Otekla noga i prst

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
21.607
Znam da vi ovako preko tastature nista ne mozete. Samo mi treba savet šta da radim.

Nocas sam u toku sna udario nogu u zid. Boli me prst do palca, ne mogu da ga savijem skroz. Otekao je on, cak mislim i drugi prsti i noga iznad prstiju. Jutros nije bilo tako samo me bolelo. Uzeo sam nimulid i namazao fastum gel. Medjutim do popodne sam primetio da ne mogu papuču da navučem i da je oteklo stopalo.

Sad ne znam šta činiti? Da li da idem u dom zdravlja da vide i da snime ako treba?

Poslednja izmena:
Znam da vi ovako preko tastature nista ne mozete. Samo mi treba savet šta da radim.

Nocas sam u toku sna udario nogu u zid. Boli me prst do palca, ne mogu da ga savijem skroz. Otekao je on, cak mislim i drugi prsti i noga ti iznad prstiju. Jutros nije bilo tako samo me bolelo. Uzeo sam nimulid i namazao fastum gel. Medjutim do popodne sam primetio da ne mogu papuču da navučem i da je oteklo stopalo.

Sad ne znam šta činiti? Da li da idem u dom zdravlja da snime, pa ako treba da snime?
Led, led i led.

Trebao si led odmah cim si ustao.

Ako je neka strukturna povreda, onda kod ortopeda da snimi.

Idi svakako kod lekara da ti snime i vide da nisi slomio prst.

Ja sam tako sa 23 godine pukao malim prstom u prag od vrata, on se naduo i iskrivio. Bagatelisao sam, misleci da je nebitno posto sam uz manje probleme mogao da hodam, ali kada se otok ubrzo povukao, prst mi je ostao zavrnut, njime ne dodirujem podlogu dok stojim, i mislim da zbog toga imam probleme sa hodanjem i ravnotezom tela (jer sam posle nekoliko puta baveci se sportom ili hodajuci padao upravo na tu desnu nogu na kojoj sam napravio tu povredu).

Nisam znao da će oteći. Mislio sam malo jači bol prsta kao kad ga zvekneš u nogicu od stola. Boleće malo, pa će proći zato sam uzeo protiv bolova.
Veruj mi, led je najbitnija stvar u takvim situacijama, bol kao bol nebitno za to, ali led je mama za te stvari.

Osim ako nesto nije napuklo ili slomljeno, samo led je dovoljan.

Ako nemas led, uzmes nesto iz zamrzivaca, bilo sta.

Led ti sluzi da suzi te napukle kapilare i da se ne napravi veci hematom.

Veruj mi, led je najbitnija stvar u takvim situacijama, bol kao bol nebitno za to, ali led je mama za te stvari.

Osim ako nesto nije napuklo ili slomljeno, samo led je dovoljan.

Ako nemas led, uzmes nesto iz zamrzivaca, bilo sta.

Led ti sluzi da suzi te napukle kapilare i da se ne napravi veci hematom.
To je tacno, led ili hladna voda, vise puta sam tako radio i otok se povlacio ili sam mazao kokosovim uljem.
Ako je prelom ili naprsnuce u pitanju to ne moze da zna dok ne snimi.

Nocas sam u toku sna udario nogu u zid. Boli me prst do palca, ne mogu da ga savijem skroz. Otekao je on, cak mislim i drugi prsti i noga iznad prstiju. Jutros nije bilo tako samo me bolelo. Uzeo sam nimulid i namazao fastum gel. Medjutim do popodne sam primetio da ne mogu papuču da navučem i da je oteklo stopalo.

Sad ne znam šta činiti? Da li da idem u dom zdravlja da vide i da snime ako treba?
Ja sam tako sanjao da sam na ratnom bojištu, prvi svetski rat, i da skačem u rov. I verovatno sam stvarno skoćio i udario nogu o dasku kreveta. Mislim da sam osetio pečenje i probudio sam se. Osetio sam nekakvu bol u nozi koja nije prolazila. U međuvremenu počelo je da raste i postalo ko kliker iako sam stavljao onu hladnu plavu čuturu koja se stavlja u torbu zamrzivač.
Danima je tako bilo boluckalo i prošlo samo od sebe.

Sutra ti je dezurna Banjica.

Nego pre mesec dana sam sa grickalicom loše zaseko nokat na drugoj nozi. Malo dublje sto ume da mi se povremeno desi, ali nista strasno. Posle 10ak dana taj nokat je skoro ceo plav crn, ali uopšte nikad nije boleo. Deluje kao podliv ispod nokta. Samo ne znam zasto se nije povukao posle toliko vremena.

Nego pre mesec dana sam sa grickalicom loše zaseko nokat na drugoj nozi. Malo dublje sto ume da mi se povremeno desi, ali nista strasno. Posle 10ak dana taj nokat je skoro ceo plav crn, ali uopšte nikad nije boleo. Deluje kao podliv ispod nokta. Samo ne znam zasto se nije povukao posle toliko vremena.
Idi doktoru, ne znam kako ti je palo na um da sam odlučuješ mazati raznim kremama. Možda ti treba za hlađenje ti mažeš za zagrijavanje i obrnuto. Nije to tako bezazleno namazati na tijelo. Idi, snimiće ti i pregledati.

Moguće giht. Javlja se oko 40-e godine života. Bol je onako "neugodna", povlači se nakon nekoliko dana otok i bol.

Idi doktoru, ne znam kako ti je palo na um da sam odlučuješ mazati raznim kremama. Možda ti treba za hlađenje ti mažeš za zagrijavanje i obrnuto. Nije to tako bezazleno namazati na tijelo. Idi, snimiće ti i pregledati.
Pisalo je zasta je gel fastum i krauterhof su za uganuća i te stvari. A za nokat nisam bio kod lekara još. To se desilo van Beograda gde sam bio mesec dana i nisam smatrao da je bitno da idem bilo gde.

Napravi oblog od svježeg sira i stavi prije spavanja. Ne postoje gelovi ni kreme koje mogu pomoći kao sir. Kao što je neko rekao i led pravi čuda

prvo ti uslikaj pa ovdje postavi sliku, da mi to procjenimo..i ustedimo ti na vremenu do doktora..

Idi snimi rentgen,ako imas u blizini da neko namesta zglobove i to bi mogao da uradis dok je svezije,jer ce kako odmice vreme sve vise da boli.Verovatno si sabio zglob na tom prstu i povredio njegovu tetivu,zato je i prenelo dalje na nogu.U svakom slucaju snimi da se vidi da nije prelom.Ako nije onda dok je to sveze treba otici kod nekoga da ti vrati zglob na mesto.Tetiva ce boleti duze,ali kada se namesti prst,ubrzace se oporavak.

Back