"Otkačiti" ga, ako...

teardrop:
...nije tu? Šta pod tim podrazumevam? Moj ex je dobio "korpu", tj. razvod braka, jer nije razumeo kad sam ga pitala sledeće:

Gde si bio kad mi je umrla jedna bliska i draga osoba, a ja bila beskrajno tužna? Kako si mogao da zaboraviš da dodješ u bolnicu po mene? Gde si bio, a nisi bio pored mene, kad sam plakala rezultata testa? Držala sam ruke u krilu, kad mi je doktor saopštio ... , a tebe nije bilo da mi stisneš ruku kao znak ohrabrenja. Sećaš li se šta si mi rekao kad sam ti pričala o ozbiljnim problemima na poslu?

Kučka sam, i biću! Ako kažem da hoću večeras da me drži za ruku, jer mi je teško, ili sam tužna, mora biti tu! Mora!
Daleko si ti draga moja od kucke!Muskarci su vrlo cesto tako bezosecajna i drska stvorenja/cast izuzecima/jer kad shvate da ste "njihove"prestaju da bivaju slatki i fini i onda na povrsinu ispliva pravo "djubre".Moj bivsi je godinama bio najdraza osoba na svetu,saosecajan,fin,uctiv,ljubazan,nezan..../ja sam u njemu budila takva osecanja,sam je izjavio/.Onda sam se udala za njega i sta se desava....najdivniji covek na svetu pretvara se u bezosecajno i sebicno stvirenje.Prestaje da cuje i vidi moje potrebe,sam je sebi na prvom mestu/ni ljubav prema detetu ga ne greje/Ja sam ostala ista,pazljiva,nezna,osecajna...cak vise nego pre braka a on?Onda sam shvatila da se svi oni zesce foliraju dok te ne smotaju a onda ih boli uvo za sve,kapiraju da ti zivis samo za njega i da si njegovo vlasnistvo,nema razloga da ti pomaze i saoseca jer on smatra da je njegovo casno prezime koje si uzela dovoljno samo po sebi da ti budes srecna zauvek.E tu su se zaj....!Naravno da je trebalo da uvek,UVEK bude pored tebe u teskim situacijam,da te razume i tesi,da dokaze da te voli/pod uslovom da si i ti to cinila njemu ako je bilo potrebe/jer to je valjda osnov svake veze ako toga nema onda je brak besmislen.Mnogo nagomilanih ovakvih situacija dovodi do toga da jedna strana ili obe malo po malo gube na ljubavi prema onoj drugoj i tako ona nestane zauvek,onda je jedino resenje upravo to sto si ti ucinila.Ipak smo mi "samo"ljudska bica koja ponekad imaju potrebu da ih voljeni ljudi razumeju i kada nista ne govore jer zasto je ljlubav onda nebi bila tako uzviseno osecanje ako bi se dvoje koji se vole razumeli samo kad govore/to je ona hemija,to je ono culno ili umno u nama sto bi trebalo da povezuje dvoje koji su jedno ako toga nema,nema ni ljubavi........../

OK, drage dame! Vidim da nisam jedina, odnosno da ni moj bivši suprug nije usamljen slučaj. Hajde da vidimo dalje... Šta mislite, da li i u čemu mi grešimo? Kako dodje do toga da nas prihvataju "zdravo za gotovo"? Šta mi to učinimo ili propustimo da učinimo, kad oni postanu tako ravnodušni? Mislim, čim nam se dogadjaju slične stvari, verovatno pravimo neke greške. Pod greškama podrazumevam preveliku popustljivost, manje ljubavi prema samoj sebi i slično.

ova blizance je fantasticno uoblicila misli.
ja se vise nikada necu udati! evo htela sam, razmisljala sam, samo sto nisam, i mislim da ipak necu. a onda opet, on je ok, a sta ako prestane da bude ok, kao bivsi od blizance? katastrofa. bez obzira ne udaje mi se, ali mi se ide u severnu Irsku da cuvam ovce pored okeana i da budem srecna.

