Otimanjem Kosova Srbija opljackana za 85 milijardi eura

izvini prijatelju, al ti NEMAS VEZE BLAGE SA ZIVOTOM

za tvoju ifnromaciju mi smo taj lignit EKSPLOATISALI i od toga je na kosovu zivelo preko 20.000 srpskih porodica! Srbi su kopali ugalj za elektrane Kosovo A i B u Obilicu i od toga lepo ziveli.

Tako da ti pricas gluposti.

Poenta je da tih rezervi tamo ima toliko da mi ne mozemo to da potrosimo i uz eksploataciju za sledecih 100 godina...

Ma nemoj ja i dalje imam isto bednu platu sto mi govori da tim gubitnkom su samo par lopova izgubili a narod kao ja nije nista.

I da mnogo se veselim sto nasi banda vise nece da ima koristi od toga. Jedva cekam rat sirokih razmera pa da naplatim dugove.

Beograd -- Odvajanjem Kosova, Srbija bi ostala bez najmanje 85 milijardi evra, koliko vrede rezerve uglja lignita, piše Ekonomist magazin

Najnoviji broj magazina Ekonomist piše da su ove rezerve pete po veličini u svetu i čini ih oko 15 milijardi tona lignita, što je 75 odsto ukupnih rezervi tog uglja u Srbiji, a bez tih kosovskih rezervi, Srbija bi već polovinom 21. veka svoj energetski razvoj morala da temelji na uvozu.

Srbija ne računa na kosovske resurse pri izradi godišnjih energetskih bilansa i strateškog plana razvoja energetike do 2015. godine, iako joj po Rezoluciji 1244 SB UN pripadaju svi prirodni resursi na Kosovu, koji su sastavni deo njene teritorije.

Zbog oštećenih i dotrajalih kapaciteta, Kosovo proizvodi svega polovinu električne energije koja mu je dovoljna. Ako bi se do kraja 2020. godine u energetski sektor Kosova uložile oko dve milijarde evra, ono bi moglo da postane i izvoznik struje.

Osim lignita, na Kosovu postoji i 50 miliona tona cinka i olova, što vredi oko osam milijardi evra, a svega deset odsto ovih ruda nalazi se na severu Kosova, piše Ekonomist.

----------

sve brownfield, greenfield investicije, donacije, fondovi sve na gomilu ne vredi ni 10 milijardi eura.

A samo otete rezerve lignita i rudnici u vlasnistvu nase drzave vrede 90 milijardi . O drugoj imovini naseg naroda i drzave na Kosmetu da ne govorimo.

Sve u svemu to pokazuje pravo lice zapada. Otimacina, pljacka, kolonijalizacija, eksploatacija.

Па запда, настао на пљачки Ромеје..што злата, што културној..није ни чудо да наставља.

Srbija nije ničim opljačkana jer taj potencijal nije niti iskorišćavala, a još manje imala ikakvu šansu da je iskoristi jer decenijama unazad nema nikakvo rukovodstvo ni vlast na Kosovu. Shvati!

:roll:

Nema veze što se 20 godina nije koristilo, biće lignit još kvalitetniji!
Kada se reši 'šiptarsko' pitanje, i kada Srbija krene u pravi razvoj i budućnost, i to bi došlo na red!
Za to treba rasturiti današnju političko-mafijašku vlast u Srbiji i krenuti u stvarnu obnovu države.

Srbija nije ničim opljačkana jer taj potencijal nije niti iskorišćavala, a još manje imala ikakvu šansu da je iskoristi jer decenijama unazad nema nikakvo rukovodstvo ni vlast na Kosovu. Shvati!

A u stvari, i ja sam opljačkan za 13000 eura jer nisam dobio Fiat 500 na Coca Cola nagradnoj igri... :roll:

Не могу да верујем шта си написао??? Невероватно!!! Ово се већ граничи са...кхм.:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
:shock::shock::shock::shock::shock:
:shock::shock::shock:
:shock:

Back