Otkljucavanje telefona posle isteka ugovora

Kod Telenora šalju besplatno kod za otključavanje. Moraš pribaviti skeniranu ličnu kartu, IMEI telefona, model telefona, i to pošalješ na njin mail. Za dvadesetak dana ja sam dobio kod za otključavanje prema svim mrežama. Tada je moglo i da se lično ode u njinu podružnicu i da se ostave podaci na osnovu ugovora kada si uzeo telefon. Mislim da svi operateri daju taj kod po isteku ugovora na zahtev. Tako je bilo pre godinu dana. Kako je sada, ne znam.

Kod Telenora šalju besplatno kod za otključavanje. Moraš pribaviti skeniranu ličnu kartu, IMEI telefona, model telefona, i to pošalješ na njin mail. Za dvadesetak dana ja sam dobio kod za otključavanje prema svim mrežama. Tada je moglo i da se lično ode u njinu podružnicu i da se ostave podaci na osnovu ugovora kada si uzeo telefon. Mislim da svi operateri daju taj kod po isteku ugovora na zahtev. Tako je bilo pre godinu dana. Kako je sada, ne znam.
Hvala druze.
Upravo sam poslao mail Vip korisnickoj podrsci i pitao ih isto [naveo sam sve podatke da je telefon uzet od njih pa cak i IMEI broj]

- - - - - - - - - -

Ja sam u Vip-u usmeno,u poslovnici trazio da mi otkljucaju posle isteka ugovora i dobio sam sms sa kodom posle 20-ak dana...

Ako ne odgovore idem licno u poslovnicu

Ja sam u Vip-u usmeno,u poslovnici trazio da mi otkljucaju posle isteka ugovora i dobio sam sms sa kodom posle 20-ak dana...
U VIP poslovnici u Smederevu nisu hteli ni da razgovaraju o otključavanju telefona! (Prošle godine.) Pokazao sam im i novinski tekst u kome predstavnik VIP-a tvrdi da otključavaju besplatno. Ništa nije vredelo. Nisu hteli čak ni da prime dopis VIP-u na tu temu!
Morao sam dopis da pošaljem poštom nezavisno od njih.
Odgovor sam dobio ali, naravno, ne i kod iako smo se dopisivali.
Ukratko, baš ih je zab...rinjava...lo!
Telefon sam na kraju bacio:
Taj je bio ostatak od prethodnog ugovora sa njima. Sada imam novi ugovor i novi telefon - čim istekne ovaj ugovor napuštam ih!
Dobro je što mogu broj da zadržim.

Poslednja izmena:
Dobih ovakav mail a broj za otkljucavanje cekam >

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam se na odabiru Vip mobilne mreže i poverenju koje ste nam ukazali.

Želimo da Vas obavestimo da nakon isteka ugovorne obaveze osoba koja je navedena kao potpisnik ugovora može dostaviti zahtev za otključavanje mobilnog aparata radi korišćenja SIM kartica drugih operatera u njemu. U zahtevu je potrebno navesti pretplatnički broj, broj ugovora, IMEI mobilnog aparata i model mobilnog aparata. Kod za otključavanje mobilnog aparata može biti izdat samo na osnovu zahteva potpisnika ugovora. Uz gore navedene informacije potrebno je dostaviti I korisničku lozinku.

Ukoliko ste zaboravili Vašu korisničku lozinku, pošaljite besplatnu SMS poruku na broj 1269 (poruka je besplatna ukoliko se šalje iz nacionalnog saobraćaja). U tekstu poruke je potrebno da unesete Vaš JMBG (jedinstveni matični broj od 13 cifara), i dobićete SMS poruku sa Vašom novom korisničkom lozinkom. Nova korisnička lozinka je višekratna.

meni u mts-u nisu hteli da daju kod ili da otkljucaju..kazu kao da samo telenor otkljucava telefone,a oni ne..ne znam jel mts nekom otkljucao mobilni ili mu poslao kod??
Bio je o tome tekst u Politici, poodavno. Tamo su predstavnici svih mobilnih mreža izjavili da otključavaju telefone besplatno i bez problema.
Na mom primeru se pokazalo da je predstavnik VIP-a slagao. Izgleda da je isto i u mts.

Mislim da mnogi radnici u poslovnicama i ne znaju svoj posao a da sigurno svaki operater otkljucava telefone posle isteka ugovora
Bilo bi lepo da je tako!
Kada sam pisao VIP-u dobio sam odgovor koji veze nema sa mojim pismom! Nisu moje pismo ni pročitali!
Tek su posle duge prepiske ukapirali šta tražim. Naravno, ključ nisam dobio. Telefon sam bacio. Pre toga sam bio zaključio novi ugovor (zato mi je i ostao stari telefon) i čim istekne, napuštam ih. Sva sreća mogu da zadržim broj.

Ovde u Srbiji neće ni da pričaju, kakvo otključavanje, pošalješ podatke o telefonu, ime pretplatnika, broj ugovora koji je istekao i jave ti se nikada.

Dok sam u jednoj susednoj zemlji, poslao te podatke i sutradan dobio aktivacioni kod, jednom su pogrešili pa se silno izvinjavali, treba naći te kodov za telefone od pre 2-3 godine ali i novije. Jedan telefon sam dobio kodiran a u pitanju je bio ugovor za internet - odmah su mi poslali kod.

Znači u Srbiji ne verujem da će ti izaći u susret a ti telefoni su ionako bezvredne sem kao pomoćni ili nekome pokloniš.

Ovde u Srbiji neće ni da pričaju, kakvo otključavanje, pošalješ podatke o telefonu, ime pretplatnika, broj ugovora koji je istekao i jave ti se nikada.

Dok sam u jednoj susednoj zemlji, poslao te podatke i sutradan dobio aktivacioni kod, jednom su pogrešili pa se silno izvinjavali, treba naći te kodov za telefone od pre 2-3 godine ali i novije. Jedan telefon sam dobio kodiran a u pitanju je bio ugovor za internet - odmah su mi poslali kod.

Znači u Srbiji ne verujem da će ti izaći u susret a ti telefoni su ionako bezvredne sem kao pomoćni ili nekome pokloniš.

Znaci prijatelju, ja o Srbiji i pricam, zivim u Beogradu.

Da li si procitao moj zadnji post ?

Back