Razmazeni,bezosecajni,prepotentni,samozivi i ponasaju se u skladu sa onom starom:"Ozenjen sam kao momak zivim",fala Bogu pa se nisam udala za takvog,a malo mi je falilo.Mladost,ludost.:roll:
Ne generalizujem i ne stavljam sve muskarce u isti kos,ali ima ih stvarno...............
Svoju najvecu ljubav ostavila sam jer nije imao razumevanja za mene,nije mi pruzio ruku, potporu kad mi je trebalo,kad sam bila bolesna,obeznanjena od lekova koji i nisu bili tako strasni,ali sam imala nus pojave od njih-a morala sam da ih pijem,kada sam ostala bez posla,dosla na novi grlom u jagode..................ne on nije imao vremena za mene,cak mi je rekao za moje dobro da bismo trebali da se cujemo redje jer je to bolje za vezu,a i ovako smo bili daleko,mislim nismo ziveli u istom gradu........Ne zelim da se secam tih dana kada me je vise bolelo njegov izgovor i beg od mene.........nisam to zasluzila,a ipak, desilo se.Ma neponovilo se8)

teardrop:
OK, drage dame! Vidim da nisam jedina, odnosno da ni moj bivši suprug nije usamljen slučaj. Hajde da vidimo dalje... Šta mislite, da li i u čemu mi grešimo? Kako dodje do toga da nas prihvataju "zdravo za gotovo"? Šta mi to učinimo ili propustimo da učinimo, kad oni postanu tako ravnodušni? Mislim, čim nam se dogadjaju slične stvari, verovatno pravimo neke greške. Pod greškama podrazumevam preveliku popustljivost, manje ljubavi prema samoj sebi i slično.

Ima raznih muskaraca , ali i raznih zena...
Zao mi je sto vam se sve ovo izdesavalo !
Da bi se neka osoba dobro upoznala, potrebno je vreme i dosta zajednicki dozivljenih situacija.. i onda se pravi manji broj gresaka i pogresnih izbora.
Ja odbijam da verujem ( tako mi je lakse :) )da je moguce da se neko tek tako promeni za 360 stepeni i od divne, pazljive osobe,.. postane bezosecajan.,..
Verovatno ga samo nismo dobro procenili ili smo to shvatili i na pocetku, ali smo "odbili" da poverujemo u to..Stoji to da se ljudi menjaju, ali ipak..

Pozdrav

Никада не можемо знати какве ће нас све животне недаће у нама пробудити неке лоше или потискиване особине или понашања. Можеш године и године провести поред неког ко је диван, пажљив, саосећајан, али онда се почне дешавати нешто чему он није психички и емотивно дорастао...и он једноставно почне да се повлачи, да се мења...и промени се човек за 180 степени...могуће је...још како!

Hellen:
Никада не можемо знати какве ће нас све животне недаће у нама пробудити неке лоше или потискиване особине или понашања. Можеш године и године провести поред неког ко је диван, пажљив, саосећајан, али онда се почне дешавати нешто чему он није психички и емотивно дорастао...и он једноставно почне да се повлачи, да се мења...и промени се човек за 180 степени...могуће је...још како!

potpuno tacno..i cak i ako nismo direktno odgovorni za nastale promene, i ne ugrozavamo MI LICNO svojim postupcima brak, snosimo svoj deo dogovornosti jer nismo bili dorasli situaciji....svaki problem je resiv, ako se covek pravilno postavi prema njemu...
svi smo skloni da satanizujemo muskarce i da ih okrivljujemo za sve...ima zaista svakavih ljudi..ali, ako govorimo o normalnim ljudima, nikad nije samo jedno odgovorno...
posle, kad se zaglibi preduboko, vec je kasno...

