Ja sam se 2002. vratio sa broda a još pri odlasku na brod sam imao ideju da ja radim kao agent za regrutovanje kad s vratim jer agent iz Đenove koji me je regrutovao za Carnival me je odradio bez nekih bližih informacija šta me čeka tamo,šta sve treba da ponesem.Samo mi je rekao grad i dan gde i kad treba da se ukrcam i to je sve , a to što sam ja lutao po luci 2 sata sa dve velike tašne jer niko tamo nije znao gde je taj brod to nema veze,boli njega.
E tako ne treba da radi agent a plus mislim da agent koji pre toga nije radio na brodu i nema blage veze da ti bilo šta objasni .
Mesecima sam slao svoju ponudu po celom svetu i konačno sam uspostavio kontakt sa Star crusom(najveća crus kompanija na istoku,u to vreme su imali 18 brodova). posle nekoliko meseci prepiske i pregovora potpisao sam ugovor sa njima i bio sam zvanično njihov agent za regrutovanje u našoj zemlji.U to vreme jedini zvanični u zemlji.Treba ti otvorena firma ,devizni račun i sve papire o tome prevedene na engleski i overene kod zvaničnog prevodioca .
Ja sam imao 180$ po svakom čoveku koga pošaljem ali mi se nije svidelo jer su mi dali samo odeljenje obezbeđenja da pokrivam ,verovatno bi posle nekog vremena dobio i više ali ja nisam imao strpljenja jer u to vreme smo još uvek bili anatema za ceo svet zbog bombardovanja i svih ostalih naših sranja tako da sam odustao.
Samo je pitanje koliko si uporan.Ja sam pre nego što sam dobio posao na brodu kao krupije u casinu poslao za dva meseca moj CV na 120 adresa i upalilo je.
Problem je što verovatno većina pošalju jedanput i to je to .Kompanije vrlo esto menjaju svoje e-mail adrese jer budu zatrpane sa mejlovima tako da se mora često slati ponovo i ponovo a najbolje je slati 3 meseca pred velika ukrcavanja a to je u februaru i u avgustu da šaljete jer se najviše posademenja u maju i novembru jer se tada menja kontinent.
Puno sreće