Otkazan Evroprajd

Bolničarke i kuvarice trebaju.

E da vidiš prosek ne verujem da bi bilo više od 20% mladih...
Sve žene preko 50 ... generalno oni i pozivaju na ratove najviše i pale omladinu koju boli uvo.
Nije pozivanje na rat zelja za odbranu neceg sto je tvoje u uslovima kad i ako se mora.

To sto ti nemas ni obraza ni srca za svoju zemlju, tvoj je problem a narocito sto bezobrazno izvrces stvari.

Sad mi je krivo sto sam ti dala reputaciju, brisem...

Normalizacija po zapadu znaci priznanje a tu je i rat samim tim.
Сестро, Вучић је у Вашингтону потписао признање Косова...

Сад се овде прави луд, и беспотребно прави панику и плаши мечку решетом...

Он нема никакв капацитет за рат нити силу, тако да је ратна реторика жвака за лудак, везе нема са реалношћу

Сестро, Вучић је у Вашингтону потписао признање Косова...

Сад се овде прави луд, и беспотребно прави панику и плаши мечку решетом...

Он нема никакв капацитет за рат нити силу, тако да се ратна реторика жвака за лудак, везе нема са реалношћу
Vase teorije zavere me ne zanimaju, na kraju i nije bitan Vucic.

Ovo je tema o Prajdu a ne o Kosovu ali m silno zanima kada vec pišete o ratu..ko ce da ratuje dole za Kosovo ?
Њему само треба јавно мњење изложених и слуђених Србаља... лажима покушава да се представи као власт која је Србији потребна и своју скору пропаст осликава као пропаст Србије...

Па што га онда слушаш и верујеш му...? нит ти је угрожен лични бизнис одласком Вучића, нит ће Србија много да жали за његовим владама и вођењем државе...
Gde sam ja spomenula Vucica ovde osim na pitanje?

Meni je bitna Srbija, i ocuvanje tradicionalnih vrednosti sa sve KiM.

Tezimo ka miru i stabilnosti :per:

Ne secas se kako su prosle ove litije.
Naravno to ti nije bilo prece od prajda da hejtujes.

Nije slucajno sto ti spot ne radi, razmisljas potpuno pogresno i to je to i drago mi je sto ne radi.
Јасно...

Вучић је то све прокоцко... и сад лаже да није
Ma bas me briga sta mislis.

Ostavite me vise na miru!

Nije slucajno sto ti spot ne radi, razmisljas potpuno pogresno i to je to i drago mi je sto ne radi.

Ma bas me briga sta mislis.

Ostavite me vise na miru!
:per:

Radi nego kliknes tu gde sam obelezio.

Screenshot 2022-08-27 141530.jpg

1661606581707.png

Rasulo u Vučićevom timu: Svađaju se i nasrću jedni na druge

1661429768-1657625272-VEC_8028-scaled-750x500.jpg

Autor: Jelena Jelovac 26. avg 2022

Ako je suditi prema informacijama koje samo u poslednjih nekoliko dana dolaze iz Srpske napredne stranke, u timu Aleksandra Vučića vlada potpuno rasulo. Rasprave i prepucavanja u javnosti, žestoki okršaji iza zatvorenih vrata, otimanja o funkcije, bahaćenje i nameštanje poslova, o čemu je pričao i sam Vučić, sve je to dovelo do toga da mašina koja vuče 750.000 duša samo što ne esksplodira.

Sednica Predsedništva SNS, održana u sredu popodne, sa nestrpljenjem se iščekivala, jer je najavljeno da će se na njoj odlučivati o mandataru nove Vlade Srbije. Ovo ime za sad nismo dobili, ali je sama sednica, ali i ono što se dešavalo nekoliko dana pre nje, dovoljna za film. Ili dva…

Da krenemo redom.

Iako formalno nije član SNS, već se i dalje naziva liderom Pokreta socijalista, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin godinama važi za jednog od najbližih ljudi predsednika Srbije. Baš zato ono čemu svedočimo prethodnih dana ukazuje na to da su sve kočnice kod Vulina popustile.

Uticaji, uticaji…

Ministar policije se, naime, uputio u Moskvu, a njegov sastanak sa ruskim šefom dilomatije Sergejem Lavrovim izazvao je novi sukob sa ministarkom Zoranom Mihajlović.

Naime, Lavrov je očigledno ohrabren Vulinovim rečima da je Srbija ne zaboravlja vekovno bratstvo, da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije, otkrio da Aleksandar Vučić i Vladimir Putin stalno razgovaraju telefonom i usaglašavaju delovanje.

1661188182-h_57875121-scaled.jpg

Ovakva saopštenja iz Moskve zasmetala su Zorani Mihajlović koja je tim povodom rekla:

“Umesto da poštuje našu odluku o neuvođenju sankcija, uprkos pritiscima sa kojima se suočavamo, Lavrov zloupotrebljava tu činjenicu predstavljajući je kao našu podršku ruskoj strani u sukobu, čime vrši dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije”, rekla je Mihajlović i dodala da su politika Vlade i predsednika očuvanje mira i stabilnosti, regionalna saradnja i pristupanje EU.