teardrop:
Nisam sigurna da znam odgovor na tvoje pitanje koje sasvim na mestu.U mom slucaju je bilo ovako.Ja sam se ulaskom u brak menjala,onako kako je valjda normalno kad ulazis u novi zivot.Pocela sam vise da se bakcem oko kuce /nego kao devojka/,odlazila u obilaske njegove i svoje rodbine/zajedno naravno/,rodila dete.....a pri tome sam se strasno,strasno,strasno trudila da izgledam doterano,sredjeno,veselo,srecno,nasmejano,sexi/zbog njega,da me ne dozivi ko pralju ili pepeljugu/davala sve od sebe u intimnim trenutcima,pokusavala onu narodnu/domacica u kuhinji,***** u krevetu/sve zarad obostrane srece i da razbijem monotoniju zene udavace!I Sta sam dobila?Vec pomenuh.Plus njegov otromboljen stomak sa 10kg.viska,mrzovolju na svakom koraku,lenjost i za samog sebe a kamoli za mene,otupavelost u osecanjima/njegovim/.....a ja bolja nego ikad u svemu/to su primetili svi osim njega/E,tada je draga moja doslo vreme da me izgubi/uzgred je napravio jos mnogo,mnogo gresaka/.Dakle da rezimiramo,oni ma kolko bili savrseni ipak traze zenku divlje svinje za zenu,jer ce ih ta mnogo bolje gledati u sopstvenom brlogu a i niko je drugi nece hteti/ovde aludiram na njihovu hronicnu ljubomoru/Ja sam samo od svog muskarca ocekivala sve ono sto je bio pre braka + vise razumevanja i podrske u zivotu.Mozda ce neki muskarac koji bude citao ovo misliti da sam prepotentna i da ser....ali sam zaista trazila samo onoliko koliko sam pruzala ali on je bio spreman samo da uzima,DAVANJE je zaboravio.Dakle "prevelika popustljivost"i "manjak ljubavi prema samoj sebi"mogu biti nase VELIKE greske.Sada pokusavam da sama sebi budem na prvom mestu/osim kad je u pitanju dete/a i tu treba napraviti granicu.Jer sve dok je zena sebi na prvom mestu ONI imaju razlog da se bore za prvo mesto,kad osete da su oni zauzeli tu poziciju tu nastaje KRAJ.Kraj razloga da se trude jer su sve vec dobili i zele samo da se uljuljkaju i uzivaj bez potrebe da ucine nesto da bi bili obozavani do kraja zivota.Naravno sve ovo moze biti uprotrebljeno i u kntekstu zene jer i mi smo razlicite ali mislim da obe strane,bezuslovno moraju da daju uvek maxsimum od sebe jer je to jedini nacin da traju i opstaju.Nadam se da cu ja uspeti da nadjem nekoga ko ce znati da prepozna i zadrzi kvalitet koji sam u stanju da ponudim a da za uzvrat pruzi barem priblizno.Iskreno se nadam da ce i mnogi od VAS naci to sto i ja zelim ako im je potrebno a na ovoj temi mozemo doci do zajednickih zakljucaka i tako na neki nacin razresimo neke zivotne dileme.Veliki pozdrav svima!

hm, bilo bi divno da na forumu razresimo zivotne dileme..bojim se je to malo tezi slucaj...

moja je prica slicna..totalno..i ja sam se trudila, davala ne sto posto..nego sto pedeset posto..i ZAHTEVALA i od njega isto..mozda se ne treba toliko truditi, jbg...gledam veceras moju sestru, koja ima dvomesecnu bebeu...kako je sa nestrpljenjem uzima muzu iz ruku nakon sto beba pet sek place...jer, ona je bolja sa bebom..ona voli da je bolja..i normalno je da je bolja, vise je vremena sa njom...ali, kad njoj zagusti, on nece uzeti tu bebu ponovo u ruke ..jer nece imati naviku..
ja sam bila ista takva..savrsena majka..predana do kostane srzi..moju bebu niko nikad nije okupao osim mene...jer, niko to tako dobro nije umeo..budalastine

nekako, imam osecaj da mi redom postavljamo prevelike zahteve ..i pred sebe i pred muzeve...i sve se jednostavno raspadne...
brak nije trka na sto metara, definitivno...

ma, smtrajte ovo samo razmisljanjima..jos sam jako daleko od zakljucka, gde je kurslus izbio..
kao da je svaki nas postupak samo delic velike puzle neuspeha..da se sacuva ljubav, da se sacuva porodica

SINDI:
potpuno tacno..i cak i ako nismo direktno odgovorni za nastale promene, i ne ugrozavamo MI LICNO svojim postupcima brak, snosimo svoj deo dogovornosti jer nismo bili dorasli situaciji....svaki problem je resiv, ako se covek pravilno postavi prema njemu...
svi smo skloni da satanizujemo muskarce i da ih okrivljujemo za sve...ima zaista svakavih ljudi..ali, ako govorimo o normalnim ljudima, nikad nije samo jedno odgovorno...
posle, kad se zaglibi preduboko, vec je kasno...
a mozda i nije ... kasno ...

teardrop:
Kučka sam, i biću! Ako kažem da hoću večeras da me drži za ruku, jer mi je teško, ili sam tužna, mora biti tu! Mora!
Nisi kučka.
:confused:
Kučka ne bi reagovala tako otvoreno i iskreno.
Ne verujem u kompromise ovakve prirode. Ispravno si postupila i nemoj da sumnjaš u sebe. Nisi ti kriva, nisi ti ništa učinila loše da stvari krenu naopako.

