Otvaranje racuna u inostranstvu preko neta

Pozdrav svima,
Zanima me kako je moguce otvoriti racun u inostranstvu, po mogucstvu preko neta, nesto recimo u SWI.Naravno zanima me sto laksa procedura i sto nizi troskovi odrzavanja.Ovo je inace praksa u svetu da se otvore racuni u drugoj drzavi pa bih hteo i ja obican racun da otvorim ako moze.
Ko zna nesto o ovome,hvala najlepse.

Zakon (o deviznom poslovanju, član. 23) zabranjuje otvaranje deviznih računa u inostranstvu svim rezidentima - pravnim i fizičkim licima. ....

Ако отвориш неку фирмицу у иностранству - може!
Шта мислиш зашто већина посланика, градоначелника, Председника Партија и других који се мувају по разним телима Владе Србије и баве политиком, имају по неку фирмицу ван Србије?

Da mi je znati mehanizam kojim ce da kanjavaju ljude zbog toga.
Ja znam da smo sto se tice tih finasijskih zakona u rangu Somalije, ali siguran sam da postoji nacin.

Tи си неозбиљан,
Уместо да тражиши проучиш Закон о девизном пословањи ти би на пречац у прекршај.
Јел, ти то имаш неку дрмнуту лову, проценат од приватизације, или нешто друго незаконито стечено па се интересујеш како да заобиђеш Закон?
Најбоље ти је да отвориш девизни рачун овде у некој банци (или више њих) па VISA картицом трошкари по белом свету до миле воље. Овде нека ти неко допуњује рачун или ти понекад наврати да га допуниш.
Неозбиљно, неозбиљно, .... за твоје године!

Gospodine, mene zanimaju zakoni razvijenih zemalja, ja se na njih ugledam i njima tezim.Nadam se da ce i nasa Srbija dobiti slicne finansijske zakone.
Taj vas komunisticki,birokratski i spijunski duh ne delim, a naravno da vise verujem bankama razvijenih ekonomija nego nasim.
Vase insinuacije o poreklu mog novca su vise nego glupave, i ne bih ih posebno komentarisao.

Pretpostavljam da cu morati banku licno da pitam za proceduru.Premda je za skandinavske zemlje obavezna registracija u policijskoj stanici, a isto vazi i za Spaniju recimo.
Ovo se moze naci na sajtu samih banaka i nije nikakva tajna.

Premda je za skandinavske zemlje obavezna registracija u policijskoj stanici, a isto vazi i za Spaniju recimo.
Ovo se moze naci na sajtu samih banaka i nije nikakva tajna.

Па зашто нас онда питаш када све знаш? Иди у Шпанију и Скандинавају и отварај рачуне у сваком трећем граду. Можда само желиш да нам предочиш да си пун као брод.
Оно о комунизму, шпијунима, бирократији и сл. се не коментарише јер су то флоскуле за дечицу. Поготову за дечицу који имају паре али незнају да отварају рачуне у иностранству.

Па зашто нас онда питаш када све знаш? Иди у Шпанију и Скандинавају и отварај рачуне у сваком трећем граду. Можда само желиш да нам предочиш да си пун као брод.
Оно о комунизму, шпијунима, бирократији и сл. се не коментарише јер су то флоскуле за дечицу. Поготову за дечицу који имају паре али незнају да отварају рачуне у иностранству.

Дивим се умним текстовима!

DakleM,
Kako otvoriti racun van teritorije koju zapisavaju zuti ?
Racun na koji ce svako moci da uplati, a samo ja da podizem novce.
Na cije ime, sa kolikim troskovima, uz koliku proceduru?
spameri stop.

Sjednes u auto i odes do najblizeg grada u RS,otvoris nerezidenski racun sa pasosom i uz njega vezes debitnu karticu tako da novac mozes trositi ili podizati na bankomatima

ako hoces da otvoris racun u usa preko neta probaj ovde https://www.bankofinternet.com/ ,samo moraces potrositi dosta love na telefon u razgovoru sa njima

Sjednes u auto i odes do najblizeg grada u RS,otvoris nerezidenski racun sa pasosom i uz njega vezes debitnu karticu tako da novac mozes trositi ili podizati na bankomatima

ako hoces da otvoris racun u usa preko neta probaj ovde https://www.bankofinternet.com/ ,samo moraces potrositi dosta love na telefon u razgovoru sa njima
Mozes nesto vise da kazes u vezi ove Americke banke? Koliko kosta to otvaranje racuna? Da li je potreba firma i kako vec? Jel moguce dobiti kreditnu karticu za placanje na netu? Moram nesto preduzeti ne vredi vise cekati ovaj paypal da Srbija dodje na listu.

