Otvoreni brak

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma meni je tu najgore kako se zamislja taj brak.

Jel ti planiras da radis nesto da zaradjujes za tu tvoju porodicu u ovom prljavom kapitalizmu, da budes posvecen vasipitanju i odrastanju dece, vodis ih na klavir, engleski, karate, odrzavas neki makar minimalni nivo bliskosti i komunikacije sa zenom, trudis se da ona bude zadovoljna, ides na ruckove kod njenih i tvojih roditelja, imas hiljadu i jednu obavezu koje brak podrazumeva?

I kako tu neki odgovoran pristojan porodican covek uklapa svalerke?

Nikako, eto kako.

Kao sto rekoh, vjerovatno tokom godisnjih i praznika ljudi nadju vremena da se pocaste :D

Brak se nekada definisao zajednicom muskarca zene radi ostvarivanja ekonomske, bioloske, funkcionalne, socijalne, emotivne, potrebe. Sto znaci svodjenje zajednice na nivo zivotinjsih ngona i delanja kao i instinktivnih potreba. Onako na koji nacin je zamisljena zajednica mnoge porodice su se zatrele. Sto znaci da nije trajna zajednica vec relativna, pa je i njeno dejstvo realtivno, kod nekih kratkotrajno. I nije nuzna. Prevazidjena je, sama ideologija i njena pretpostavka. Stvarno funkcionisu individue na ekonomskoj dobiti, dok njihovo ukrupnjavanje pretpostavlja i ekonomsko ukrupnjavanje.

Brak se nekada definisao zajednicom muskarca zene radi ostvarivanja ekonomske, bioloske, funkcionalne, socijalne, emotivne, potrebe. Sto znaci svodjenje zajednice na nivo zivotinjsih ngona i delanja kao i instinktivnih potreba. Onako na koji nacin je zamisljena zajednica mnoge porodice su se zatrele. Sto znaci da nije trajna zajednica vec relativna, pa je i njeno dejstvo realtivno, kod nekih kratkotrajno. I nije nuzna. Prevazidjena je, sama ideologija i njena pretpostavka. Stvarno funkcionisu individue na ekonomskoj dobiti, dok njihovo ukrupnjavanje pretpostavlja i ekonomsko ukrupnjavanje.

Znaci, slazes se sa konceptom otvorenog braka ?

Jedne od malih znamenitosti iz porodicnog zakona :

Član 41.

Svaki supružnik ima pravo na razvod braka ako su bračni odnosi ozbiljno i trajno poremećeni ili ako se objektivno ne može ostvarivati zajednica života supružnika.

Ocinstvo
Clan 45.
(1) Ocem deteta koje je rođeno u braku smatra se muž majke deteta.

(2) Ocem deteta koje je rođeno u roku od 300 dana od dana prestanka braka smatra
se muž majke deteta iz tog braka ako je brak prestao smrću muža i ako majka nije sklopila novi
brak u tom roku.
(3) Ocem deteta koje je rođeno u novom braku smatra se muž majke deteta iz tog
braka.
(4) Ocem deteta koje je rođeno van braka smatra se muškarac čije je očinstvo
utvrđeno priznanjem, odnosno čije je očinstvo utvrđeno pravnosnažnom sudskom presudom.

Da li bi ste mogli funkcionisati u istom, ili da li mogli biti taj famozni igrac sa klupe ?

Iz ove perspektive ne bi mogao zivjeti u takvom braku, ali biti dzoker ... sto da ne, moglo bi to biti zanimljivo iskustvo :D

Pa sad sebe ne vidim u tome tj takvom tipu braka,al podrzavam druge koji su u tome srecni;)A da budem trece sviralo najn:D
Kontam da je ovo perfidno spitivanje terena,iliti koji je forumas za trojcicu:lol:

- - - - - - - - - -

Ne pratim vase rasprave al koliko znam ocinstvo se moze osporiti do desete godine..
http://upravusi.rs/?dokument=tuzba-za-osporavanje-ocinstva

Inace sto se tice braka nekom je to samo papir a nekom je bitno iz zilion razloga..
Asto se tice odnosa ovih iz pitanja,ima ljudi koji bi da imaju otvoreni brak i meni je to u redu ako su iskreni prema sebi i drugima,tj na 3 dodatak vide samo kao na seks zacin..
Ali meni je to licno losa ideja ,jer tako se moze desiti da se osoba otudji toj nekoj trecoj teti ili ciki u trenutku kad vlada kriza u braku...A i za otvoreni brak je potrebno da osobe na seks sa 3cim apsolutno gledaju kao na samo seks,i veruju da je njihovom supruzniku to samo seks...Ovo poslednje je kljucno za opstanak ovakvih veza,za koje verujem da su u iskrenoj formi jako retke...

Da li bi ste mogli funkcionisati u istom, ili da li mogli biti taj famozni igrac sa klupe ?

Iz ove perspektive ne bi mogao zivjeti u takvom braku, ali biti dzoker ... sto da ne, moglo bi to biti zanimljivo iskustvo :D

Nema sanse.
Brak je izmedju dve osobe koje se vole i postuju i verne su jedna drugoj.
Otvoreni brak mi lici kao izgovor za familiju, imam partnera ali se oboje kurvamo.

Back