OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зашто ХУЛИТЕ на Богородицу, на Мајку Божију?

Već sama ideja o bogorodici, odnosno roditeljici boga koji je navodno sve namestio od samih početaka, uključujući i sam početak, grubo je vređanje razuma.

Kao novopečeni evolucionista, trebalo bi da znaš da se od gomile pretpostavki bira najjednostavnija i najuverljivija. :mrgreen:

kad bila kod roditelja, kod joakima i ane, tamo je ostala trudna.....

Zapravo, zatrudnela je u Jerusalimskom hramu i taj dogadjaj Crkva proslavlja kao "Blagovesti".

Već sama ideja o bogorodici, odnosno roditeljici boga koji je navodno sve namestio od samih početaka, uključujući i sam početak, grubo je vređanje razuma.

Kao novopečeni evolucionista, trebalo bi da znaš da se od gomile pretpostavki bira najjednostavnija i najuverljivija. :mrgreen:

Pa naravno - kakve veze ima komplikovana fiziologija sa bebama! Zna se cemu sluze rode i kupusi ;)

Ovo za razum si odlicno primetio - Bozija dela PREVAZILAZE shvatanja ludskog razuma ;)

nikakve mere nemas!
jedno je pricati uopsteno, a sasvim drugo tim tonom se rugati najvecim hriscanskim svetinjama.
:evil:

Već sama ideja o bogorodici, odnosno roditeljici Boga koji je navodno sve namestio od samih početaka, uključujući i sam početak, grubo je vređanje razuma.

Па изнеси ти своје мајмунолике идеје насупрот хришћанских па да их упоредимо.
Овако сам показујеш да колико си немоћан и своје ставове и идеје сводиш на ругање које је испод сваког нивоа.:rtfm:

Никада нисам нити ћу бити "еволуциониста"! :roll:

п.с. Раније си ми упутио захтев да будемо пријатељи и ја сам то прихватио - а ноћас сам видео да си себе обрисао и тако "раскинуо" пријатељство. Зашто?:hahaha::per:

Zapravo, zatrudnela je u Jerusalimskom hramu i taj dogadjaj Crkva proslavlja kao "Blagovesti".

Pa naravno - kakve veze ima komplikovana fiziologija sa bebama! Zna se cemu sluze rode i kupusi ;)

Ovo za razum si odlicno primetio - Bozija dela PREVAZILAZE shvatanja ludskog razuma ;)

ne dovodim uopšte u pitanje bezgrešno začeće, nego kakav je bio redosled događaja...hm, koji hram?? gavrilo se javio mariji sa radosnom vešću. istovremeno je i njenoj sestri javio da će roditi jovana, isus i krstitelj su braća od tetaka. a u hramu je bio zaharije..a ne marija. u vreme začeća marija nije bila sa josifom, već mu marija, po povratku saopštava da je trudna. drvodelja kao pobožan čovek prihvata i slavi radosnu vest kao odabran. nigde problema. jedino, pošto se radilo o bezgrešnom začeću, zašto je mariji dodeljen uopšte josif...stvari su mogle da se odvijaju i bez njega. osim što je tu sad brak jako bitna forma u kojoj dete treba da bude rođeno...
meni u priči nije jasno gde se razilaze pravoslavna i katolička crkva kad je u pitanju sv. duh...??

Па изнеси ти своје мајмунолике идеје насупрот хришћанских па да их упоредимо.
Овако сам показујеш да колико си немоћан и своје ставове и идеје сводиш на ругање које је испод сваког нивоа.:rtfm:
Moj majmunoliki pogled na svet kaže da je peting verovatnije objašnjenje od goluba. Iz više razloga, a jedan od njih je da je prva varijanta moguća, dok druga nije.
Никада нисам нити ћу бити "еволуциониста"! :roll:
Pa ne moraš sad da se stidiš. :lol:
п.с. Раније си ми упутио захтев да будемо пријатељи и ја сам то прихватио - а ноћас сам видео да си себе обрисао и тако "раскинуо" пријатељство. Зашто?[/SIZE]:hahaha::per:
Iz istog onog razloga iz kojeg je Lala pišo niz vetar sa rukama na leđima. Kad su ga pitali šta radi, on je odgovorio:
- Ko me jednom izda, ja mu ruku više ne pružam. z:hm:

Цитат:
п.с. Раније си ми упутио захтев да будемо пријатељи и ја сам то прихватио - а ноћас сам видео да си себе обрисао и тако "раскинуо" пријатељство. Зашто?:hahaha::per:

Iz istog onog razloga iz kojeg je Lala pišo niz vetar sa rukama na leđima. Kad su ga pitali šta radi, on je odgovorio:
- Ko me jednom izda, ja mu ruku više ne pružam. z:hm:

*бем му миша - може бити да сам ја у међувремену изветрео, али ја се нешто не сећам да смо ти и ја по било ком питању ИКАДА били у некаквом "заједничком форумашком подухвату", нити у "прасећој бригади", нити на споредним афричким пдф, нити на неким другим сајтовима...нити смо истомишљеници ни по политичким а ни по верским и националним питањима...:dontunderstand: па те сходно томе никада нисам ни могао "издати" по било ком основу??? :cool::roll:

Јес' да ја ценим и уважавам твоју спорадичну духовитост као велику реткост ... али, кхм....

*бем му миша - може бити да сам ја у међувремену изветрео, али ја се нешто не сећам да смо ти и ја по било ком питању ИКАДА били у некаквом "заједничком форумашком подухвату", нити у "прасећој бригади", нити на споредним афричким пдф, нити на неким другим сајтовима...нити смо истомишљеници ни по политичким а ни по верским и националним питањима...:dontunderstand: па те сходно томе никада нисам ни могао "издати" по било ком основу??? :cool::roll:

Јес' да ја ценим и уважавам твоју спорадичну духовитост као велику реткост ... али, кхм....

Pa nije sasvim tačno. Mislim, sad smo sa iste strane evolucionističke barikade. :hahaha:

A nije baš bila izdaja nego trougo, al nema veze. :)

neces je nikada iz nasih srca ukloniti.

Само је ви чувајте у срцу - немам ништа против... мислим, док вам је у срцу...:hahaha:

Него ови твоји еволуционисти и атеисти тврде да је то у вези срца, осећања и мисли уопште само хемија - тако да вам следи и хемија и алхемија...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back