Mozes nesto vise da kazes u vezi ove Americke banke? Koliko kosta to otvaranje racuna? Da li je potreba firma i kako vec? Jel moguce dobiti kreditnu karticu za placanje na netu? Moram nesto preduzeti ne vredi vise cekati ovaj paypal da Srbija dodje na listu.

Najbolje je da otvoris racun u US banci tako sto ces otici u US. Odes u bilo koju banku sa pasosem (i turistickom vizom).
Oni ce te pitati za adresu. Adresu je najbolje da otvoris u http://www.mailservicecenter.com. Dakle dobices tvoju postansku adresu tipa

pera zikic
8721 Santa Monica blvd
Los Angeles
California

tu adresu das banci i sve sto narucujes online ti stize na tu adresu a oni ti salju to za Beograd. (pod povoljnijim uslovima nego da ti salje neki sajt). Posle toga samo registrujes paypal na tu adresu.

Ja vec imam adresu kod njih (a dozvoljavaju do 5 ucesnika) pa ako hoce neko da delimo troskove tu sam :)
240$ je godisnje :D
pozz

"Posle toga samo registrujes paypal na tu adresu."
Za registraciju PayPal-a nije dovoljna samo USA adresa, potrebno je imati i neki Account sa nekim predpostavljama USA brojevima...
Kao da tu još nešto fali...

Pozdrav Goran

moze da se otvori racun u americi odnsono u americkoj banci (ja zanam za bar jednu )bez fiizickog prisustva i broja socijalnog-moze cak i kreditna kartica da se dobije na neku veliku sumu -mislim da je kredit oko 4000 dolara max
posaljite mi privatni mail za detalje

moze da se otvori racun u americi odnsono u americkoj banci (ja zanam za bar jednu )bez fiizickog prisustva i broja socijalnog-moze cak i kreditna kartica da se dobije na neku veliku sumu -mislim da je kredit oko 4000 dolara max
posaljite mi privatni mail za detalje

Mora li to da ide preko tebe ako ne treba onda stavi ovde pa da svako vidi i može da napravi PayPal.

pa neide preko me nego preko neke finansijske firme u americi- meni je isto trebalo za pay pal
pa sam trazio po netu gde i sta -e sad pravila foruma su takva da nesmem da pravim reklamu nikome
mogu da ti posaljem e mail firme i adresu pa ih kontaktiraj licno - samo pazi naplacuju svoje uslugu + mogu da registruju i firmu ako hoces- za racun sam im posalo uverenje da sam zaposlen od firme -tada sam radio u jednoj banci u BGD-u - to sam preveo na engleski i overio -takodje sam poslao i dokaz gde zivim i overenu kopiju pasosa .

za NZ konkretno znam da to nije moguce -ja zivim u australiji - u AUS/NZ mozes da otovris racun samo ako licno dodjes u banku -posle moze das e otvara on line ali za prvi put nemoze a preko telefona -to mislim da da nema nigde

Ајмо, мало едукације...пошто сте сви упућени у банке ко Марица у к****. Дакле овако, контактираш банку мејлом, они траже оверену копију пасоша, пошаљеш им поштом и они ти отворе рачун, једини зајеб јесте што неће да раде са стоком, оће господу, што значи да је најмањи чип за отварање рачуна 5000€. ако неко има пет хиљадарки еврића вишка и хоће да се коцка са њима преко којекаквих банака у Луксембургу нека јави, средићу му ја за незнатну накнаду. :)

meni nije trazen ni minimum ni maksimum za otvaranje racuna u americi-ja sam poslao 200 dolara kao pocetni ulog-

znaci nikakvih 5000 evra / cipova i nekakav luksemburg (?)