“Sve što ne doprinosi ovim ciljevima, uključujući i ono što govori gospodin Aleksandar Vulin, nema veze sa ovom politikom", zaključilla je Mihajlović.

Vulin je uzvratio saopštenjem i uvredama.

“Onaj ili da budem rodno ravnopravan ona koja je glasala za to da Srbija podrži rezoluciju Velike Britanije po kojoj su Srbi genocidan narod odgovoran za masovne likvidacije i još masovnija silovanja, teško da je i sama prijatelj Srbije, a još teže ume da objasni ko su prijatelji Srbije“.

Iz Moskve je Vulin poslao još jednu diskutabilnu poruku, rekavši da američki ambasador Kristofer Hil možda uspe da ga skloni iz Vlade i tako još jednom “stao na žulj” kome ne treba, jer je predsednik Vučić nebrojeno puta rekao da strane amabasade nemaju nikakve veze sa formiranjem vlade.

Svađe, dilovi i nedostupni ministri

Ne može svako sve da dobije
Vučić je najavio i da će trzavica u SNS biti i oko izbora novog predsednika stranke.
“Kod nas predstoji stranačka Skupština, ne može neko sve da dobije, neko drugi ne. Pola sata, najduže je trajala priča oko mesta predsednika stranke. Možda i sat vremena diskusije oko toga, ali to nije pitanje za danas i nije pitanje za vas. Možda kada dođe vreme Skupštine stranke. Tada će biti i za vas”, rekao je Vučić novinarima nakon Predsedništva SNS.

Zatim je nastupila sednica Predsedništva SNS, koja je bila prilično burna.

Ime mandatara nismo dobili, ali jesmo informaciju koja zaista zvuči neverovatno - da je čak četvoro naprednjaka bilo protiv toga da premijer bude iz njihovih redova.

Na samoj sednici je, kako saznajemo, došlo i do sukoba između predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i novog gradonačelnika Aleksandra Šapića. Glišić je kritikovao to što se članovi stranke javno svađaju, aludirajući na Šapića i bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Na to je prvi čovek Beograda upitao da li je to neko novo pravilo, s obzirom na to da je velika većina čanova SNS mesecima vrlo javno kritikovala ministra odbrane Nebojšu Stefanovića i tražila njegovu smenu, a sad sede u istoj prostoriji.

1661353000-FIL_2542-03-scaled.jpeg

Zatim je pred novinare izašao Vučić i otkrio još sočnih detalja. Pre svega da funkcioneri SNS imaju tajne dilove sa predstavnicima prorežimskih medija.

“Voleo bih da vidim nove krvi, nove energije, nove strasti”, rekao je Vučić govoreći o novoj vladi i dodao:

“Ali ne strasti da vide kako će da se dodvore vama novinarima, već kako će da urade velike stvari koje će iza njih da ostanu i za 10 godina da se o tome priča. Ne da se takmiče u broju PR timova i koji će vas da okreću „objavi moju sliku neku lepu, a napadni mog kolegu iz vlade ili ovog drugog“. Za to ću da ti pomognem da dobiješ neki biznis. Pričam o onima koji su tobož uz državu“.

Zatim je otkrio i da mu se pojedini ministri ne javljaju danima.

"Ja kad pozovem pet ministara, ne mogu da ih dobijem po dva dana. Onda se pitam pa čekaj kako običan čovek da dođe do vas. Kako može neko da dođe do vas? A nije baš da se bavite Kosovom, regionom, nije baš da se bavite svim problemima ovog sveta. Ali zato kad je borba oko rotacije, to je velika borba“, rekao je Vučić.

Šapić i Vesić na ivici fizičkog sukoba

Na jednom od poslednjih sastanaka SNS umalo je došlo do fizičkog sukoba Aleksandra Šapića i Gorana Vesića. Vesić je Šapića nazvao neobrazovanim čovekom i neznalicom, a gradonačelnik je reagovao prilično burno... Na ove Vesićeve reči uzvratio je u intervjuu za NIN, gde je za Vesića rekao da je nesposoban, a da je njegov rad feleričan i neuspešan.

1661606753697.png

Oglasila se Vlada Srbije o Paradi Ponosa

najnovija vest - pokrivalica

Autor: Vojislav Milovančević 27. avg 2022 15:17

Vlada Srbije poslala je saopštenje povodom najave da će biti otkazana Parada Ponosa u Beogradu.

