Otkup vojnog roka

Smanjenje na šest meseci? Za sada nema ništa zvanično... A što se tiče gospodina Ivana24,mislim da nema nikakva prava da napada vojsku. Nije naučio ništa pametno jer je možda stalno visio po ambulantama, stacionarima, a možda i u vojničkom pritvoru..
Pitanje za njega: koliko se puta selio iz rodnog mesta, menjao školu ili tome slično?

Ne nisam bio u pritvoru,stacionaru i tome sličnom ali sam zato odradio skoro 5 meseci rezervi(1991,1998,1999).Od tuda moj negativni stav prema vojsci,onda a i sada.
Što se tiče prava na kritiku,sve dok plaćam porez,valjda imam pravo nešto reći o tome.
Selio sam se sa roditeljima 2 puta,ako je to dovoljno da budemo ravnopravni u ovoj raspravi?

sro se mene tice, cak i da nisi ni primirisao uniformu, bio bi ravnopravan sagovornik i sa uvazavanjem bih svaki tvoj stav ispostovao.Ne zameram ja tebi nista.Samno smatram da si promasio cilj na koji projektujes nezadovoljstvo, za koje smatram da je potpuno opravdano.Cilj ne treba da ti bude Vojska.Ona je samo servis dela drzavnog aparata, namenjen da sprovodi odluke iz oblasti bezbednosti naroda koji zivi u toj drzavi.prava adresa je DRZAVA.e njima uputi svoje primedbe.Ja sam puno vremena proveo u Vojsci i napustio sam je zbog licnog nezadovoljstva i nemogucnosti da prezivim u ovom vremenu.Nisam imaop dovoljna primanja da hranim porodicu, placam stan i ostalo, a ni vremena zbog sluzbe da se posvetim i nekom drugom izvoru prihoda.Ne zeleci da skrenem u kriminal, odlucio sdam, teska srca, da napustim to.Sve se to odigralo nakon sto sam, sa jedinicom prosao sva iskusenja od 1994 do 2001.A bilo ih je, i na zapadu i na jugu drzave.I to sasvim dovoljno da mi niko nemoze prigovoriti kako nisam video nista ili nisam omirisao barut.
Kad sam otisao, suocio sam se sa nedostatkom obrazovnih kvalifikacija za bilo sta drugo osim za vojni poziv.Prebrodio sam to , i danas imam dovoljno za ono sto mi treba.
Sebe i dalje smatram pripadnikom vojske u dusi, i ako se narod ove drzave, ponovo nadje u opasnosti, eto mene.
Za svoj slucaj ja krivim drzavni aparat, a ne ljude sa kojim sam prolazio kroz pomenuta iskusenja, ni potcinjene, ni pretpostavljene.
Od profesionalnih vojnih lica, mogu zameriti samo delu rukovodstva, a to su uglavnom pojedini generali, koji su se priklonili pojedinim politickim strankama.Ali razumem i njih.Oni koji su bili strucni i objektivni,nisu bili u mogucnosti da napreduju zbog ovih drugih, pa su i oni odlucili da se priklone.
Profesionalizacija? O da!Ali ne po receptu koji propisuje dinkic.
Za taj zadatak treba PUNO para, a to ova privreda nemoze da otrpi.Te pare dajemo svi mi kroz porez.A onda smo nezadovoljni sto se puno odvaja za vojsku.OK, nema para, pa treba popuniti jedinice!E sada smo nezadovoljni sto smo to mi, koji treba da popunjavamo jedinice.
Odbrana nije niciji tudji problem, vec nas samih, jer je ocito da postoje ljudi, organizacije ili drzave, koji su nam neprijatelji, a to se ocituje kroz desavanja od 1972, do danas.Ne ulazim u periode pre toga, a 1972 pominjem kao godinu kada je na odobrenje podnet razradjen elaborat o rasturanju SFRJ.Ovo nije element fiksacije poznate kao teorija zavere protiv srba, vec podatak koji je tacan, proveren i u praksi dokazan.U toj potrebi za odbranom, vojska je samo nacin na koji je organizovan
sistem cija je namena upravo odbrana.U svemu tome, vrlo bitan faktor je odvracanje od agresije, odnosno, krajenje pezorativno govoreci, ako stoji ispred tebe Baja sa palicom, oces li da ga kresnes kamenom ili ces dobro razmisliti o tome.E pa ovaj Baja je trenutno na izdisaju, za sta, krajnje licno, smatram da je i bila namera grupe u rukovodstvu drzave.Po mom misljenju, njihovi motivi za tako nesto nisu nista drugo nego naredjenja koja su dobili i za cije izvrsenje su DOBRO placeni.
Osim ovih mera na rasturanju vojske, primenjuju se i mere koje izazivaju sirenje glasina, defetizma, zagovaranja podela i straha u vojnosposobnom delu stanovnistva, izazivanje revolta i sl.To je poznato kao moralno-psiholosko ofanzivno delovanje, i nije teorija, vec citava nauka, a autor-odnosno onaj koji je sve to sazeo i prvi put prakticno primenio, oslanjajuci se na naucne principe, te grane i discipline je Gebels.Ja se trudim da ne dozvolim da budem zrtva tih dejstava.

Мени је ово 13 стан (подстанарски наравно), у војсци сам штошта научио,и још увек учим, стану се не надам, нити било којим бенифицијама, на које се ти позиваш... Немој да нападаш људе који поштено раде свој посао. Свакако да и у војсци, као и у осталим професијама има кукоља, али ти то не даје за право да пљујеш...

Aman bre ljudi dali ovi nasi celnici nesto rade ,te pricaju o nekom skracenju ,te pricaju o nekoj otplati,o nekoj amnestiji,samo drndaju anikako da neki zakon donesu. Kako ne mogu da shvate da ima nas koji imamo posao ili neke druge obaveze u inostranstvu godinama nismo bili kuci zeleli bi i mi malo na odmor u nasu domovinu,ali se plasimo od vojnih lesinara, kazu da te odmah na granici cekaju, kao da si ratni zlocinac a ne obican covek(koji nije odsluzio vojsku).imamo roditelje u jugi imamo prijatelje dokle bre cemo da cekamo , Molim vas da mi neko javi ako zna veoma mi je vazno kako da ovo pitanje resim.

jadni vi!
sta bre kukas!?samo placete i kukate?jesi li zasluzni gradjanin-umetnik, sportista svetskog glasa, naucnik ili bilo ko ko je nesto uradio za svoj narod ili zemlju?pa sta onda da zemlja uradi za tebe?
Slazem se, ne treba vas hapsiti, treba vam resenje, ali vi biste da vam to resenje bude tipa`ako moze da ne bude`.
daj bre, resi ti svoje obaveze prvo.Uvek i svuda, precizirana su PRAVA i DUZNOSTI.svi bi svoja prava, a niko ne pominje duznosti!

Back