Otkazan Evroprajd

Не брини се, Косово није НИГДЕ отишло, ту је, чека или нас, или наше потомке да га ослободе.
И тако ће и бити.
sad kada je vucic izrodio armiju izdajnika ti ces deci svojoj da ostavljas taj zadatak, jasno... jer si svestan da je nasa generacija prdnula u cabar

nece biti ljudi, moz da ga oslobadjas samo za horde emigranata

1661679964737.png

„Politika šibicarenja i stalnog varanja“: Da li je zabrana Evroprajda skretanje teme sa dogovora Beograda i Prištine?

Politika šibicarenja i stalnog varanja: Da li je zabrana Evroprajda skretanje teme sa dogovora Beograda i Prištine? 1

danas 11:35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će održavanje Evroprajda u Beogradu biti otkazano, nakon čega se o tome oglasila i Vlada Srbije saopštivši da ne postoje trenutno bezbedni uslovi za taj događaj.

Istog dana smo saznali i da je postignut dogovor Beograda i Prištine o ličnim dokumentima i slobodi kretanja koji deo javnosti u Srbiji i opozicije desno orijentisane nije pozitivno dočekao.

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na televiziji Prva istakla da će narednih dana razgovarati sa organizatorima Evroprajda i objasniti teške okolnosti u kojima se Srbija trenutno nalazi.

Koordinator Evroprajda Marko Mihailović rekao je na televiziji N1 da je zabrana šetnje bila iznenađenje budući da se Evroprajd sve vreme priprema u koordinaciji sa državnim organima sa kojima je poslednji sastanak održan u četvrtak, kada nije bilo ni naznake da će do ovakve odluke doći.
Mihailović je ocenio i da je svima jasno da se radi o političkom kalkulisanju vlasti.

„Meni je bilo sve jasno kad je izašla ova vest za sređivanje dokumenata na prelazima sa Kosovom, bilo mi je jasno o čemu se radi. Znači sad je potrebno malo drame oko Evroprajda da se minimizuje ta vest, i da ti svi tradiconalisti i branitelji ne znam ni ja kakvih vrednosti nasilja i mržnje, se ne okrenu protiv vlasti za te stvari, tako da smo mi iskorišćeni za jednu vrstu spina“, istakao je.

Politikolog Zoran Stojiljković navodi za Danas da ne veruje da je konačno to što kažu da će se nešto kao dogovoriti, ali ni priča o Prajdu.

Prema njegovim rečima, zavisi od reakcija u domaćoj i međunarodnoj javnosti da li će sve to biti i konačno.

„To su sve pokrivalice za ozbiljne probleme za koje je procenjeno da ne treba da budu dominantne u javnosti. Ono što ne sme da se otvori u javnosti je politički kapital kroz medije i politički uticaji. Takođe, šta će biti sa indeksom socijalne bede, pristupom kvalitetnom obrazovanju, zdravstvu, kvalitet životne sredine, kakav je karakter prekarnog rada i za kakve plate radi većina građana Srbije…“, objašnjava Stojljković.

On dodaje da se iscrpljujemo oko podela oko održavanja Evroprajda i da su to sve pokrivalice da bi mediji pisali o glupostima umesto o dubokim socijalnim nejednakostima.

Novinarka Vesna Mališić kaže da ne zna tačno šta je uloga zabrane Evroprajda u „politici šibicarenja i stalnog varanja“, ali da je jasno da je to kršenje Ustava ove „nesrećne zemlje i dokaz legitimizacije diskriminacije“.

Veselinović o Vučićevoj izjavi da će Evroprajd biti otkazan: Protiv zabrana smo navikli da se borimo

Nenaslovljeni-dizajn-58.png

27. 08. 2022.

„Ne može predsednik države da otkazuje i pomera bilo koji skup, već policija mora da ga zabrani. A protiv zabrana smo navikli da se borimo“, napisao je na svom Fejsbuk profilu Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Moramo u Skupštini Grada Beograda.

Na ovaj način je Veselinović prokomentarisao izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je jutros najavio da će Evroprajd biti otkazan zbog problema u kojima se nalazi naša država.

Organizatori za Danas ističu da ne postoji odlaganje niti otkazivanje ove najveće evropske LGBT+ manifestacije (EuroPride 2022), te da bi zabrana protestne šetnje zakazane za 17. septembar bila protivustavna.

kordinator za prajd izjavio da ce prajda u septembru biti i da je izjava da se odlaze prajd samo spin
pa sada..ko ovde odlucuje..predsednik drzave ili gay oranizacija
Луди Вучић мисли да се његова диктатура простире на све делове цивилног друштва... почео је да верује у своју власт над целом Србијом - болесник

Ко зна у ком виртуелном свету тај живи, тек кад му се нешто незамисливо догоди пред очима, схвата да мора да промени причу...

Тежак случај

Azdjeković: Litijaši i dveraši vam uređuju društvo, to smo mi svi dozvolili i treba da nas je sramota

azdejkovic-_medija_centar.jpg

27. avg 2022.

Predrag Azdejković, glavni i odgovorni urednik gej magazina “Optimist”, povodom izjave Aleksandra Vučića o otkazivanju Evroprajda, kaže za Danas da “smo vratili se u 2009. godinu i to je strašno”.

“Jako sam razočaran i ljut i ne znam na koga prvo da se ljutim, da li na predsednika koji otkazuje nešto što nije ni zakazao, pro-evropske partije koje su pustile niz vodu LGBT populaciju ili na samu LGBT populaciju koja se više bavila time ko će da peva na prajd koncertu nego što se suprotstavljala homofobiji i borila za svoja prava”, ističe Azdejković.

Kako dodaje, ovo otkazivanje koje treba da zovemo zabranom, jer to ona i jeste, je rezultat našeg aktivizma.
“I to da smo beda i jada bez ikakve političke i društvene moći! Litijaši i dveraši vam uređuju društvo i to smo mi svi zajedno dozvolili i treba da nas je sramota”, naglašava Azdejković.
(Danas, Foto: MC)
ovaj je primer retarda
kakve komentare ostavlja po twiteru to je da ga covek stavi expres na posmatranje

a sto se tice argumenta :hahaha:
rekao jednoj ribi da sam nam zakazao qaranje za sledeci cetvrtak
ona se iskidala i rekla, aha, samo se ti nadaj
odgovorio u lgbt stilu, nisi ga ti zakazala vec ja, tako da ce ga biti

odgovorla, aj probaj pa da vidis sta ce biti :lol:

Ja lepo kažem normalizacija odnosa i kroz ekonomiju , tamo gde su Srbi a istina nije lako.
Silne su pare gurali i pre dok je bila Jugoslavija ... Svaki konflikt je povezan sa tom ekonomijom.
Gde nema posla tu ima žarišta za nacionalizam i ratove.
Ako ništa 90ih nismo naučili kasno je da se ista više priča.
sto nisu tvoji to uradili kad su bili 8 godina na vlasti :hahaha:

al dobri su ovi gejevi promteri lgbt vrednosti
normalne ljude koji stite porodicne vrednosti zovu litijasi :hahaha:
u jednom trenutku ce svako od vas ko je u nedoumici, skontati sa kojim iq se nosi kada sa tim amaterskim politikantima ulazi u bilo kakvu pricu

Back