„Uzimajući u obzir trenutnu političku situaciju u regionu i svakodnevne tenzije koje su prisutne, a vodeći računa o javnom redu i miru i o bezbednosti svih građana naše zemlje, Vlada Srbije smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za bezbedno održavanje manifestacije Evroprajd (Euro Pride) 2022, a posebno imajući u vidu činjenicu da bi pojedine ekstremističke grupe mogle da iskoriste i zloupotrebe ovaj događaj i volju Srbije da ga organizuje kako bi dodatno povećale tenzije i uvele Srbiju u nestabilnost“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će Evroprajd biti otkazan, prepustivši novoj/staroj premijerki, Ani Brnabić, da obrazloži razloge otkazivanja.

„Biće odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je danas Vučić i dodao da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.

1661607095084.png

Organizatori: Država ne može da otkaže Evroprajd, može samo da ga zabrani

goran-miletic-foto-n1-1024x575.jpg

27. avg 2022.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da će Evroprajd biti otkazan, oglasio se Marko Mihailović, koridnator Evropajda (EuroPride 2022), saopštavajući da će se ova manifestacija ipak održati, jer „ne može biti otkazana“.

„Država EuroPride ne može da otkaže – može samo da proba da ga zabrani, što bi bilo jasno kršenje Ustava kao i presuda ustavnog suda koje zabrane Prajda iz 2011,12,13. god. proglašavaju neustavnim“, istakao je Mihailović na svom Tviteru.

Kako je naglasio, ova manifestacija će se održati kao što je i predviđeno.

„Prajd se održava po planu 17.09. u 17 sati ispred Narodne Skupštine“, tvitovao je Mihailović.

Goran Miletić, koordinator Evroprajda, ističe za Danas da ne postoji odlaganje niti otkazivanje ove najveće evropske LGBT+ manifestacije (EuroPride 2022).

„Ne mogu se zabraniti događaji tokom Europride nedelje, jedino je moguće zabranti šetnju. Takva odluka bi, imajući u vidu odluke Ustavnog suda Srbije za zabrane 2009, 2011, 2012. i 2013. godina bila protivustavna i mi bi smo se žalili u skladu sa porukom o pravnom leku“, naglašava Miletić povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Evroprajd koji je zakazan za septembar biti oktazan.

Vučić nije precizirao da li misli na protestnu šetnju koja je zakazana za 17. septembar ili celu manifestaciju.

(Danas, Foto: N1)

1661608306767.png

Beširi: Bedno ponašanje prevrtljivog predsednika

Naim-Leo-Besiri-Foto-Medija-centar-Beograd.jpg

27. avg 2022.

Vlada i predsednik ne mogu da odlažu događaj koji je prijavljen. Oni ga mogu samo zabraniti što je Ustavni sud u četiri navrata proglasio neustavnim, kaže za Danas Naim Leo Beširi, direktor Instituta za evropske poslove.

Kako navodi, zloupotreba državnih institucija, pritisak na udruženje građana, medije i sve slobodnomisleće je manir ove vlasti koja deluje duže nego što je na vlasti bio Milošević.

„Ako zabrane Europrajd, Srbija pokazuje svoje pravo, netolerantno, lice, a sledeći put kada premijerka Brnabić baljezga da je Srbija spremna za otvaranje nekih klastera ili nedobog da je spremnija za članstvo u EU, podsetite je da iskoristila svoju političku moć da sa partnerkom dobije sina, što bar pola miliona građana Srbije nije u stanju da priušti. Sramota, bedno i primitivno ponašanje prevrtljivog predsednika koji žari i pali Srbijom bez ijedne institucije da se odupre autokratiji“, naglašava Beširi.

Ipak, on se nada da je predsednik Vučić napravio gaf i da će „ponovo isplivati kao spasitelj i onogućiti predstavnicima i predstavnicama da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem LGBT+ prava u našoj lepoj“.

„Doduše, mogao bi i da prošeta 17. septembra“, dodaje Beširi.

(Danas, Foto: MC)

1661608433155.png

Azdjeković: Litijaši i dveraši vam uređuju društvo, to smo mi svi dozvolili i treba da nas je sramota

azdejkovic-_medija_centar.jpg

27. avg 2022.

Predrag Azdejković, glavni i odgovorni urednik gej magazina “Optimist”, povodom izjave Aleksandra Vučića o otkazivanju Evroprajda, kaže za Danas da “smo vratili se u 2009. godinu i to je strašno”.

“Jako sam razočaran i ljut i ne znam na koga prvo da se ljutim, da li na predsednika koji otkazuje nešto što nije ni zakazao, pro-evropske partije koje su pustile niz vodu LGBT populaciju ili na samu LGBT populaciju koja se više bavila time ko će da peva na prajd koncertu nego što se suprotstavljala homofobiji i borila za svoja prava”, ističe Azdejković.

Kako dodaje, ovo otkazivanje koje treba da zovemo zabranom, jer to ona i jeste, je rezultat našeg aktivizma.
“I to da smo beda i jada bez ikakve političke i društvene moći! Litijaši i dveraši vam uređuju društvo i to smo mi svi zajedno dozvolili i treba da nas je sramota”, naglašava Azdejković.
(Danas, Foto: MC)

Back