Otvaranje radnje za prodaju polovne robe(od pegle,do knjige)

Pozdrav svima,pratim dugo ovaj forum,i evo i ja konacno da nesto pitam:).
Dugo se bavim kupoprodajom polovne robe,vec 10-ak godina,u mom gradicu otkupljujem bukvalno sve.E sad,razmisljam da zakupim lokal blizu centra,u kome bih prodavao,kao i otkupljivao robu,naravno,vecinom bi bilo to sve na “crno”, pa sam hteo da pitam za neke savete,i iskustva,ako ih neko ima.Gledao sam i sifre delatnosti.

OSTALA TRGOVINA NA MALO U NESPECIJALIZOVANIM PRODAVNICAMA​

Šifra delatnosti: 471900 | Pogledajte sve firme iz ove delatnosti »

Obuhvata: - trgovinu na malo raznovrsnom robom među kojom ne preovlađuju hrana, pića i duvan - delatnost robnih kuća koje se bave opštom prodajom raznovrsnih proizvoda, uključujući odeću, nameštaj, kućne aparate, metalnu robu, kozmetiku, nakit, igračke, sportsku opremu i dr END ….U sustini,mislim da bi mi bolje islo kada bih imao radnju za to,nego da mi dolaze “razni” na kapiju u svako doba.Da ne pisem mnogo,hteo bih da se pokrene neka prica na ovu temu i to je to,izvinjavam se ako nesto nisam naglasio ili pojasnio,pisacemo,nadam se jos,pa cemo pokriti sve.Pozdrav

А да закупиш тезгу на пијаци? Јер овако би плаћао локал,порезе на фирму и сто чуда. Овако само тезгу,и излажеш све што имаш. Можеш и натпис ставити и да откупљујеш,опет ништа не плаћаш сем тезге. Ово са локалом верујем да није паметно,поготово што је мање место.

Registrovanje prodavnice nije dobra ideja za tvoj biznis, evo i zašto. Prvo moraš da imaš fiskalnu kasu; kako misliš da pravdaš gotovinu kojom bi otkupljivao polovne stvari; podležeš zakonu o zaštiti potrošača po kom si dužan da garantuješ za robu šest meseci i na kraju kad imaš registrovanu firmu dolazi ti inspekcija.
Bolja varijanta ti je pijaca. U Novom Sadu, to je Najlon pijaca koja je petkom i subotom rezervisana baš za takvu vrstu robe. Verujem da i u drugim gradovima ima sličnih.

drugar je kafic bio regostrovao kao "klub ljubitelja stripa crtanog tusem" ... razdelio kao clanske karte i cao porezi.
pogledaj da li mozes da resis firmu kao "tante za kukuriku lovers" i izmedju seba se kao menjatw...

Srecno sa bizMisom :D
Eto,toga se nisam setio,hvala ti na idei,odlicna je…

Da odgovorim svima ovako,tezga na pijaci,i to zelenoj jedino,kostala bi oko 50 000 godisnje,a lokal bih mogao da nadjem po toj mesecnoj tarifi,struja i sl troskovi ne bi bili problem,ali bi porezi bili,s tim sto bih mogao da resim ovim klubom ljubitelja razmene ili cega vec,zahvaljujuci dobrom coveku,Yioim,hvala jos jednom za ideju,ima jednog lika koji ima kafic na tu foru, pa cu sutra do njega da se raspitam o proceduri.

samo ne znam kako si smislio da radis na crno i da iznajmis lokal

samo ces da navuces bedu na vrat
Znam,ali kad svi mogu tako nesto da drze,valjda mogu i ja,uz malo srece,i mozda malo “podmazivanja”…Ali ovo kao klub ljubitelja trampe mozda i ne moram da imam kasu f,uostalom,pisace mi na radnji “polovna roba,mislio sam da imam skoro pa svaki artikal u kasi,kako sta kupim,tako napravim ulaz u kasi,i gotovo…Ili gresim mozda?

Zdravo svima,samo da kazem,bio sam do opstinske uprave,obisao ‘Usluzni centar’,i jos tri kancelarije pride,i nigde mi nisu izasli u susret.Nemaju informacije,informatore i sl…Na kraju sam otisao jos jednom do lika u kaficu,i uz pice mi je sve objasnio…Naime,uz klub ljubitelja necega,moze da ide i delatnost skoro pa svaka.Fora je u tome da ne sme da predje 400 000 din godisnje pazara,jer onda placa porez,dok sve ispod te cifre nikom nista,sto bi on rekao…Naravno,mora 3 clana da osnuju drustvo,spisak clanova mora da se negde istakne i jos more nekih pravila malih,ali ja mislim da je izvodivo…

Stvar je u tome sto imam “samo” osnovnu skolu,i ceo zivot radim kod nekoga,i umesto njega zaradjujem i vodim posao,u slobodno vreme se bavim otkupom raznih stvari i preprodajom,e sad,ja bih u tom lokalu radio to isto,i prodavao bih jos svasta ‘’ispod tezge”,nadam se da bih imao i vise od pomenutih 33. 000….A klub bi bio kao ljubitelji razmene i trampe, pa i da naidje neki inspektor, ja bih to i radio u tom momentu…Naravno,stavio bih znak da je izlozena roba neispravna iako nije,i jos gomilu trikova bih koristio,samo da pocnem nesto svoje.

400 000 godisnje
je 33 000 mesecno
imati mesecni pazar od 33 000 hiljade - bolje je da se zaposlis kod nekog
naravno osim ako neces na crno

u svakom slucaju imati prodavnicu koja je zapravo klub ljubitelja necega

ne verujem bas da ce da popije vodu kod inspektora
Inace,na poslu gde sam dao otkaz nedavno,i gde sam bukvalno bio “zamenik sefa i radio skoro sve umesto njega,sam imao platu od 30 000,i to sam dobio “povisicu od 5000 posle 4 god rada,tako da druze,zadovoljio bih se i sa 33 crvenih pazara….

Inace,na poslu gde sam dao otkaz nedavno,i gde sam bukvalno bio “zamenik sefa i radio skoro sve umesto njega,sam imao platu od 30 000,i to sam dobio “povisicu od 5000 posle 4 god rada,tako da druze,zadovoljio bih se i sa 33 crvenih pazara….
33 000 prometa ne znaci 33 000 zarade

Back