Otudjenje

...невезано за тему...сам наслов ми је био асоцијација за нешто друго. Шта мени није јасно? Није ми јасно како у некој вези будеш тако близак са неким...тако све иде подмазано, опуштено и онда...после неког, чак можда и малог времена раздвојености...опет ЈАЗ, ОТУЂЕЊЕ...а ништа се лоше није десило...само је прошло време...и онда опет много труда, разумевања, неговања...да опет будете тако присни...

pa budesh, provodish vreme sa tom osobom, "zivite", a onda dodjesh u situaciju gde se vracash sebi samom, kada te osobe nema pored tebe i "zivish" ili "prezivljavash"... i nakon izvesnog vremena ta osoba je opet tu ali nishta nije kao pre, (meni prilichno poznato stanje) samo shto ja nisam imala vishe snage a pre svega volje, da radim na otklanjanju nastalog jaza i otudjenja koje sam prihvatila kao neshto dobro, jer sam u stvari u tom medjuvremenu shvatila da sam se u nekadasnjem zajednichkom zivotu bila od sebe otudjila, shto je svakako loshija varijanta od "otudjiti se od nekog drugog"...:-|

Ja mislim da ako hoću da zaobiđem sukob mišljenja sa mužem, koji bi se odužio, napišem ovde šta mislim, pa kad mi dosadi da se prepirem, isključim kompjuter.

A desi se često da se sa nekim razumem, da me nasmeje i slično, pa se raznežim.

Ja smatram da su ovde takođe ljudi koji se druže, smeju, svađaju, reaguju na tebe, što znači da za njih postojiš, ali možda sve to čine na iskreniji način govoreći mnogo i o tebi i o sebi.

A učiš se i toleranciji, recimo ja.:D

tako sam se ja posvađao sa kasirkom jooče u maksiju.....ali to je rl...ma ovde mi sve neozbiljno....a otoođenje...tačno...istina je to......al i telefon je sprava koja otoođooje......mada se pretpostavllja da razgovaraš sa poznatim ljoodima......

Malcice revoltiran sto se svaka individua vrti oko svoje ose i sebe postavlja za centar univerzuma pitam se da li problemi i nerazumevanje u ljubavi, sexu pa i prijateljstvu(jer da je sve bajno ovaj forum ne bi ni postojao nego bi svaki par za sebe sad cvrkutao tamo negde napolju) nisu OTUDJENJE?

jeste, slazem se. otudjenje kao opstedrustveni problem i otudjenje kao individualni problem. otudjenje se moze posmatrati kroz mnoge nivoe. najtezi i najgori oblik je otudjenje savremenog coveka od sebe samog. o tome sam dosta pisala na nekim svojim temama. od otudjenog pojedinca prelazi se na otudjenje u porodici pa i u drustvu. frustracije i nerazumevanja samo su blazi (vidljivi) znaci istog. postoje mnogo teze posledice koje nisu tako ocigledne.

Malcice revoltiran sto se svaka individua vrti oko svoje ose i sebe postavlja za centar univerzuma pitam se da li problemi i nerazumevanje u ljubavi, sexu pa i prijateljstvu(jer da je sve bajno ovaj forum ne bi ni postojao nego bi svaki par za sebe sad cvrkutao tamo negde napolju) nisu OTUDJENJE?
...da to su odlike suvremenog potrošačkog društva....

pa budesh, provodish vreme sa tom osobom, "zivite", a onda dodjesh u situaciju gde se vracash sebi samom, kada te osobe nema pored tebe i "zivish" ili "prezivljavash"... i nakon izvesnog vremena ta osoba je opet tu ali nishta nije kao pre, (meni prilichno poznato stanje) samo shto ja nisam imala vishe snage a pre svega volje, da radim na otklanjanju nastalog jaza i otudjenja koje sam prihvatila kao neshto dobro, jer sam u stvari u tom medjuvremenu shvatila da sam se u nekadasnjem zajednichkom zivotu bila od sebe otudjila, shto je svakako loshija varijanta od "otudjiti se od nekog drugog"...:-|

Sta si ti shvatila?! Budi zahvalna na tom iskustvu jer ti se pruzila sansa da se bolje upoznas. Ne, ne mislim da si se otudjila od sebe... Mislim da si tek krenula da prilazis sebi, a i to je dobar pocetak. Tek kada prihvatis sopstvene "demone" mozes i da ih se resis...

Welcome back!

Forumi i chat jesu otudjenje, pa bez obzira na razloge, ali ljudima je potrebna interakcija i to potpuno razumem. Sto ne znaci i da opravdavam. Zapravo, ta mi je prica postala prilicno zastrasujuca...
A sto se tice centra univerzuma... Mr. Kripton, verujem da se u svom mikrokosmosu sigurno okreces oko svoje ose...

Back