Otezano gutanje

Proveri stitnu zlezdu.
Jesam uredna je sve eto nalaz stitne žlijezde
1491656895593.jpg

Sent from my E5603 using Tapatalk

Lijep pozdrav imam pitanje vezano za moje tegobe naime ovako imam problem sa otežanim gutanjem pljuvacke dok s hranom i pićem nemam nikakvih problema radio sam nalaze krvi svi uredni hormoni stitne žlijezde uredni nemam nagone na povraćanje ne osjećam kiselinu u želudcu radio sam pasazu jednjaka akt gutanja bris grla na strepkoke jedino problem koji me izludzuje je što me konstantno tjera da gutam nepijem alkohol nepijem kafu pušač jesam gdje god sam došao kod ljekara kažu da je na psihičkoj bazi ali ja nevjerujem nisam nervozan imam lijep i normalan život kad nemogu da progutam pljuvacku hvata me panika srce mi ubrzano radi onda podrigujem često kad me spopadne ta panika koje nalaze još da uradim da se riješim ovoga pomozite

Hteo sam da se raspitam malo o mom problemu :D Ovako vec skoro dva meseca imam problema sa gutanjem pljuvacke...Bio samo kod doktora za uho,grlo,nos vadio bris i radio pasazu jednjaka sve je uredu..Na kraju dobijem uput da odem u bolnicu da se javim na Gastroskopiju i tamo mi zakazu za 29 avgust pregled...Kad gutam pljuvacku moram da se napinjem da je progutam imam osecaj kao da cu da progutam jabucicu i da se udavim...Nekad mi se desava isto kao da mi se nesto sliva niz grlo i onda me tera da gutam cesto ali otezano i posle nekoliko puta onda podrignem i tako ponovo...Takodje imam osecaj da mi nesto krcka kad gutam tacno kod jabucice :( Da li neko zna sta mi je i ima li neki lek koji mogu da koristim posto tek imam snamanja za 20 dana..Pomoc,pomoc
I sta je bio uzrok tome da nisi mogao da gutaš pljuvacku??

molim za pomoc,savet ili misljenje,pre mesec dana mi se desilo prvi put,jela sam supu i odjednom sam pocela otezano da gutam,prestala da jedem jer sam mislila da cu se udaviti,proslo je tri dana s problemima a onda nestali,normlno sam jela i gutala hranu,pre jedno 6 meseci sam imala ujutro,kao da se u toku noci nakupi nesto i smeta mi,kad sam iskasljavala bilo je krvavo i kao da nesto odvalim pa peckalo u grlu i to je proslo ukucani rekli nije nista,medjutim skona sam alergijama na hranu ,na neke lekove itd mnogo toga,reakcija gusenje ,popijem tabletu smiri se,pre 4dana sam imala alergijsku reakciju i popila lek za alergiju koja se smirila medjutim imam problem ne mogu da jedem vec 4 dana,bukvalno osecam glad i pocnem da zvacem ali ne mogu da gutam kao da mi se stegne nesto i onda se uplasim od gusenja,jednostavno ne mogu da progutam,ne usudjujem se da jedem,vodu i lekove progutam u gutljajima ali i vodu slabijepijem,naravno da razmisljam da li je psihicki il nesto drugo,komedase obratim od lekara da li psihicu ili za zlezdu i li orl,hvala unapred na misljenjima,verovatno jos sutra cu otici kod opste prakse da me dalje uputi jer vec se osecam malaksalo i uplaseno.

molim za pomoc,savet ili misljenje,pre mesec dana mi se desilo prvi put,jela sam supu i odjednom sam pocela otezano da gutam,prestala da jedem jer sam mislila da cu se udaviti,proslo je tri dana s problemima a onda nestali,normlno sam jela i gutala hranu,pre jedno 6 meseci sam imala ujutro,kao da se u toku noci nakupi nesto i smeta mi,kad sam iskasljavala bilo je krvavo i kao da nesto odvalim pa peckalo u grlu i to je proslo ukucani rekli nije nista,medjutim skona sam alergijama na hranu ,na neke lekove itd mnogo toga,reakcija gusenje ,popijem tabletu smiri se,pre 4dana sam imala alergijsku reakciju i popila lek za alergiju koja se smirila medjutim imam problem ne mogu da jedem vec 4 dana,bukvalno osecam glad i pocnem da zvacem ali ne mogu da gutam kao da mi se stegne nesto i onda se uplasim od gusenja,jednostavno ne mogu da progutam,ne usudjujem se da jedem,vodu i lekove progutam u gutljajima ali i vodu slabijepijem,naravno da razmisljam da li je psihicki il nesto drugo,komedase obratim od lekara da li psihicu ili za zlezdu i li orl,hvala unapred na misljenjima,verovatno jos sutra cu otici kod opste prakse da me dalje uputi jer vec se osecam malaksalo i uplaseno.
Otidji prvo kod ORL specijaliste,ako ne resi,idi onda kod psihijatra,jer je to ocigledno posle alergije na psihickoj bazi.

Back