ОТКАЗАНА сутрашња седница!?????

image.jpg

To su dvojica iz ZES i po jedan iz SPS i G-17... Slavica Đukić-Dejanović

Zbog „slabog zdravlja" dva narodna predstavnika s liste „Za evropsku Srbiju" i po jednog iz SPS-a i G-17 plus, Srbija se nalazi pred uvođenjem privremenog finansiranja, dok nam stari pasoši sigurno važe još celih 10 dana.

Čeda Jovanović: Bolesni od krkanja

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ocenjuje da je odlaganje sednice Skupštine i činjenica da nema kvoruma za izglasavanje zakona posledica nesposobnosti njihovih predlagača.

- Svi oni vole da slave i krkaju, to su radili juče (petak), a radiće i danas i to je razlog što vladajuća koalicija ne može da obezbedi parlamentarnu većinu. U ponedeljak će se setiti građana tako što će Skupštinu nazvati crnom rupom, a ona je crna onoliko koliko su je oni takvom napravili. Nema bolesti, osim bolesti koja je posledica neumerenog pića i hrane, koja prati svakog od njih jer su odlučili da na Svetog Nikolu ne rade, kao da ga baš svi oni slave - rekao je Jovanović.

Portparol DSS-a Andreja Mladenović pozvao je predsednicu Skupštine da obelodani imena poslanika zbog čije bolesti su odloženi glasanje zakona i nova sednica na čijem je dnevnom redu budžet za 2009.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=54112&sectionId=37

- Važno je da javnost zna koji su poslanici i od čega bolesni ako zbog toga ne može da se održi sednica. Ako poslanici nisu bolesni, već postoji kriza u vladajućoj koaliciji, onda to treba saopštiti građanima, a ne stalno i iznova se služiti obmanama - naveo je Mladenović.

Poslednja izmena:
Kako to !?
Ja recimo volim prasetinu. Obozavam je. Jos kada ona kozxica bude dobro pecena. Ufffff.
Nema tog pasulja, ribe ili cega drugog pri tome ;)

Ne, jedno je post, a drugo slava. Jeste da je malo skuplja posna slava, al' to nije strasno. Post, medjutim, zahteva i odredjen rezim ishrane, pogotovu za coveka sa psihickim i fizickim naporima, ako zeli da posti ceo post, naravno...
Zato kazem da je mrsna hrana jeftinija i da mnogi zbog toga poste samo nedelju dana, a mnogi ni toliko.

Ne, jedno je post, a drugo slava. Jeste da je malo skuplja posna slava, al' to nije strasno. Post, medjutim, zahteva i odredjen rezim ishrane, pogotovu za coveka sa psihickim i fizickim naporima, ako zeli da posti ceo post, naravno...
Zato kazem da je mrsna hrana jeftinija i da mnogi zbog toga poste samo nedelju dana, a mnogi ni toliko.

Znam, znam...
kupiti danas 1 Kg kvalitetne ribe nije jeftino ni malo. Licno, jedem ribu subotom i to obavezno.
Ne pridrzavam se postova sto sam mozda i radio negdje sedamdesetih i osamdesetih godina proslog vijeka.
Prekinuo sam sa postovima onog trenutka kada sam preracunao da je jedan svestenik pravio dijete za vrijeme Velikog cetrdesetodnevnog posta. E onda su i pocela ona ludila na prostoru ex Yugoslavije.

Znam, znam...
kupiti danas 1 Kg kvalitetne ribe nije jeftino ni malo. Licno, jedem ribu subotom i to obavezno.
Ne pridrzavam se postova sto sam mozda i radio negdje sedamdesetih i osamdesetih godina proslog vijeka.
Prekinuo sam sa postovima onog trenutka kada sam preracunao da je jedan svestenik pravio dijete za vrijeme Velikog cetrdesetodnevnog posta. E onda su i pocela ona ludila na prostoru ex Yugoslavije.

Ne brini, svako ima svoje razloge zasto (ne) posti, samo ne treba se obazirati na ekstremne slucajeve...

Ne brini, svako ima svoje razloge zasto (ne) posti, samo ne treba se obazirati na ekstremne slucajeve...
Meni je recimo krivo kada popovi pozivaju narod da posti a oni za primjer u to vrijeme udare po prasetini. A narod, ko narod, vjeruje u postove.
U stvari postovi (posne slave takodje) su izmisljeni u doba nemastine kada domacini nisu imali dovoljno hrane da iznesu na svoju trpezu.

Meni je recimo krivo kada popovi pozivaju narod da posti a oni za primjer u to vrijeme udare po prasetini. A narod, ko narod, vjeruje u postove.
U stvari postovi (posne slave takodje) su izmisljeni u doba nemastine kada domacini nisu imali dovoljno hrane da iznesu na svoju trpezu.

Ne, ne, ovo zaista ne stoji, ali hajde "skokni" do religije pa da se tamo ispricamo do mile volje?

или................

Batić namiče kvorum Skupštini

Ponedeljak - 22.12.2008
Lider DHSS-a Vladan Batić, koji se odnedavno deklariše kao samostalni poslanik, biće „džoker“ vladajuće koalicije, kojoj je neophodan kvorum od 126 prisutnih pred današnju sednicu Skupštine.

Naime, pošto su u Savezu vojvođanskih Mađara ponovili da neće obezbediti kvorum zbog Zakona o sedištima sudova, vladajuća većina spala je sa 129 na 125 poslanika. U tom slučaju, Batićev glas biće presudan da se namakne dovoljan broj poslanika za rad Skupštine.
Predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović uverena je da će poslanici vladajuće većine obezbediti kvorum za rad i usvajanje niza akata, među kojima je za građane trenutno najznačajniji zakon o produženju važenja starih pasoša.
- Mi i bez Mađara imamo 126 poslanika. Računam na podršku preostala tri člana poslaničke grupe manjina, kao i na Vladana Batića, tako da će vladajuća većina ipak skupiti potrebnih 126 glasova. Očekujem da će čak i neki od poslanika opozicije uzeti aktivno učešće u glasanju i obezbediti kvorum - kaže za „Alo!“ Slavica Đukić-Dejanović.

http://www.alo.co.yu/politika/10853/Batic_namice_kvorum_Skupstini

Back