morao samo da platim uslugu agencije ali to je bilo nekoliko stotina dolara -sve zajedno je bilo 570 dolara (ukljucujuci depozit od 200 dolara koji je ostao na mom racunu ) i to je to

sto mi se isplatilo jer sam prodavao preko e bay-a i amazona stvari da bi namakao novac za australiju (spremao sam se zajedno sa zenom da emigriram )

i nije kojekakva banka nego jedna od 4 najvece u americii nema nikakve kocke

dobio sam i cekove i debitnu karticu na svoje ime (moze da se dobije i kreditna kartica posle 6 meseci do godinu dana )
sasvim legalan proces i otvoren je za sve koji hoce iz bilo kog dela sveta -jedini je problem koliko mogu da vidim sto mi u srbiji neznamo za to iz raznoraznih razloga a jos plus i kad neznamo mnogo filozofiramo kao da znamo ( uvek se nadje neki ''edukator'' na forumima koji prica price o stvarima o kojima nema pojma ili izgogluje neke polu informacije pa pametuje )

meni je samo trazen pasos (kopija )i uverenje da radim -to sam preveo na engleski

bila je opcija da racun bude otvoren sa americkom adresom sto je i bilo na pocetku i to mi nisu naplatili - sve je stiglo kod njih samo su prepakovali postu od banke i poslali opet regularnom postom za Srbiju - moze i UPS ili vec cime - to se mozda dodatno placa ako bas hoces da budes suguran da ce stici ali ja misim da nije potrebno - posta u srbiji je dosta pouzdana -posle prijave na pay pal i verifikacije za amazon i e bay a posle 3-4 meseca stavio sam adresu u srbiji (on line) -

..koristio sam tu karticu i podizao novac u srbiji i cekove kesirao kod banke intese- stavim znaci sopstveni cek od americke banke na svoj racun kod nase banke i dobijem novac povucen sa mog racuna u americi za otprilke 30 dana - neki put 3 nedeje -provizija banke kod nas je 2%

kao sto rekoh posle 6 meseci koriscenja takvog racuna moze da se aplicira za kreditnu karticu kod iste banke i kako su me obavestili kreditni limit je 4000 dolara za prvu odobrenu kreditnu karticu - znaci imate kredit dostupan u iznosu od 4000 dolara ako vas odobre

eto toliko se ja razumem i toliko sam upucen u to ....

Poslednja izmena:
tu sam semu razmatrao ali je bila previse skupa -merchant account i us business te automatski prevode u americkog poreskog obveznika znaci placas poreze koji nisu uopste mali -oko od 15- 37% progrisivni i moras da radis svake godine takse -to ti je trosak od par stotina dolara samo za racunovodju + dobijass njihov poreski broj itd
+ako ne uradis takse zatvaraju racun a tebe juri njihova poreska sluzba ..

to je bas za velike igrace koji imaju semu za sestocifrene profite u dolarima pa i vise i za masovne naplate on line kroz taj isti merchant service - merchant service on line ti izadje boga oca

to uopste nije potrebno -kao sto rekoh ovo je moje licno iskustvo koje je najjeftinije i jaefikasnije za trgovinu on line za nekoga iz srbije ko nema puno para a ima ideju kako da zaradi nesto on line a ne guglanje polu informacija i postovanje istih

DakleM,
Kako otvoriti racun van teritorije koju zapisavaju zuti ?
Racun na koji ce svako moci da uplati, a samo ja da podizem novce.
Na cije ime, sa kolikim troskovima, uz koliku proceduru?
spameri stop.

Mozes na primer u Austriji, ali moras licno da odes.
Vodis se kao nerezidentni, prema tome nisi poreski obaveznik, od kuda vam ideja za Ameriku?

U Nemackoj je isto, kako je u drugim evropskim zemljama, ne znam, ali za Nemacku i Austriju znam 100% jer su otvarali moji poznanici, a
i neki rodjaci. Imas mesecne troskove oko 6 evra i online banking. Naravno i karticu, a i kredit kartu ako imas dovoljno love na racunu.
Ja sam otvorila ( u Nemackoj ) racun u jednoj skotskoj banci koja radi samo online, potvrdu identiteta za njih radi nemacka posta.
Ali to vazi samo za one koji su rezidenti u Nemackoj.

Back