brže mi je da tamo iskucam pitanje ili pregledam po već datim odgovorima,nego da jurim prijatelje i opterećujem ih tehničkim pitanjima za koja možda nisu raspoloženi (a meni, odgovor, naravno, treba odmah ili malo pre :) ).

Uglavnom se da prepoznati kad je neko otvorio temu da reši dilemu, a kad iz dosade i da pravi sebi zabavu.

Najčešće se našalim kad procenim da je ono drugo, a pokušavam da pomognem kad procenim da je ono prvo.

Forum jeste jedno takvo mesto gde možeš da budeš i Džekil i Hajd.

Barem ja to tako doživljavam i čudim se onima koji forumašenje smatraju za nešto više od zabave.

To što neko otvara temu na forumu o nekim ličnim problemima,
to još mogu i da razumem
verovatno je nekom u nekom trenutku lakše da piše pod nikom , nepoznatim ljudima i tako to...

nije mi jasno kad traže rešenje za zdravstvene probleme...zaboravljaju značaj lekarskog pregleda...

To što neko otvara temu na forumu o nekim ličnim problemima,
to još mogu i da razumem
verovatno je nekom u nekom trenutku lakše da piše pod nikom , nepoznatim ljudima i tako to...

nije mi jasno kad traže rešenje za zdravstvene probleme...zaboravljaju značaj lekarskog pregleda...

И још нам постиру резултате брисева, анализа крви и мокраће...Тешки облик лудила.

Back