Naći ćeš osobu koja će biti sve o čemu si sanjala. Treba samo živeti po svojoj meri i tada svaki deo padne na svoje mesto. Na taj način će i On ušetati u tvoj život.

Čuda se dešavaju, ne znam kako... ali prosto se dese. Ne verujem u forsiranje. Ako sam ja našla svog partnera tj. on je mene našao, a to je bila gotovo nemoguća misija... verujem da mogu i drugi.

Čuda se dešavaju, ne znam kako... ali prosto se dese. Ne verujem u forsiranje. Ako sam ja našla svog partnera tj. on je mene našao, a to je bila gotovo nemoguća misija... verujem da mogu i drugi.

sjajno ratatatko!
kisss.gif

SINDI:
...svaki problem je resiv, ako se covek pravilno postavi prema njemu...
Možda je bolje ovako: svaki čovek je rešiv, ako se problem pravilno postavi...
..............................: ako je problem rešiv, pravi čovek će zauzeti pravilan stav...
postoje nerešivi problemi i ti to, vrlo dobro, znaš.
postoje ljudi kojima leži kreiranje problema, i oni koji ih s lakoćom rešavaju...

kojote:
..............................: ako je problem rešiv, pravi čovek će zauzeti pravilan stav...
postoje ljudi kojima leži kreiranje problema, i oni koji ih s lakoćom rešavaju...
Ovo mi se svidja kojote,samo treba vremena,jer zivot je nekad tako brz i surov,samo treba naci svoju brzinu i paziti na znakove pored puta!!!

kojote:

rekoh, ovo je samo razmisljanje..prva faza bila je divlje ogorcenje prema njemu..ovo je valjda druga faza ..kad negde sagledavamo i svoj udeo u VELIKOM BOOMU...
valjda cu jednog dana moci da krenem dalje, bez prtljaga...

SINDI:
rekoh, ovo je samo razmisljanje..prva faza bila je divlje ogorcenje prema njemu..ovo je valjda druga faza ..kad negde sagledavamo i svoj udeo u VELIKOM BOOMU...
valjda cu jednog dana moci da krenem dalje, bez prtljaga...
Trebalo bi da svoj udeo u predstavi koja se zove brak, sagledavamo, da ga budemo svesni od samog početka, da ga maksimalno "tetošimo" u svakom, yebenom trenutku. Mislim da je to, jedan od načina da nikada ne doživimo, ili drastično ublažimo posledice velikog buma.

p.s. ne smeš da u "prvu fazu" uključuješ njega, nimalo! Naprosto - prva faza je samo tvoja, njega ne treba ni da podrazumeva, a kamo li tvoje ogorčenje prema istom...trgni se malo, zelenooka...il' čekaš da te ja trgnem? 8-)

kojote:
Trebalo bi da svoj udeo u predstavi koja se zove brak, sagledavamo, da ga budemo svesni od samog početka, da ga maksimalno "tetošimo" u svakom, yebenom trenutku. Mislim da je to, jedan od načina da nikada ne doživimo, ili drastično ublažimo posledice velikog buma.

p.s. ne smeš da u "prvu fazu" uključuješ njega, nimalo! Naprosto - prva faza je samo tvoja, njega ne treba ni da podrazumeva, a kamo li tvoje ogorčenje prema istom...trgni se malo, zelenooka...il' čekaš da te ja trgnem? 8-)

kasno marko na kosovo stize..prva faza je prosla, sto se mene tice:roll:

da li zaista jos ima ogorcenja u meni?:confused: ja ga ne primecujem...

ps.znas kako je to sa trzanjem, to je dvosmerna ulica:mrgreen:

Back