sve vreme se godinama priča o psokupljenjima i nemaštini
a ljudi uglavnom održavaju sličan status i način života
kada ste u životu i ako ste bili u prilici da ozbiljnije promenite svoj život i čega da se odreknete a usled materijalnih neprilika?
Pa za početak školovanja. To me jedino ubija u pojam, to što nosim isti kaput 12 godina mi najmanje smeta. Da se ne lažemo, mogla sam podneti nadljudske napore i pokušati da završim faks i radim istovremeno 6 dana nedeljno ali jednostavno nisam imala energije za učenje posle one prljavštine i fizikalije, motivacije pored ostalih "poslovnih prilika" niti vremena, pošto se i na faks i na posao trebalo ići pre podne. Još gore je bilo kad sam trebala da pišem one gluposti koje su oduzimale svaku želju da pročitam jedno slovo ikada više... Staviš prioritet i pogrešiš, ali niko nije radio, ćale dobio otkaz, brat stavljen na part time jer je "gazdi" tako odgovaralo tada, još se mama razbolela i ti šokovi su trajali godinu dana. Na stranu i materijalni troškovi o kojima ne bih u detalje.
Dobro, tehnički se još nisam ni odrekla školovanja, ali vremena je sve manje a para i dalje nema... doslovno nemam da odem do faksa ako ne radim, a ne mogu raditi i dati ovoliko preostalih za ovo vreme, probala sam, previše se usredsredim na jednu stvar i to bi ibo posao, kakav god. Pa šta znam, možda neko prebacivanje, zamena ispita...
Mada, razumem pitanje. Svi se žale a kad pogledaš parking sijaju najnoviji nadrci od kola. Ne znam kako drugima uspeva, nama je mnogo, mnogo gore nego u vreme hiperinflacije. Imamo dva automobila koji se raspadaju jer ne može mesečno da se izdvoji za farbanje. Jedan ne vredi ni pokušavati prodavati... drugi se potpuno raspao i investiranje u njega bi zahtevalo skoro istu sumu kao kupovina istog takvog...
+ svi imaju neke silne nekretnine, kuće, stanove, negde, nekako... ko nema gradi..... nemojte me shvatiti pogrešno ali ispade nekako da su se izbeglice najbolje snašle..... trudim se da tp posmatram objektivno, nikoga od njih ne mrzim. Ali kad se obrne celih 20 godina prethodnih, njima je daleko bolje sada nego onima koji su ovde bili oduvek. I ja stvarno ne znam šta se dešava i kako. Valjda svako nešto krade.